Υλικά
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
150 γραμμ. ρύζι καρολίνα
2 αυγά
1 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 δαφνόφυλλο
200 γραμμ. βαρελίσια φέτα Â
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, τα αυγά, το μισό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα καρύδι.
Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το υπόλοιπο κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, τρίβουμε από πάνω τη φέτα και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.