Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Το ποδήλατο διεκδικεί τη θέση του στην πόλη

Το ποδήλατο διεκδικεί τη θέση του στην πόλη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Αύξηση στις τιμές των καυσίμων, υπερφόρτωση του αστικούκέντρου με αυτοκίνητα, αδυναμία εύρεσης χώρου στάθμευσης, οικονομικήγυμναστική, αλλαγή νοοτροπίας, όπως και να ‘χει το ποδήλατο διεκδικείτη θέσητου στην πόλη της Ξάνθης και γι’ αυτό αυξάνει ο αριθμός των ξανθιωτώνπουγίνονται έμπρακτοι υποστηρικτές του ποδηλάτου, όχι μόνο αγοράζονταςμικρά ποδηλατάκιαγια τα παιδιά τους, τάση που επικρατούσε μέχρι πρότινος, αλλά καιαποκτώνταςένα ποδήλατο για τον εαυτό τους, για τις καθημερινές τους διαδρομές,γιαπεριπάτους ή γυμναστική σε διάφορα σημεία περιμετρικά της πόλης.
Σε όλους αυτούς που αποφασίζουν να βάλουν το ποδήλατο στηζωή τους απευθύνεται το νέο κατάστημα ποδηλάτων ‘Flowride Bike Shop’στηΛεωφόρο Στρατού 5, που άνοιξε πρόσφατα και διαθέτει ιταλικά,αμερικάνικα,ισπανικά και ελληνικά ποδήλατα, για κάθε πιθανή χρήση για άθληση ήμεταφορά.Στο κατάστημα υπάρχουν ποδήλατα πόλης, περιπάτου σε στυλ ρετρό,αγωνιστικά,fitness, βουνού, αλλά και BMX ειδικά για extreme αθλήματα πόλης,δραστηριότηταπου στην Ξάνθη βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση ειδικά σε ηλικίες 14- 17 πουεπιδίδονται σε «κόλπα» σε πάρκα και πλατείες. Ακόμη, το ‘Flowride bikeshop’διαθέτει εξοπλισμό ποδηλάτου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά, ενώ στοκατάστημαπραγματοποιούνται και οι επισκευές. Στα σχέδια των ιδιοκτητών είναι καιηπρομήθεια ειδών για ορεινό τρέξιμο, δραστηριότητα που βρίσκει άνθησηστηνπεριοχή και παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον σε διάφορα σημεία τηςορεινήςζώνης.
Οι ιδιοκτήτες, Βαγγέλης Γεωργιάδης και Ιορδάνης Κασάπογλου,δύο νεαροί συμπολίτες με την κουλτούρα του ποδηλάτου, πουδραστηριοποιούνταιστο χώρο της διοργάνωσης και συμμετοχής σε αγώνες, φεστιβάλ καισεμινάρια σεαθλήματα, όπως το ποδήλατο κατάβασης (downhill), ορεινό τρέξιμο (trailrunning), δρόμοι αντοχής με ποδήλατο βουνού (mountain bike) και ήδηέχουνσυμμετάσχει σε επιτυχημένες διοργανώσεις στην περιοχή μας. Αυτό που καιοιίδιοι επισημαίνουν, είναι ότι είναι πρόθυμοι να συμβουλεύσουν τουςεπίδοξουςαγοραστές και να βρουν το ποδήλατο που ταιριάζει το μέγεθος και τιςανάγκες τουκαθενός, ώστε το ποδήλατο να μπει στη ζωή όλων μας και να διεκδικήσειτη θέσητου στην πόλη και στα ενδιαφέροντά μας. Άλλωστε, έχουν διαπιστώσει ότιυπάρχειστροφή των ξανθιωτών μέσης ηλικίας προς την απόκτηση ποδηλάτου καιμετακίνησηςστην πόλη για δουλειές και βόλτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…