Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάνε για Βουλγαρία και βγαίνουν στα… νταμάρια

Πάνε για Βουλγαρία και βγαίνουν στα… νταμάρια

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Θέλουννα πάνε για Βουλγαρία, αλλά βγαίνουν στα λατομεία! Όχι ένας οδηγός,ούτε καιδύο, αλλά σύνηθες έχει γίνει το φαινόμενο στη Χρύσα επισκέπτες ναχάνουνε τοδρόμο τους μέσα στην πόλη και να βρίσκονται στην περιοχή της Χρύσαςαντί για τοδρόμο προς την ορεινή περιοχή που οδηγεί στην τουριστική δίοδο.Συμπολίτηςεξήγησε στο ‘Ε» ότι πολλοί από τους οδηγούς φτάνουν μέχρι και τανταμάρια πρινκαταλάβουν ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο και πρέπει να ακολουθήσουν άλληκατεύθυνση. Μάλιστα, για το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στάλθηκε καιεπιστολήπρος γνωστοποίηση και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου από τουςκατοίκους τουοικισμού.
Προφανέςείναι βέβαια, ότι το μπέρδεμα προκύπτει από την απουσία πινακίδων πουναδείχνουν στους επισκέπτες το δρόμο προς τη Βουλγαρία. Πινακίδες λείπουντόσο σεκομβικά σημεία όπως η διασταύρωση Ηλιουπόλεως και Εθελοντή Αιμοδότη καιΠερικλέους με Πραξιτέλους, για όσους δεν επιθυμούν να περάσουν από τοκέντρο,όσο και για αυτούς που μπερδεύονται και μπαίνουν στο κέντρο της πόληςκαι άραπρέπει να καθοδηγηθούν τόσο στο σημείο της πλατείας, όσο και στη στροφήΒασ.Κωνσταντίνου και Βενιζέλου. Εκεί όμως που παρατηρείται και τομεγαλύτεροπρόβλημα είναι στη διασταύρωση Σάρδεων με Περικλέους, όπου οι οδηγοίδενβλέπουν ένδειξη και πηγαίνουν ευθεία πάνω από τα στρατόπεδα. Ακόμη,επειδήπολλοί χρησιμοποιούν σύστημα GPS, το οποίοαυτόματα επιλέγει τη συντομότερη απόσταση, παρατηρείται αυξημένη κίνησηκαιστην οδό Υδραγωγείου, απ’ όπου προσπαθούν να περάσουν οι κατευθυνόμενοιπροςτην τουριστική οδό, με τους περισσότερους να μπερδεύονται στα σοκάκιατηςΠαλιάς Πόλης.
Τοπρόβλημα απευθύναμε και στον κ. Μελέτη Τερζόγλου στην Τεχνική Υπηρεσίατουδήμου, ο οποίος δήλωσε ενήμερος για το ζήτημα και σημείωσε ότι ταπροβλήματαπου αντιμετωπίζει η υπηρεσία αφορούν α) στην καθυστέρηση της προμήθειαςπινακίδων, β) τις κλοπές των πινακίδων που έχουν δημιουργήσει μεγάλοπρόβλημαστην υπηρεσία και γ) στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην τοποθέτησηπινακίδων της Τροχαίας. «Πράγματι έχουμε ενημερωθεί κι εμείς για τοζήτημα πουανακύπτει. Η υπηρεσία έχει ορίσει κάποια σημεία όπου θα τοποθετηθούνενδείξειςπρος τη Βουλγαρία και κυρίως τα σημεία Σάρδεων- Περικλέους, 4ηςΟκτωβρίου-Περικλέους, και όταν γίνει το έργο της επέκτασης της Σάρδεων θα μπειπινακίδακαι εκεί, όπως και στον κόμβο της σχολής αστυνομίας. Επίσης, και στην‘Ξανθίππη’ θα υπάρχει ειδική μέριμνα. ώστε οι ερχόμενοι από Βουλγαρίανα μηνκατεβαίνουν, μέσω Παλιάς Πόλης», σημειώνει ο κ. Τερζόγλου, ο οποίοςωστόσοεξηγεί: «λόγω Καλλικράτη είχαμε μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθειαπινακίδων. Ηδιαδικασία του διαγωνισμού έγινε πριν 1 εβδομάδα, αναδείχθηκε ομειοδότης, αλλάμέχρι να υπογραφεί η σύμβαση δεν μπορεί να γίνει καμία προμήθεια». Αλλάακόμηκαι όταν γίνει τελικά η προμήθεια των πινακίδων, η Τεχνική Υπηρεσίαέχειπρογραμματίσει και άλλες διορθώσεις και κυρίως παρεμβάσεις με πινακίδεςτηςΤροχαίας, όπου δίνεται μεγαλύτερη προτεραιότητα, επειδή προκύπτειαυξημένηεπικινδυνότητα. Για το λόγο αυτό, φαίνεται ότι το θέμα των οδηγών πουχάνονταιστην Ξάνθη δε θα λυθεί άμεσα, αλλά θα χρειαστεί να δείξουν οι δημότεςόλη τηνκαλή διάθεση εξυπηρέτησης και φιλοξενίας στους επισκέπτες που μοιάζουννα έχουνμπερδευτεί.
Τέλος,σχετικά με τις κλοπές, ο κ. Τερζόγλου πληροφορεί ότι αποτελούν πρόβλημαπουέχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε συνδυασμό με την αφαίρεση φρεατίων,λόγω τουαλουμινίου και σιδήρου που μπορεί να πωληθεί. «Στην Εκτενεπόλ αλλάξαμε150σχάρες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…