Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο γυμνάσιο Ν. Ολβίου

Στο γυμνάσιο Ν. Ολβίου

0
gymnasio_olviou_01

Πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις

Ημέρα Lulats και Comenius assistant, δύο σε ένα  

Ποιος είπε ότι στα δημόσια γυμνάσια δε γίνονται πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες; Αδιάψευστη απόδειξη το γυμνάσιο Ν. Ολβίου. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, οι τέσσερις τελευταίες ώρες των μαθημάτων αφιερώθηκαν στο πρόγραμμα Comenius  www.lulats.eu, που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά, με θέμα από το χώρο της αστρονομίας. Στο πλαίσιο του lulats (let us look at the sky), όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια δημιουργικότητας, με στόχο τη μεγαλύτερη διάχυση του προγράμματος στο χώρο του σχολείου αλλά και το συνδυασμό του τερπνού με το ωφέλιμο.
Έτσι έλαβαν χώρα τα παρακάτω εργαστήρια:  

1)εργαστήριο αποκριάτικης μάσκας με θέμα τους εξωγήινους και συντονιστή τον κ.Φωτάδη Φώτη,



 
2) εργαστήριο για τη γλώσσα των Lulatsers, με συντονίστρια την κ.Κοτσιμπού Αντωνία,


gymnasio_olviou_02
 
3) εργαστήριο κινηματογράφου, στη διάρκεια του οποίου προβλήθηκε η ταινία του Στ. Σπίλμπεργκ «Ε.Τ,ο Εξωγήινος», το οποίο συντόνισαν ο διευθυντής του σχολείου κ.Σκούπρας Ευθύμης και η κ.Ζαμπάκη Γεωργία,


gymnasio_olviou_03

4) θεατρικό εργαστήριο με θέμα «Από τη γη στο διάστημα και από το διάστημα στη γη…»  με συντονίστριες τις κυρίες Φωτακίδου Τζοβάνα και Τζαμγιώζη Δώρα.


gymnasio_olviou_04
 
Τα παιδιά επέλεξαν τα εργαστήρια της αρεσκείας τους, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, απέκτησαν γνώσεις, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν…Πολλά τα οφέλη που αποκόμισαν. Στο σχολείο υπήρχε μια ευχάριστη αναστάτωση και όλοι-μικροί και μεγάλοι-έδειχναν πρόθυμοι να παράγουν έργο. Υπεύθυνη για την οργάνωση της ημέρας lulats ήταν η κ.Μποφιλίου Αρετή, συντονίστρια του προγράμματος Comenius.
Η γιορτινή αυτή μέρα συνέπεσε και με την ημέρα άφιξης της Comenius assistant, της κ.Άννας Κάιζερ από τη Γερμανία, με σπουδές στα μαθηματικά και τις πολιτικές επιστήμες. Οι μαθητές τής ετοίμασαν  μια θερμή υποδοχή, μαζί με μερικά δωράκια και ένα επίκαιρο-λόγω καρναβαλιού-χορευτικό.
Ο θεσμός της Comenius assistant αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο για την ίδια την assistant όσο και για τη σχολική κοινότητα, αφού δίνει τη δυνατότητα για ανταλλαγή ιδεών, συνεργασία και γόνιμη αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρέπει λοιπόν να σημειωθεί ότι το γυμνάσιο Ν.Ολβίου http://blogs.sch.gr/gymolvio/ βρίσκεται σε μία διαρκή εγρήγορση, λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών και παράγοντας ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…