Ζητούν μια πράξη καλής θέλησης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Παρόλο που το επίμαχο νομοσχέδιο έχει πια καταστεί νόμος τουκράτους και παρά την επίταξη που έχει αποφασιστεί για τους οδηγούς Δ.Χ.φορτηγών, οι φορτηγατζήδες βρίσκονται για άλλη μια μέρα στους δρόμους,ενώ χθεςζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να τους καταθέσουν το αίτημαεξάμηνης αναστολής και επαναδιαπραγμάτευση των όρων.
Και οι 80 ιδιοκτήτες φορτηγών της Ξάνθης πραγματοποίησανσύσκεψη χθες το μεσημέρι με σκοπό να κανονίσουν τη στάση τουςαναμένοντας καιτις κεντρικές αποφάσεις. Το κλίμα πάντως, συνεχίζει να παραμένει ήρεμο,αφούκοινή ήταν η πρόθεση να εξελιχθεί μία ήρεμη απεργία σε αντίθεση μεάλλεςπεριοχές όχι μόνο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και τηνΠεριφέρειάςμας, όπου στην Καβάλα έχουν παραταχθεί στην Εγνατία και κρίθηκεαπαραίτητη ηπαρουσία της αστυνομίας.
Μετά και την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζίτους, μη θέλοντας να «αδειάσει» τον υπουργό Μεταφορών, όπως εξηγεί οπρόεδροςτου σωματείου στην Ξάνθη κ. Αντώνης Καλλιγάς, τα μέλη θα αποφασίσουντιςεξελίξεις. «Η αναστολή εφαρμογής φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί και τοξέρουμε,αλλά θέλουμε να δώσει κάτι, τουλάχιστον με τη ρύθμιση των συνταξιούχων,νακάνει μία πράξη καλής θέλησης».
Πάντως, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών έρχονται καθημερινά πλέοναντιμέτωποι με τους εμπόρους, αφού ελλείψεις έχουν ήδη παρουσιαστεί,ιδίως σταράφια των σούπερ-μάρκετ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επίκεινται αλλαγές στη Ραμσάρ

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr   Πέρασαν μόλις 2 χρόνια από τότε π…