Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στα «μαχαιρώματα», Μάντατζη – Σγουρίδης

Στα «μαχαιρώματα», Μάντατζη – Σγουρίδης

0
tsetin_sgouridis

Άνοιξαν …πυρ μεταξύ τους οι δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή δηλώσεις του Μάντατζη στο «Ε» για τον Σγουρίδη

Ο Μάντατζη βγάζει στη φόρα συνάντηση με τον Σγουρίδη την εποχή της υποψηφιότητάς του ως περιφερειάρχη και ο Σγουρίδης για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2007

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται Σγουρίδης – Μάντατζη, δυο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με αφορμή την επίμαχη δήλωση του κ. Μάντατζη στο «Ε» σύμφωνα με την οποία: «ο κ. Σγουρίδης ανήκει στη γενιά των πολιτικών που έφεραν την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση» και επιπλέον καταγγέλλοντας χειρισμούς του στα μειονοτικά θέματα. Ιδιαίτερα αιχμηρή  ήταν η απάντηση του κ. Σγουρίδη καθώς του αποδίδει καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια για την επιλογή του να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο ενώ ψήφισε όλα τα υπόλοιπα και να οδηγηθεί έξω από το ΠΑΣΟΚ: «..βλέποντας το καράβι να βουλιάζει προσπάθησε να διαφύγει όπως τα γνωστά ζωντανά, παριστάνοντας τον λαϊκό ήρωα»,όπως σημειώνει, ενώ παράλληλα τον προκαλεί να μιλήσει για τις «μυστικές συμφωνίες που έκλεινε το ΠΑΣΟΚ μέσω αυτού με την μειονότητα και δεν τηρήθηκαν» θέτοντας θέμα «μυστικής διπλωματίας».
Σε ανάλογο αιχμηρό ύφος και η νέα απάντηση του κ. Μάντατζη ο οποίος όμως προχωρά ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι η «επίθεση» του κ. Σγουρίδη στο πρόσωπό του οφείλεται στο ότι δεν …του’ κανε το «ρουσφέτι» που του ζήτησε να τον στηρίξει για περιφερειάρχη ή δήμαρχο Ξάνθης κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών του 2010.Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ο κ. Σγουρίδης τον παρακαλούσε να τον στηρίξει δίνοντας μάλιστα ανταλλάγματα για την ΤΕΞ. Αίσθηση επίσης προκαλεί και η αναφορά του στο θέμα Οτσαλάν κάνοντας λόγο για «πολιτικές τρίπλες» του κ. Σγουρίδη.

Μάντατζη: «Μπορεί να μας πει ο κ. Σγουρίδης για τις πολιτικές τρίπλες που έκανε σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης;»
«Κατανοώ τον πανικό του πρώην Αντιπροέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου όταν βλέπει τον κόσμο να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα και να στρέφεται ενάντια σε όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και του λαού της, τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας την σε αυτό το ιταμό σημείο.
Κατανοώ την οργή του και τους λόγους που τον κάνουν να εκφράζεται με αυτούς τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Οφείλονται στο μεγάλο ΌΧΙ που του είπα. Στην κατηγορηματική μου άρνηση να δεχτώ όσο είμαι βουλευτής υποψηφιότητά του τόσο για Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και για Δήμαρχος Ξάνθης.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχολούμαι με εκείνους που ο κόσμος έχει ήδη κρίνει με την ψήφο του, θέτοντάς τους στο πολιτικό περιθώριο.
Μπήκα, ωστόσο, στον πειρασμό να ανταποδώσω στον συγκεκριμένο, παρόλο που τα λεγόμενά του χαρακτηρίζουν μόνο τον ίδιο, προκειμένου να υπενθυμίσω στην μικρή κοινωνία μας, για άλλη μια φορά την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.
Μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο ο κύριος Σγουρίδης, γιατί το φθινόπωρο του 2010 και εν όψη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, ζήτησε, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να συναντήσει εμένα, τον «υποκινούμενο» από γνωστά κέντρα», προκειμένου να στηρίξω την υποψηφιότητά του για Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης;
Μπορεί να αναφέρει στον κόσμο τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την συνάντηση και συγκεκριμένα τις πολιτικές τρίπλες που έκανε σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, προκειμένου να με πείσει να τον στηρίξω;
Αυτό που αναγνωρίζω από την μια και μοναδική συνάντηση που είχα με τον κύριο Σγουρίδη και από τις δεσμεύσεις που μου έδωσε σε περίπτωση που τον στηρίξω και εκλεγεί Περιφερειάρχης, είναι, ότι ξέρει να χειρίζεται  πολύ καλά την μυστική διπλωματία, όταν την ασκεί εντός έδρας.
Επίσης, αναγνωρίζω την καταπληκτική δεινότητά του στην ενόργανη γυμναστική.
Μόνο που κάποιοι γλιστράνε και πέφτουν και κάποιοι άλλοι μένουν όρθιοι».

Απάντηση Σγουρίδη:«Ποιος παρακαλούσε να μην μπει ο Μπαράν Μπουρχάν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2007;»
Κληθείς από το «Ε» να απαντήσει στις νέες καταγγελίες του κ. Μάντατζη αλλά και στις υπόνοιες που αφήνει για όσα διαμείφθηκαν σε συνάντησή τους ο κ. Σγουρίδης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συναντήθηκαν παρουσία του κ. Ξυνίδη και ότι συζήτησαν το θέμα της υποψηφιότητας του ως περιφερειάρχη αφού όμως είχε προηγηθεί η νομότυπη υποβολή της αίτησης σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα όπως είπε ο ίδιος ζήτησε τη  συνάντηση όταν πληροφορήθηκε ότι αντιδρά στην υποψηφιότητά του η μειονότητα προκειμένου να συζητήσει το θέμα με το θεσμικό εκπρόσωπό της. Διέψευσε όμως κατηγορηματικά ότι του ζήτησε να τον στηρίξει για δήμαρχο Ξάνθης καθώς όπως είπε δεν υπήρχε ποτέ καμιά τέτοια πρόθεσή του. Σ’ ότι αφορά την υπόθεση Οτσαλάν ο κ.Σγουρίδης παραδέχτηκε ότι η αναφορά έγινε από τον κ. Μάντατζη προκειμένου να αιτιολογήσει την αρνητική στάση της μειονότητας στην υποψηφιότητά του και ο κ. Σγουρίδης του απάντησε ότι έγινε νομίμως καθώς διατελούσε σε αποστολή από τον τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Πάγκαλο. Σ’ ότι αφορά όμως το θέμα της ΤΕΞ ο κ. Σγουρίδης αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε αναφορά ενώ ο κ. Μάντατζη απ’ τον οποίο ζητήσαμε περαιτέρω διευκρινήσεις επιφυλάχτηκε ν’ αναφερθεί στο θέμα αργότερα. Τέλος ο κ. Σγουρίδης έθεσε στον κ. Μάντατζη δύο ερώτημα, πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης, επιπρόσθετα δε βγάζοντας πολλά …άπλυτα για τον κ. Μάντατζη αλλά και για το ΠΑΣΟΚ στη φόρα, καθώς δίνουν μια γεύση για το πώς παίζεται το «πολιτικό παιχνίδι» : «Ποιος παρακαλούσε να μην μπει ο Μπαράν Μπουρχάν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2007;», «Ποιος παρακαλούσε να μπει στο Ε.Σ.Υ.»; 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…