Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Μπήκε για τα καλά σε… ευρωπαϊκή τροχιά

Skoda Ξάνθη: Μπήκε για τα καλά σε… ευρωπαϊκή τροχιά

0
panigiria-empros

Η φετινή πορεία θυμίζει τις σεζόν που βγήκε στην Ευρώπη

Μπαξεβανίδης: «Χαρούμενος που το ντεμπούτο μου συνδυάστηκε με νίκη επί του Ολυμπιακού»    

Όνειρα Ευρώπης μπορούν να κάνουν και πάλι φέτος οι φίλαθλοι της Skoda Ξάνθη. Η εκπληκτική πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι – οφ που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα διευρύνθηκε σε δέκα αγωνιστικές και βάσει των αριθμών, υπάρχουν πολλές πιθανότητες για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και τέταρτη στην ιστορία της Skoda Ξάνθη.  
Θυμίζει πορεία… Ευρώπης  
Η ξανθιώτικη ομάδα έφτασε τις δέκα αγωνιστικές χωρίς ήττα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2008-09. Τότε είχε τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες. Στο φετινό πρωτάθλημα, τελευταία φορά ηττήθηκε στις 29 Οκτωβρίου από τον Παναιτωλικό και έκτοτε μετράει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, με 14 γκολ ενεργητικό και μόλις τρία παθητικό σε αυτά τα παιχνίδια. Η ήττα στο Αγρίνιο είναι η μοναδική στις τελευταίες 12 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο η Ξάνθη έχει συγκεντρώσει τους 25 από τους 29 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό της!
Αναφορικά με τη συγκομιδή, είναι περίπου ίδια με αυτή που είχε συγκεντρώσει τις τρεις χρονιάς που βγήκε στην Ευρώπη. Τη σεζόν 2001-02 με την Α’ Εθνική κατηγορία να έχει 14 ομάδες, είχε 33 βαθμούς μετά από 18 αγωνιστικές συγκεντρώνοντας τελικά 42 και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Το αήττητο σερί της έφτασε τα οχτώ παιχνίδια με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.
Τη σεζόν 2004-05 υπήρχαν 16 ομάδες και η Skoda Ξάνθη μετά από 18 αγώνες είχε μαζέψει 30 βαθμούς. Τερμάτισε και πάλι τέταρτη με 50. Το αήττητο σερί ήταν έξι παιχνίδια με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Τέλος, τη σεζόν 2005-06, τελευταία που βγήκε στην Ευρώπη, είχε 26 βαθμούς σε πρωτάθλημα επίσης 16 ομάδων. Κατέλαβε την πέμπτη θέση με 47 βαθμούς και «έτρεξε» αήττητο σερί έξι αγώνων στο ξεκίνημα του μαραθωνίου, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία.
Οι αριθμοί, όπως φαίνεται, δείχνουν ότι η Skoda Ξάνθη έχει βάλει το… turbo και οδεύει για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του να κρατούν χαμηλά τον πήχη και να μην το «φωνάζουν», αλλά αν οι αριθμοί πουν την αλήθεια (το έχουν κάνει πολλές φορές), η πόλη μας θα φορέσει ξανά τα γιορτινά της στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου!
* Χθες το πρόγραμμα της Skoda Ξάνθη είχε ρεπό και οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν σήμερα στις προπονήσεις για την προετοιμασία ενόψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με τον Ο.Φ.Η.  
Μπαξεβανίδης: «Ελπίζω να πάρω περισσότερες ευκαιρίες»  
Μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς, υπομονής και συμμετοχών σε μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, ο Δήμος Μπαξεβανίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Superleague με την φανέλα της Skoda Ξάνθη στο νικηφόρο παιχνίδι επί του Ολυμπιακού καλύπτοντας την δεξιά πλευρά της οπισθοφυλακής της ομάδας.
Ο 23χρονος αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (skodaxanthifc.gr) για τις πρώτες του εμπειρίες σε κορυφαίο επίπεδο. Αναλυτικά:
ΕΡ: Ήρθες στην Ξάνθη τη σεζόν 2005-06 κι αγωνίστηκες στην ομάδα Νέων για τρία χρόνια, ενώ για τρεις σεζόν (2008-2011) φορούσες την φανέλα της Δόξας Δράμας. Μακριά η διαδρομή σου μέχρι να κάνεις ντεμπούτο με την Skoda Ξάνθη…
Δ.Μ.: «Ναι ήταν μακρύς ο δρόμος και σίγουρα δεν ήταν εύκολος. Κέρδισα όμως εμπειρίες από τις προηγούμενες συμμετοχές μου στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Περίμενα πιο νωρίς την πρώτη μου συμμετοχή αλλά αφού ήρθε έστω και τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος. Και ευτυχισμένος παράλληλα που συνδυάστηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο».
ΕΡ: Δήμο ιδανικό το ντεμπούτο σου στην Superleague. Πρώτη φορά στην βασική 11άδα, πρώτο 90λεπτο και μία μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού…
Δ.Μ.: «Καλύτερο σενάριο δεν θα μπορούσε να υπάρχει για ένα ντεμπούτο. Πόσο μάλλον όταν κερδίζεις μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».
ΕΡ: Οι εντυπώσεις σου από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;
Δ.Μ.: «Ένιωσα πίεση στην αρχή μετά όμως κατάφερα να την ξεπεράσω. Είχα άγχος αλλά αυτό μετατράπηκε σε… δημιουργικό και νομίζω πως λειτούργησε ευεργετικά. Από την στιγμή που σκοράραμε και μετά ήταν λογικό να προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε μία ακόμη νίκη και κυρίως να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας που περίμενε καιρό μια τέτοια επιτυχία».
ΕΡ: Στην συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε με πολύ καλά λόγια για σένα και υπογράμμισε πως είσαι ένας από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
Δ.Μ.: «Εκτιμώ τα λόγια του και τον ευχαριστώ και για την ευκαιρία που μου έδωσε. Από εκεί και μετά όμως, ανήκω σε μία ομάδα και όπως και οι συμπαίκτες μου έτσι κι εγώ, συνεχίζω να δουλεύω στις προπονήσεις κι ελπίζω να πάρω περισσότερες ευκαιρίες».
ΕΡ: Η Skoda Ξάνθη συνεχίζει το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα κι έχει φτάσει τα 10 παιχνίδια στα οποία μαζεύει βαθμούς. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η πορεία πρωταθλητισμού το τελευταίο διάστημα;
Δ.Μ.: «Πιο σημαντικός παράγοντας είναι η «υγεία» που υπάρχει στα αποδυτήρια και το καλό κλίμα. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κοινότυπη και να ακούγεται. Νομίζω πως είναι ο Νο 1 παράγοντας στην μέχρι τώρα πορεία μας».

   
Τα τελευταία 10 παιχνίδια της Ξάνθης για τη Super League:  
06/11/11: Ξάνθη – Κέρκυρα 1-0
20/11/11: ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 0-2
27/11/11: Ξάνθη – Ατρόμητος 3-0
04/12/11: Δόξα Δράμας – Ξάνθη 0-2
10/12/11: Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-1
17/12/11: Ξάνθη – Πανιώνιος 1-0
04/01/12: Εργοτέλης – Ξάνθη 1-2
08/01/12: Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-0
14/01/12: ΑΕΚ – Ξάνθη 1-1
22/01/12: Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-0  

Οι αγώνες που απομένουν:
19η αγ.: Ο.Φ.Η. – Ξάνθη
20η αγ.: Ξάνθη – Άρης
21η αγ.: Παναθηναϊκός – Ξάνθη
22η αγ.: Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης
23η αγ.: Ξάνθη – Παναιτωλικός
24η αγ.: Κέρκυρα – Ξάνθη
25η αγ.: Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα
26η αγ.: Ατρόμητος – Ξάνθη
27η αγ.: Ξάνθη – Δόξα Δράμας
28η αγ.: Λεβαδειακός – Ξάνθη
29η αγ.: Πανιώνιος – Ξάνθη
30η αγ.: Ξάνθη – Εργοτέλης    

Super League – η βαθμολογία:
1. Παναθηναϊκός 42 (17 αγ.)
2. Ολυμπιακός 40 (18 αγ.)
3. A.E.K. 34 (18 αγ.)
4. Π.Α.Ο.Κ. 32 (18 αγ.)
5. Skoda Ξάνθη 29 (18 αγ.)
6. Ατρόμητος Αθ. 27 (17 αγ.)
7. Ο.Φ.Η. 26 (18 αγ.)
8. Άρης 22 (18 αγ.)
9. Εργοτέλης 22 (18 αγ.)
10. Πανιώνιος 19 (18 αγ.)
11. Αστέρας Τρίπολης 19 (16 αγ.)
12. Παναιτωλικός 17 (16 αγ.)
13. Κέρκυρα 12 (16 αγ.)
14. ΠΑΣ Γιάννινα 11 (16 αγ.)
15. Λεβαδειακός 10 (13 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 3 (13 αγ.)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…