Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Βολές Ξυνίδη κατά Κοντού για τα συνεταιριστικά και τη Ζάχαρη

Βολές Ξυνίδη κατά Κοντού για τα συνεταιριστικά και τη Ζάχαρη

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα κλήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕνα σχολιάσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. ΣωκράτηςΞυνίδης,κυρίως σ’ ότι αφορά την περιρρέουσα φημολογία για λήψη νέων μέτρων απότηνκυβέρνηση μέσα στο Φθινόπωρο. Επίσης αναφέρθηκε και στον Καλλικράτητονίζονταςότι η κυβέρνηση έχει τους πόρους για να τον στηρίξει. Τέλος κληθείς νααπαντήσει σε μια σειρά από τοπικά θέματα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ.Κοντούγια το θέμα των συνεταιριστικών και του Εργοστασίου Ζάχαρης.
 
Για να αναστηθεί ηΕλλάδα στα πόδια της…
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση οκ. Ξυνίδης είπε ότι αυτή είναι επίπονη αλλά ότι ο λαός είναι στο πλάιτης: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθειαη οποίακέρδισε βήματα  αξιοπιστίαςτης χώραςαπέναντι σ’ αυτούς που έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και αυτήηπροσπάθεια  έχει ωςτελικό στόχο ναμπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να αποπληρώνει το χρέος τηςκαι ναυπηρετήσει αυτό τον ρόλο στη διεθνή σκηνή τον οποίο οφείλει όχι ως μιατριτοκοσμική χώρα με χιλιάδες προβλήματα αλλά σαν μια χώρα τηςΕυρωπαϊκήςπρωτοπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο και τον διεθνή της ρόλο. Είμαστε  απόλυτα προσηλωμένοι στοστόχο αυτό. Οιπιέσεις οι κοινωνικές είναι μεγάλες Ουδέποτε κρύψαμε τις δυσκολίες πουαντιμετωπίζουμε. Έχουμε προχωρήσει σε αλλαγές που δεν έγιναν 30 χρόνιαστηνχώρα μας. Ο λαός δείχνει ιδιαίτερα μεγάλη ωριμότητα, υπομονή καιανεκτικότητα.Εμείς οφείλουμε να ανταμείψουμε και να αποδείξουμε ότι αυτή του η στάσηπράγματι άξιζε τον κόπο και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε».
 
Έχουμε τους πόρουςγια τον Καλλικράτη
Μ’ αυτό το επιμύθιο ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι ο Καλλικράτηςδεν είναι μόνο ένα διοικητικό σχέδιο που εξαντλείται στα διοικητικάόρια αλλάότι είναι όχημα ευρύτερων αλλαγών και μια μεγάλη ευκαιρία  για να μπορέσει ηκυβέρνηση να παρέμβει καινα θεραπεύσει πολλές από τις αδυναμίες που εμφανίζει ο δημόσιος τομέαςενώ ηεπιτυχημένη εφαρμογή του  αποτελείμεγάλοστοίχημα για την κυβέρνηση: «Είναι μια μεγάλη αλλαγή της νοοτροπίας,της δομήςκαι της αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή η αλλαγή δενεξαντλείταισε διοικητικά όρια. Όπως κάποιοι αμφισβητούσαν ότι είμαστε σε θέση ναυλοποιήσουμε αυτή την αλλαγή και την καταφέραμε, με τον ίδιο τρόπο θααποδείξουμε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να σχεδιάσει και να υποστηρίξειεπαρκώςαπό 1/1/11  αυτή τημεγάλη προσπάθεια.Είναι μεγάλο  τοστοίχημα». Παρά τιςδυσκολίες που υπάρχουν οικονομικά, είναι γνωστό ότι υπάρχουν οι πόροι για να στηριχθεί η εφαρμογήτου Σχεδίου Καλλικράτης.»
 
Βολές Ξυνίδη κατάΚοντού
Ερωτηθείς για τα συνεταιριστικά και τι προτίθεται να κάνει ηκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ξυνίδης επέρριψε ευθύνες κατά του κ. Κοντούλέγονταςότι κατάντησαν την ΣΕΒΑΘ και τη ΣΕΠΕΚ «παλιοσίδερα», ενώ για τοΕργοστάσιοΖάχαρης της Ξάνθης, φωτογράφισε επίσης τον κ. Κοντό: «όσους έλεγαν ότιθαπαραιτηθούν αν σταματήσει η παραγωγική διαδικασία του Ζαχάρεως»επισημαίνονταςότι μέλημα της κυβέρνηση είναι: « Να μπορέσουμε να βρούμε κάποιο τρόποαξιοποίησής του στις νέες κατευθύνσεις της οικονομίας» χωρίς να δώσειπιοσαφείς εξηγήσεις ή να αναφερθεί στην βιοαιθανόλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…