Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πλημμυρόπληκτος ο δήμος Αβδήρων

Πλημμυρόπληκτος ο δήμος Αβδήρων

0
plimires-empros

Πλημμύρισαν τα Λουτρά της Ποταμιάς και αγροικίες στη Γενισέα
6 άτομα φιλοξενούνται σε αίθουσες σε Γενισέα και Κουτσό

Βλάβες και στο δίκτυο ύδρευσης αλλά και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες
Για ζημιές κόστους 500.000 ευρώ κάνει λόγο ο δήμαρχος Αβδήρων

«Χτυπημένος» από τον καιρό ο δήμος Αβδήρων και την επόμενη μέρα της ακατάσχετης νεροποντής του Σαββατοκύριακου μετρά τις «πληγές» του.
Καταβεβλημένος από τον τριήμερο συναγερμό και εμφανώς στενοχωρημένος από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε κτίρια, σπίτια και καλλιέργειες, ήταν χθες ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης ο οποίος σε μια πρόχειρη εκτίμηση αποτιμά το κόστος της αποκατάστασης των βλαβών για το δήμο σε 500.000 ευρώ, ποσό που «βγάζει έξω» τον προϋπολογισμό του δήμου.

Πλημμύρησαν τα Λουτρά
Η Ποταμιά μαζί με το Κουτσό είναι από τους οικισμούς που επλήγησαν περισσότερο και μαζί και τα Λουτρά Ποταμιάς. Η επόμενη μέρα τα βρίσκει γεμάτα λασπόνερα και εμφανείς καταστροφές στις καινούργιες τους υποδομές. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από βανδαλισμούς το 2008 φέτος ήταν η  πρώτη φορά που λειτούργησαν (για μικρό χρονικό διάστημα) μετά την αποκατάστασή τους από το δήμο. Ο κ. Τσολακίδης που έκανε εκτίμηση των καταστροφών σημείωσε ότι ο δήμος και πάλι πρέπει να βάλει το χέρι στο ταμείο του για αποκατάσταση μια και η λειτουργία των Λουτρών αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα του δήμου.

Πλημμυρισαν σπίτια και 5 – 6 άτομα έμεινα προσωρινά άστεγοι
Στη Γενισέα πλημμύρισαν 3 αγροικίες και 5 – 6 άτομα έμειναν προσωρινά άστεγα καθώς δεν μπορούσαν να διαμείνουν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι τους. Έτσι με πρωτοβουλία του δήμου μεταφέρθηκαν στον Παιδικό σταθμό του Κουτσού καθώς και σε μια αίθουσα κτιρίου του συλλόγου γυναικών στη Γενισέα. Τους μοιράστηκαν τρόφιμα και κουβέρτες.

Καταστροφές και στο δίκτυο ύδρευσης
Καταστροφές υπήρχαν και στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Αβδήρων και κυρίως στο δίκτυο του Σελέρου, όπου επιπλέον εκεί υπάρχουν σοβαρές βλάβες και στο δίκτυο της ΔΕΗ Μεγάλες είναι οι καταστροφές και σε καλλιέργειες καθώς τα χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες. Ο δήμος Αβδήρων κηρύχτηκε σε έκτακτη ανάγκη και όπως σημείωσε ο κ. Τσολακίδης θ’ ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις με ανάληψη υποχρεώσεων από την πολιτεία ενώ η αποζημίωση των καλλιεργειών μετά την καταγραφή των ζημιών θα γίνει από τον ΕΛΓΑ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…