Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ

Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ

0
giatros_01-empros

Δεν βρίσκουν γιατρό…Μόνο 8 γιατροί έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΕΒΕ Ξάνθης προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όπου έχει υπαχθεί το ταμείο τους

Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος και της υπαγωγής του ταμείου τους μαζί με τον ΙΚΑ τον ΟΓΑ και άλλα ταμεία στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υγειονομικών Υπηρεσιών (ΕΟΠΥΥ). Κυρίως το πρόβλημά τους απορρέει από την άρνηση των γιατρών να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ – άλλωστε η αντίδραση τους εκδηλώθηκε με την πολυήμερη απεργία τους  – και αυτό έχει σαν επακόλουθο να μειωθούν πολύ οι ειδικότητες των συμβεβλημένων γιατρών που έχουν συρρικνωθεί στις 8. Έτσι επειδή δεν μπορούν εύκολα να βρουν γιατρό του ταμείου τους να απευθύνονται στο νοσοκομείο δημιουργώντας αφ’ ενός πρόσθετη  «επιβάρυνση» σ’ αυτό και γιγάντωση των γνωστών προβλημάτων με την λίστα αναμονής για εξετάσεις ή για επεμβάσεις.

Μόνο 8 γιατροί έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ
«Με την υπαγωγή του ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ ταλαιπωρούνται πάρα πολύ γιατί μόνο 8 γιατροί και συνολικά 5 ειδικότητες είναι η επίσημη λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αναγκάζονται να προσφεύγουν στο νοσοκομείο όμως εκεί ταλαιπωρούνται από τις λίστες αναμονής. Πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστεί η κατάσταση. Στο ταμείο μας παλαιότερα ήταν συμβεβλημένοι 32 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου εκθέτονται το πρόβλημα. Μάλιστα η ΟΕΒΕΕ εκθέτει το πρόβλημα με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη και τον Διοικητή του ΟΑΕΕ ζητώντας να γίνει επαναφορά της προτέρας εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος.

Επιστολή ΟΕΒΕ Ξάνθης προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
«Η εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ έχει επιφυλάξει δραματικά προβλήματα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στο Νομό Ξάνθης. Εδώ και δύο εβδομάδες στη μέγιστη ταλαιπωρία τους για την εξυπηρέτησή τους από γιατρό συμβεβλημένο με το σύστημα προστέθηκε και η αναγκαστική καταβολή στο 100% εκ μέρους τους της δαπάνης εξέτασης σε γιατρούς ειδικοτήτων που συνεργάζονταν με τον ΟΑΕΕ μέχρι 31/12/2011 αλλά όχι με τον ΕΟΠΥΥ από 01/01/2012.

Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο να υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ σε τόσο σκληρή ανατροπή και μάλιστα εις γνώση του ΕΟΠΥΥ ο οποίος στην επίσημη λίστα του με τους συμβεβλημένους γιατρούς γνωρίζει ότι διαθέτει μόλις  8 όλους κι όλους στο Νομό Ξάνθης: 2 καρδιολόγους, 1 μαιευτήρα, 2 γενικής ιατρικής, 2 παθολόγους και 1 πνευμονολόγο! Η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική και παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την επαναφορά της προτέρας εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος».


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…