Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο εθελοντισμός δίνει ξανά ζωή στο άλσος του Ευμοίρου

Ο εθελοντισμός δίνει ξανά ζωή στο άλσος του Ευμοίρου

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Με επιτυχία στέφθηκε, σύμφωνα μετους διοργανωτές, η πρωτοβουλία για καθαρισμό του άλσους του Ευμοίρου,το οποίογια χρόνια έμενε να ερημώνει και να συγκεντρώνει κάθε λογής σκουπίδια,μεαξιοσημείωτη τόσο την αδράνεια από μέρους του δήμου, όσο και εκείνωντωνπολιτών που συνέχιζαν να το μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο.
Την εθελοντική δράση ανέλαβε ναδιοργανώσει ο Οικολογικός- Περιβαλλοντικός- Πολιτιστικός ΣύλλογοςΕυμοίρου πουσυστάθηκε το καλοκαίρι, ο οποίος ανέλαβε, μετά από συνεχείς εκκλήσειςτουπαρελθόντος, να καταθέσει εγγράφως αίτημα στο δήμο για συνδρομή στιςδραστηριότητες καθαριότητας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Τελικά, ηαντιδημαρχίαΚαθαριότητας ανταποκρίθηκε στέλνοντας ένα όχημα και σακούλες και ηαντιδημαρχίαΠρασίνου με εργαλεία και χλοοκοπτικά μηχανήματα. Μαζί με τους εθελοντέςκαθ’όλη τη διάρκεια της μέρας συνεργάστηκαν 10 δημοτικοί υπάλληλοι. «Ηανταπόκρισηήταν ενθουσιώδης», ανέφερε στο «Ε» η πρόεδρος του συλλόγου κ. ΔήμητραΦάκα, ηοποία ανέφερε ότι 50 άτομα βρισκόταν εκεί από τις 9.30 πμ το πρωί έωςκαι τις4.30 μμ, ενώ άλλοι 20 περίπου ήταν αυτοί που ήρθαν μόνο για μερικέςώρες.«Μάλιστα, ακόμη και οικογένειες που βρέθηκαν για βόλτα στην περιοχήμαζί με ταπαιδιά τους μας βοήθησαν και κάλεσαν και τους φίλους τους. Στο τέλος,μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους, αλλά και το πόσο σημαντικήείναι ησυμμετοχή σε τέτοιες δράσεις για τους ίδιους και τα παιδιά τους»,πρόσθεσε ηίδια.
Ο σύλλογος ενθαρρυμένος και απότα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης, έχει σκοπό να βγάλει από τηνεγκατάλειψητην περιοχή του άλσους. Κάποιες αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί δενπτόησαντους διοργανωτές. Ήδη ο σύλλογος έχει προγραμματίσει νέα δράσηκαθαρισμού γιατην Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ενώ θα επιδιώξει να θέσει τον εθελοντισμό σεμία πιοσταθερή βάση. «Η έκταση είναι μεγάλη και όλα όσα απαιτούνται να γίνουν,δεγίνονται σε μία μέρα, ωστόσο κάναμε μια πολύ καλή δουλειά», ανέφερε ηπρόεδρος,η οποία ενημέρωσε ότι θα ξανακατατεθεί αίτημα για συνδρομή στο δήμο, ανκαιυπήρχε προφορική δέσμευση ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του συλλόγουκαι στηνεπόμενη διοργάνωση. Ακόμη, για την επόμενη φορά, ήδη προετοιμάζονταικάποιες…λεπτομέρειες ώστε να πάρει και τη μορφή διασκέδασης η συμμετοχή. Ήδηαπό τηνΚυριακή, κάποιες κυρίες έκαναν λουκουμάδες με ντόπιο μέλι, πίτες καικαφέ.«Θέλουμε με αυτό τον τρόπο το άλσος να αποκτήσει τη ζωή που είχε παλιά.Ποντάρουμε στην εθελοντική εργασία. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πιάσουντόπο οιπροσπάθειες, θα δούμε τα αποτελέσματα και θα καμαρώνουμε όλοι»,σημείωσε η κ.Φάκα, η οποία επιπρόσθετα ανέφερε την πρόθεση που εκδήλωσε ο σύλλογοςνααναλάβει την επιδιόρθωση και αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου εντόςτου άλσουςπου είχε γίνει εστιατόριο από ιδιώτη, αλλά λεηλατήθηκε και καταστράφηκεολοκληρωτικά μετά την αποχώρησή του. «Η δημοτική αρχή ήταν αρνητική στοαίτημάμας για παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου. Εμείς εκδηλώσαμε τη διάθεσηνα τοκάνουμε γραφείο και συνέχεια ένα αναψυκτήριο με καλές τιμές. Δενπροσπαθούμε ναβγάλουμε κέρδος», εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…