Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Η Unicef βραβεύει το Μειονοτικό Σχολείο Κενταύρου

Η Unicef βραβεύει το Μειονοτικό Σχολείο Κενταύρου

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Το τρίτο βραβείο για τη συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τηςUnicef:«Τα παιδιάγράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους» έλαβε η Ε’ δημοτικού του14/θέσιουΜειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κενταύρου, το οποίο βραβεύτηκε σε ειδικήεκδήλωση στις 18 Νοεμβρίου 2010 στη Στοά του βιβλίου στην Αθήνα, με τηνευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).
Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Eλληνική Eπιτροπή της UNICEF σε συνεργασίαμε το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης τηςΣύμβασης γιατα Δικαιώματα του Παιδιού.
Οι 50 περίπου μαθητές και μαθήτριες της πέμπτης τάξης του σχολείουΚενταύρου δούλεψαν για μια ολόκληρη χρονιά πάνω στο πρόγραμμα μεσυντονιστή τονεκπαιδευτικό κ. Μιχάλη Τσιραμπίδη, με εργασίες και δραστηριότητες πουστόχοείχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφοράδικαιώματατα οποία στερούνται παιδιά σε άλλες περιοχές του κόσμου. «Μεδραματοποίηση,ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές, παιχνίδι και σκέφτομαι και γράφω,ταπαιδιά εκφράστηκαν γύρω από το δικαίωμα στη μόρφωση, το παιχνίδι, τηχαρά, τογέλιο, την αλληλεγγύη, την υγεία», σημειώνει ο κ. Τσιραμπίδης. Τοαποτέλεσμααυτών των δημιουργιών συγκεντρώθηκε σε ένα βιβλίο με θέμα «Να σαςγνωρίσω τουςφίλους μου, τα παιδιά όλου του κόσμου», το οποίο κατατέθηκε στηνελληνική επιτροπήτης Unicefκαι έλαβε τοτρίτο βραβείο ανάμεσα σε 200 συμμετοχές άλλων σχολείων.
Όπως μας μεταφέρει ο συντονιστής του προγράμματος οι μαθητές πουφέτος φοιτούν στην τελευταία τάξη του δημοτικού ασχολήθηκαν με πολλήόρεξη καιμεράκι για τη δημιουργία του βιβλίου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ήτανιδιαίτεραενημερωμένα όσον αφορά τη στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων από τα παιδιάτουΤρίτου Κόσμου.
«Το βραβείο το υποδέχθηκαν με χαρά και με αίσθημα επιβράβευσης»,αναφέρει ο κ. Τσιραμπίδης, προσθέτοντας ότι «ένιωθαν ήδη ικανοποίηση μετησυμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά τη διάκριση δεν την περίμεναν και ήταν μιαευχάριστη έκπληξη». 
Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου, τοβραβείο παρέλαβε για το μειονοτικό δημοτικό σχολείου Κενταύρου οσυντονιστής κ.Μιχάλης Τσιραμπίδης και ένας εκπρόσωπος των μαθητών συνοδευόμενος απότουςγονείς του. Το βραβείο καθώς και η είδηση της διάκρισης θα παρουσιαστείστοσχολείο σε μαθητική εκδήλωση με αφορμή τη γενέθλια ημέρα της unicef στηνΕλλάδα, στις 11 Δεκεμβρίου.
Τιμήθηκαν επίσης φέτος από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF:η επικεφαλής της εκστρατείας καταπολέμησης του μητρικού και νεογνικούτετάνου,κα Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι εταιρείες Diners Club και Procter& Gambleκαι για την πολύχρονη προσφορά τους στην προστασία των παιδιών μέσω τηςσημαντικής υποστήριξής τους στα προγράμματα της UNICEF.
Επιτροπή βραβείων
Την επιτροπή βραβείων της ελληνικής επιτροπής της unicef απαρτίζουν οι: ΜάνοςΚοντολέων,Συγγραφέας & Αντιπρόεδρος UNICEF – Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος- ΛόλαΝταϊφά, Δ/ντρια Δημ. Σχέσεων STAR & Μέλος Ε.Σ. UNICEF – ΜερόπηΠρέκα,Ζωγράφος – Πόλυ Μηλιώρη, Συγγραφέας – Βασίλης Λουζιώτης, Μέλος Ε.Σ. τηςUNICEF- Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF – Εύα Μιμίνη, ΣχολικήΣύμβουλος& Προϊσταμένη Τμημ. Δ΄ Ολοήμερων Σχολείων, Δνση Σπουδών Π.Ε.ΥπουργείουΠαιδείας – Αγαθή Γιολτζίδου, Εκπρόσωπος Βρεφονηπιακών Σταθμών ΔήμουΑθηναίων -Ράνια Μακρή, Προϊσταμένη Συνηγορίας & Δικαιωμάτων του Παιδιούτης UNICEF

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…