Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έκρηξη Τσεγγελίδη για τα λεφτά στον ΣΔΑΝ

Έκρηξη Τσεγγελίδη για τα λεφτά στον ΣΔΑΝ

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Με 22θέματα κυρίως διαδικαστικού και υπηρεσιακού χαρακτήρα ασχολήθηκε ηΟικονομικήΕπιτροπή του Δήμου κατά την τακτική συνεδρίασή της την Δευτέρα στις 1τομεσημέρι. Παρά ταύτα έγιναν κάποιες αναφορές και επισημάνσεις υπό τηνμορφήενστάσεων με παράλληλη κατάθεση προτάσεων από τα μέλη της Οικονομικήςγιαθέματα εκτός ημερησίας διάταξης και δόθηκε ενημέρωση και απαντήσει απότονπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μπένη.
 
Ενημερώσειςκαι νομικές… συμβουλές προς δημοτικούς συμβούλους
Σταεκτός ημερησίας θέματα ο κ. Μπένης ενημέρωσε τα μέλη ότι με νέαεγκύκλιο τουυπουργείου «σπάει» ο κωδικός των 310.000 ευρώ σ’ ότι αφορά σταπρονοιακάεπιδόματα και διαχωρίζεται σε δύο (παραπληγικών – τετραπληγικών καιτυφλών)προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματικός έλεγχος. Επίσης αποφασίστηκεναγίνει παράσταση προσφυγής από την νομικό σύμβουλο του δήμου καΧατζηλιάδουενάντια στην ακυρωτική απόφαση της περιφέρειας που αφορούσε απόφαση τουδημοτικού συμβουλίου για κυκλοφορικές ρυθμίσεις στην οδό Ορφέως.  Παράλληλα μ’ αυτόεξουσιοδοτήθηκε η καΧατζηλιάδου για την υπεράσπιση του κ. Παπασταματίου για πρωτόδικηδικαστικήαπόφαση στο Εφετείο Θράκης. Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπασταματίουκαταδικάστηκεσε 6 μήνες ερήμην χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί παρά μόνο απότοιχοκόλληση  – όπωςισχυρίστηκε – γιατην υπόθεση επίθεσης και δαγκώματος αδέσποτου σκύλου σε κοριτσάκι.Επιπλέον ηκα Χατζηλιάδου και ο κ. Λάμπρου εξουσιοδοτήθηκαν για την υπεράσπιση καιάλλωνδημοτικών συμβούλων για την υπόθεση του επιχειρηματία του «Κήπου» πουδικαιώθηκεπρωτόδικα και της κας Καραγιαννίδου για κοπή δέντρου μετά απόκαταγγελία.   
 
ΠαρεμβάσειςΤσεγγελίδη
Εξαφορμής της παρουσίας του αντιδημάρχου κ. Ταρενίδη και της έκκλησης πουαπηύθυνε για τα σκουπίδια εν’ όψει της κατάληψης του ΧΥΤΑ, ο κ.Τσεγγελίδης επανέφερετο θέμα του ΣΔΑΝ πυροδοτώντας νέο γύρο στην …διελκυστίνδα που έχειδημιουργηθείμεταξύ δήμου και ΣΔΑΝ και διαφάνηκε σε πιο ξεκάθαρη μορφή στο πρόσφατοδημοτικόσυμβούλιο όταν δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα του Συνδέσμου για καταβολή80.000ευρώ από το δήμο. Η διελκυστίνδα συνεχίστηκε και με την ομόφωνη απόφασηστηνΕπιτροπή Ποιότητας Ζωής που αρνήθηκε να εγκρίνει την παραχώρηση χρήσηςγης στονΣΔΑΝ για την εγκατάσταση του ΣΜΑ. Ο κ. Τσεγγελίδης έθεσε θέμαδιαχείρισης τουΣΔΑΝ αναρωτηθείς «Τι γίνονται τα 1,5 εκ. ευρώ που δίνει ο δήμος»επισημαίνονταςπαράλληλα ότι πρέπει κάποτε να γίνει έλεγχος και ότι οι εκλέκτορες πουέχει οδήμος στο Δ.Σ. του ΣΔΑΝ είναι δυσανάλογη με τα λεφτά που πληρώνει γιααποκομιδή. Επ’ αυτού ο κ. Μπένης επιφυλάχθηκε αλλά διευκρίνισε ότι ηκατάληψητου ΧΥΤΑ είναι στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της Ομοσπονδίαυπαλλήλωνκαι δεν έχει να κάνει μόνο με τους υπαλλήλους του ΣΔΑΝ Ξάνθηςαποτρέπονταςάλλους συνειρμούς περί συνέχισης της κόντρας. 
 
ΈνστασηΚαλογερή για τα δημοτικά ακίνητα
Τοθέμα της αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων έφερε υπό μορφή ένστασης οκ.Κρίτων Καλογερής και αναφέρθηκε στο ξεχασμένο θέμα μιας σειράς έργωνστο Παζάριμε την σύμπραξη του δήμου με ιδιώτες (ΣΔΙΤ). Συγκεκριμένα είπε ότι οδήμος έχειπολλά ακίνητα και θα πρέπει κάποτε να τα αξιοποιήσει με τον πιοσυμφέροντατρόπο ώστε να έχει και ο ίδιος έσοδα αλλά και να ωφεληθούν και οιδημότες. Ο κ.Μπένης διευκρίνισε ότι ο δήμο μπορεί μόνο να νοικιάσει τα ακίνητά τουκαι όχινα τα πουλήσει και αυτή δεν είναι και η πιο προσοδοφόρα αξιοποίηση. Επ’αυτούπαρενέβη ο κ. Τσεγκελίδης λέγοντας ότι τα ακίνητα του δήμου είναι μενκαταγεγραμμένα αλλά όχι χαρτογραφημένα και κατέθεσε την πρόταση οιμηχανικοίτου τμήματος προγραμματισμού  ναταχαρτογραφήσουν.
 
Οποδηλατόδρομος στον Κόσυνθο
Στοθέμα της δημιουργίας ποδηλατόδρομου μεταξύ των δύο γεφυρών του Κόσυνθουπουήρθε για κατάρτιση των όρων δημοπρασίας του έργου συζητήθηκε αφούδιευκρινίστηκε από τον κ. Μπένη ότι αυτό είναι υποέργο του μεγάλουέργουαστικής ανάπλασης του Λημνίου. Διευκρινίστηκε επίσης ότι οποδηλατοδρόμος θαενωθεί με το δρόμο των Κιμμερίων και δόθηκαν τεχνικά χαρακτηριστικά τουέργου.Ο κ. Τσεγγελίδης παράλληλα μ’ αυτό κατέθεσε την πρόταση να γίνει στονΚόσυνθοένας τεχνητός υγροβιότοπος.  
Τέλοςο κ. Μπένης ενημέρωσε τα μέλη ότι αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιοςγια ταπολυτελή αυτοκίνητα του δήμου και συγκεκριμένα ποια θα είναι που θαεπιστραφούνστον ΟΔΔΥ και ποια θα παραμείνουν στο δήμο αφού υπάρχει η απαγορευτικήδιάταξηνα αγοράζονται και να χρησιμοποιούνται από τους δήμους αυτοκίνητα πάνωαπό 1600κυβικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…