Υλικά
70 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. μπισκότα amaretti ή digestive, σκόνη (στο μπλέντερ)
100 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη (στο μπλέντερ)
3 κρόκοι αβγού
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml λικέρ amaretto
200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
400 γρ. τυρί κρέμα
φύλλα ζελατίνας (5 γρ.)
σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου Â
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 18εκ., στη βάση της οποίας έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10΄. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μπεν μαρί χτυπάμε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το Amaretto και τη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε για να διαλυθούν. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετούμε το μπολ σε παγωμένο νερό για να ρίξουμε τη θερμοκρασία του γρήγορα.
Όταν το μείγμα των αβγών κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε μέσα το τυρί κρέμα. Για να ανακατευτεί καλά είναι προτιμότερο να το χτυπήσουμε στο μίξερ.
Στρώνουμε το μίγμα πάνω στη βάση μπισκότου και λειαίνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για να δέσει για τουλάχιστον δύο ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου.