Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Με σκληρό ροκ ξεκινά ο Μωραϊτης

Με σκληρό ροκ ξεκινά ο Μωραϊτης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Άρχισαν τα όργανα…της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο Ξάνθης,με πρώτο τον υποψήφιο κ. Στέλιο Μωραϊτη ν’ ανοίγει το «χορό» τηςαντιπαράθεσηςκαι της αντεκδίκησης,  ρίχνονταςστο«τραπέζι» ένα προσφιλές θέμα, αυτό του παρεμπορίου που είναι γεγονόςότι έχειεξελιχτεί σε «γάγγραινα» του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου τουνομού απότότε που άνοιξε η τουριστική δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου.
 
Άρχισε με …ροκ ο Μωραϊτης
Έτσι εν’ όψει και της προγραμματισμένης παρουσίασης του συνδυασμούτου και του προγράμματός του (την προσεχή Δευτέρα), προαναγγέλλει τηδέσμευσήτου ότι πρόκειται να λάβει «δραστικά μέτρα» , κλείνοντας το δρόμο μεκατάληψητου φυλακίου, χωρίς όμως να δίνει σαφή χρονικό προσδιορισμό έως ότουπειστεί ήπολιτεία ότι είναι θέμα «ζωής ή θανάτου» του εμπορικού κόσμου του νομούναλειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να σταματήσει αυτή η«επιδρομή» τωνβουλγάρων – παρεμπόρων που δρουν στην ορεινή περιοχή και έχουνκαταδικάσει σε«αφανισμό πλειάδα καταστημάτων», όπως υποστηρίζει. Μ’ αυτό τον τρόπο οκ.Μωραϊτης επιχειρεί αφ’ ενός να κινητοποιήσει τους επαγγελματίες για έναθέμαπου τους αφορά όλους αφ’ ετέρου δε επιχειρεί να συμπαρασύρει και τουςάλλουςυποψήφιους να «χορέψουν» στο δικό του «χορό» δίνοντας ο ίδιος τον τόνοπου όπωςδείχνουν οι πρώτοι…ήχοι πρόκειται να είναι σε ρυθμό… ροκ. Το ζητούμενοβέβαιαείναι αν οι συνυποψήφιοί του Αθανασιάδης και Τσιακίρογλου θα μπουν σ’αυτό το «ρυθμό»ή θα επιλέξουν ο καθείς ξεχωριστά το δικό του και όπως δείχνουν ταπράγματααπό  τις δηλώσειςτους στο «Ε» πουακολουθούν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν κρατώνταςχαμηλούςτόνους.
    
Μωραϊτης: «Η τουριστική δίοδος κατάντησε δίοδος ληστών…»
Η τουριστική δίοδος που ήταν μια πρωτοβουλία του πρώην Νομάρχη κ.Παυλίδη προκειμένου ν’ αναπτυχθούν οι εμπορικές και πολιτιστικέςσχέσεις τωνδύο λαών έχει καταντήσει δίοδος ληστών κατσαπλιάκηδων, λόγω τηςπαντελούςέλλειψης ελεγκτικού μηχανισμού με ευθύνη της πολιτείας που τόσο καιρότώρακωλυσιεργεί. Η ορεινή περιοχή στενάζει καθώς περνούν καθημερινά έως καιγιατροίπου κάνουν με ένα 5ευρώ εξετάσεις και διακινούν φάρμακα αμφιβόλουποιότητας μεαποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Πωλούν  ψωμί και διάφορα προϊόντα.Έπρεπε ναντεραπάρει νταλίκα για να βρούμε λαθραία τσιγάρα…Έχουν κλείσει 300μαγαζιά τοα’ εξάμηνο… Τι περιμένουμε;  Οκόμποςέφτασε στο χτένι και χρειάζονται δραστικά μέτρα …Δεσμεύτηκα νακλείσουμε τασύνορα με τους επαγγελματίες του νομού μας έως ότου παρθούν μέτρααστυνόμευσηςαπό την πολιτεία», επισημαίνει ο κ. Μωραϊτης.
 
Χαμηλοί τόνοι από τον Αθανασιάδη
Ο κ. Αθανασιάδης, δεν φαίνεται διατιθέμενος να ακολουθήσει το«ρυθμό» του κ. Μωραΐτη. Στις δηλώσεις του κρατά χαμηλούς τόνους,  αρνούμενος να μπει στηδιαδικασία τηςπόλωσης, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι βλαπτικό για τον επιχειρηματικόκόσμο.Χαρακτηρίζει δε προεκλογικό «πυροτέχνημα» τη δέσμευση του κ. Μωραϊτηχωρίς όμωςνα μην αποδέχεται ή να υποβαθμίζει το πρόβλημα του παρεμπορίου: «Δενείμαστευπουργοί Εξωτερικών και δεν είμαι της λογικής να κλείνουμε τα σύνορα.Ήδη είναισε εξέλιξη η σύσταση των ΚΕΛΑΥΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών από τηναποκεντρωμένη περιφέρεια,  προκειμένουνααντιμετωπιστεί το παρεμπόριο που όντως είναι μεγάλο πρόβλημα για τονεπιχειρηματικό κόσμο.   
 
Λαϊκισμό και παλαιοκομματισμό βλέπει ο Τσιακίρογλου
Ως κινήσεις «λαϊκισμού» που καταδεικνύουν «παλαιοκομματικέςαντιλήψεις» χαρακτηρίζεται από τον κ. Τσιακίρογλου η δέσμευση Μωραΐτημε απώτεροστόχο την «προεκλογική κατανάλωση». Δηλώνει δε ότι δεν θα πέσει στηνπαγίδα της«πόλωσης»  και τηςμικροπολιτικήςεκφράζονται την πεποίθηση ότι αυτά βλάπτουν το επιχειρείν: «Όταν όλα τατείχηπέφτουν εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να υψώσουμε νέα. Δεν είμαστετηςλογικής να κλείνουμε τα σύνορα ωσάν ναείμαστε η Αλβανία της εποχή του Ομέρ Χότζα. Είμαστε υπέρ των ανοιχτώναγορώνκαι όλα αυτά που λέει ο κ. Μωραϊτης είναι λαϊκισμός και τίποτεπερισσότερο.Είναι μια στρεβλή πολιτική παλαιοκομματική. Εμείς σαν ΟΕΒΕΕ προκαλέσαμετησύσκεψη του Αυγούστου και ζητάμε επίλυση του προβλήματος τουπαρεμπορίου απόθεσμοποιημένα όργανα της πολιτεία. Είπαμε ότι αν χρειαστεί θα κλείσουμεπροειδοποιητικά και για ώρες τα σύνορα και όχι έτσι όπως το εννοεί ο κ.Μωραΐτης.Δεν επιζητούμε την πόλωση…Θα δώσουμε ένα ήπιο αγώνα προς όφελος τουεπιχειρείν.Τέτοιες αντιπαραθέσεις δεν μας εκφράζουν…»
Γεννάται όμως το ερώτημα: Τι λέει επ’ αυτού ο πρώηννομάρχηςκ. Παυλίδης; Θυμίζουμε ότι ο κ. Μωραΐτης ήταν κορυφαίο στέλεχος του κ. Παυλίδη και είχεσυνυπογράψει την απόφασηαυτή. Άρα τότε δεν γνώριζε τι υπέγραφε;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…