Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Δίσεκτος Φλεβάρης» για την αγορά

«Δίσεκτος Φλεβάρης» για την αγορά

0
ekptoseis-empros

Εκπτώσεις γίνονται αγορές δεν γίνονται γιατί ..λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν

Για «δραματική κατάσταση» στην αγορά μιλά ο εμπορικός σύλλογος και η ΟΕΒΕ

Μέρα με την μέρα …σβήνουν οι ελπίδες των εμπορικών καταστημάτων να …δουν Θεού πρόσωπο,  να κινηθεί η αγορά λόγω των εκπτώσεων, να μπορέσουν να ισοφαρίσουν τη χασούρα των προηγούμενων μηνών και να διαθέσουν το στοκ τους ώστε να μπορέσουν κάνουν νέες παραγγελίες για τη νέα σαιζόν που έρχεται καθώς και να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Φρούδες αποδεικνύονται μέρα με την μέρα οι ελπίδες καθώς μπήκε ο Φεβρουάριος κοντεύει να τελειώσει στο πρώτο δεκαήμερο, οι εκπτώσεις φτάνουν στο 50%– 60 %– και 70% όμως οι καταναλωτές δεν λένε να ενδιαφερθούν…

Αν και εκπτώσεις στις τιμές…καθόλου αγορές
«Κρίσιμο και μοιραίο» για πολλά καταστήματα της αγοράς της Ξάνθης χαρακτηρίζει το τρίμηνο αυτό,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ευθύμης Μίλκογλου. Οι εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητα πολλών και μεγάλων καταστημάτων ως το Πάσχα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Ήδη προχθές έβαλε λουκέτο κεντρικό κατάστημα της αγοράς: «Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα. Άδειασε η αγορά μας. Ελπίζαμε να κινηθούμε λίγο με τις εκπτώσεις αλλά μάταια. Η αγορά είναι νεκρή…Και αυτό βέβαια είναι απόρροια της οικονομικής κατάστασης του κόσμου. Τόσοι φόροι, τόσες περικοπές…δεν του έμειναν ούτε λεφτά, ούτε μυαλό για αγορές. Ιεραρχεί τις προτεραιότητες του και πρώτα αγοράζει τρόφιμα μετά κάτι για τα παιδιά και αν του μείνει κάτι απ’ τις πολλές άλλες υποχρεώσεις που έχει τότε μπορεί να σκεφτεί ν’ αγοράσει κάτι για τον εαυτό του…Ειδικά η ένδυση και η υπόδηση έχουν μεγάλη πτώση», επισημαίνει ο κ. Μίλκογλου, προσθέτοντας ότι οι εκπτώσεις φτάνουν σε μεγάλα ποσοστά και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπ’ όψιν του κάποιο…παρατράγουδο με τις τιμές: «Δεν έμαθα για κάποιο τέτοιο περιστατικό. Να είναι εικονική δηλαδή η μείωση των τιμών. Πάντως ο καταναλωτής πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς να προσέχει τις τιμές και αν αντιληφθεί κάτι τέτοιο να το καταγγείλει στο Τμήμα Εμπορίου ή στην Ένωση Καταναλωτών όπως επίσης και στον Εμπορικό σύλλογο, ο οποίος μπορεί να κάνει συστάσεις μόνο σε μέλος του. Ειδικά τέτοιες εποχές δεν νομίζω ότι μας συμφέρει να κάνουμε τέτοιες μπαγαποντιές».

Και διηγώντας τα να κλαις…
«Είναι οι χειρότερες εκπτώσεις», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, κάνοντας επίσης λόγο για «τραγική κατάσταση στην αγορά»: «Τα μηνύματα που έχω από συναδέλφους είναι πολύ απογοητευτικά. Ο κόσμος δεν ψωνίζει δεν κινείται η αγορά. Και μεις καλούμαστε να πληρώσουμε 23% ΦΠΑ. Υπάρχουν καταστήματα με οικοδομικά υλικά που τέλος του μήνα άλλαξαν επιταγές γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τους εμπόρους…Πραγματικά θεωρεί ότι μέχρι τον Ιούλιο θα φτάσουμε στον πάτο. Η ανεργία θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή του ‘50»!
Να σημειώσουμε ότι οι εκπτώσεις λήγουν στις 29 Φεβρουαρίου, μήνας δίσεκτος…δίσεκτες και οι προοπτικές!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κώστας Σκρέκας: Ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

Το αρνί θα είναι κάτω από 10 ευρώ στο «Καλάθι του Πάσχα» Για τιμές ίδιες ή και χαμηλότερες…