Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ένοπλη ληστεία στην ΑΤΕ Αβδήρων

Ένοπλη ληστεία στην ΑΤΕ Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
«Πόλος έλξης» για ληστές έχεικαταστεί το υποκατάστημα της ΑΤΕ στα Άβδηρα αφού μέσα σε τρία χρόνιαέχουνγίνει τρεις ληστείες και μόλις το καλοκαίρι έγινε απόπειρα διάρρηξηςτου ΑΤΜ! Ηνέα ληστεία έγινε στις 8 το πρωί  τηςΤρίτης 4 Οκτωβρίου από 2 ένοπλους κουκουλοφόρους που αστραπιαία άρπαξαν20.000ευρώ και εξαφανίστηκαν.
 
«Ακίνητοι όλοι…»
Ένα μικρό επιβατηγό φορτηγό πουείχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα, από το χώροστάθμευσης  τωνοχημάτων του Δήμου Νέστου στη Χρυσούποληπάρκαρε μπροστά από την ΑΤΕ Αβδήρων που είναι στην κεντρικήπλατεία τωνΑβδήρων. Το υποκατάστημα ήταν ανοιχτό. Αστραπιαία πετάχτηκαν δύοκουκουλοφόροιπου κρατούσαν αυτόματα όπλα ( τύπου υποπολυβόλου),  μπήκαν στην τράπεζαφωνάζοντας «Ακίνητοι όλοιληστεία»! Κατευθύνθηκαν προς το ταμείο και με την απειλή όπλου ζήτησαναπό τονταμία να τους δώσει τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Πήραν περίπου20.000ευρώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Τράπεζας.
 
Απείλησαν κατοίκους
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ηληστεία έγινε αντιληπτή γιατί ήδη υπήρχε κίνηση κατοίκων στην πλατεία.Έτσι τηνώρα της ληστείας ο ένας ληστής πετάχτηκε έξω από την Τράπεζα καιαπείλησε με τοόπλο κάτοικο που βρέθηκε εκεί, προκειμένου να προλάβει πιθανήαντίδραση. Αμέσωςμετά και αφού είχαν πάρει τα χρήματα επιβιβάστηκαν στο μικρό φορτηγόκαιαναχώρησαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έφτασαν μέχρι τη Μάνδρα, όπου έκαψαν το φορτηγάκι σεαγροτική περιοχήκαι αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση με άλλο όχημα, όπωςπιθανολογείται ή μεσυνεργό.
 
Τους αναζητούν οι αστυνομικέςαρχές
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνεςτων Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των  δύο αγνώστων δραστών.
Σύμφωνα με σχετικό αστυνομικόδελτίο άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της ΑστυνομικήςΔιεύθυνσης Ξάνθηςκαι λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε κοντινή απόσταση από τοσημείοτης ληστείας, το παραπάνω αυτοκίνητο, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οιδύοδράστες, αφού πρώτα το έβαλαν φωτιά. Οι σχετικές αναζητήσεις, για τονεντοπισμότων δραστών, συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της ΑστυνομικήςΔιεύθυνσηςΞάνθης καθώς επίσης και από τις δυνάμεις γειτονικών ΑστυνομικώνΔιευθύνσεων(Α.Δ. Καβάλας και Α.Δ. Ροδόπης). Προανάκριση διενεργείται από τοΑστυνομικόΤμήμα Γενισέας Ξάνθης.  
 
 
«Ξέφραγο αμπέλι» η ΑΤΕ σταΆβδηρα και η αστυνομία στη Γενισέα
Να σημειώσουμε ότι παρότι το καλοκαίριπου είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ με μεγάλες καταστροφές στηνπόρταεισόδου της Τράπεζας (έριξαν τη τζαμαρία με βαριοπούλα) και χρειάστηκαν2εβδομάδες για να επισκευαστεί ωστόσο η Τράπεζα δεν έχει προνοήσει να  εφοδιαστεί με το σύστηματων διπλών θυρώνασφαλείας. Αυτή την επισήμανση έκανε και ο αστυνομικός διευθυντής κ.ΓιώργοςΓκοδοσίδης τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν αποτρεπτικό για τους ληστές.
Να σημειώσουμε επίσης ότι στα Άβδηρα δεν λειτουργεί Αστυνομικός Σταθμόςόπως παλαιότερα και έτσι δεν υπάρχει άμεση επέμβαση της αστυνομίας,γεγονός πουαποτελεί ένα δέλεαρ για τους ληστές …για μια επιτυχημένη ληστεία καθώςεπίσηςείναι γνωστό ότι το υποκατάστημα της ΑΤΕ Αβδήρων παρουσιάζει μεγάληκίνησηπελατών απ’ όλη την πεδινή ζώνη του νομού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…