Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Το Γκίνες είπε ναι, αλλά ο δήμος όχι για την πελώρια μάσκα

Το Γκίνες είπε ναι, αλλά ο δήμος όχι για την πελώρια μάσκα

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Αν και με καθυστέρηση την έγκρισή του έδωσε ο οργανισμός Guinnessworld  of recordsστο δήμο Ξάνθης για νακατασκευάσει τη μεγαλύτερη καρναβαλική μάσκα που έγινε ποτέ, αλλά οδήμοςφαίνεται να «παίρνει πίσω» την πρόθεσή του, καθώς συνάντησε δυσκολίες.Αν και οπρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανόλης Φανουράκης, αναμένοντας την έγκριση τουGuinnessworld  of records,είχε δηλώσει στο «Ε»ότι η «μάσκα» που μάλιστα θα απεικόνιζε τον επαναστάτη ήρωα του «V forVendetta»,αποτελούσε ένασχετικά ανέξοδο τρόπο να προβληθεί το καρναβάλι της πόλης μαςπαγκοσμίως,φαίνεται ότι η υλοποίηση έχει ναυαγήσει και πιθανολογείται ότιδυσκολίες στηνκατασκευή έχουν οδηγήσει σε αυτή την απόφαση.
Και βεβαίως εγείρονται ερωτηματικά ως προς την απόφαση της ΔΗΚΕΞ νακινήσει ολόκληρη τη διαδικασία χωρίς προηγουμένως να έχει μελετήσει καισχεδιάσει το κατασκευαστικό μέρος και αυτό μπορεί να θεωρηθεί«ρεζίλεμα» γιαΓκίνες!
Σ’ ότι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα εντείνονται οι ρυθμοί για τοστήσιμο του συνολικού προγράμματος του καρναβαλιού. Μέχρι στιγμής έχουνκλείσειοι Oniramaγια τομεσημέρι του Σαββάτου 5 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία, ενώ αναμένεταινακλείσουν και όλες οι υπόλοιπες συμφωνίες έως σήμερα. Πάντως, η συναυλίαμε τοΣωκράτη Μάλαμα που ακυρώθηκε λόγω καιρού στις Γιορτές Παλιάς Πόλης δεθαπραγματοποιηθεί στις ΘΛΕ, αν και η ΔΗΚΕΞ είχε αφήσει ανοιχτό τοενδεχόμενο.Αιτία της ακύρωσης αποτελεί η έλλειψη κατάλληλου κλειστού χώρου στηνΞάνθη,αφού το Δημοτικό Αμφιθέατρο έχει περιορισμένες δυνατότητες και χωράμόνο 400άτομα, ενώ το Αμοιρίδειο έχει συγκεντρώσει τα παράπονα των πολιτών γιατηχαμηλή ποιότητα της ακουστικής του.
Και οι προετοιμασίες για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ωστόσο,βαίνουν με καθυστερήσεις, αφού με εξαιρετικά μεγάλη αργοπορία δόθηκε το«σήμα»στους γλύπτες που συνεργάζονται με το δήμο για να προχωρήσουν στηνκατασκευήτων αρμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλλιτέχνες ξεκινούν σήμερα τηνκατασκευή των αρμάτων και εκτιμούν ότι θα προλάβουν να κάνουν 5 με 6ίσως και 7άρματα, με εικόνες παρμένες από το γενικό θέμα του φετινού καρναβαλιούπουείναι η Διεθνής Νομισματική Τρέλα. Το team των γλυπτών ενδέχεται ναεμπνευστεί και από τα κουστούμιαπου έχουν επιλέξει οι πολιτιστικοί σύλλογοι για την φετινή παρέλαση.Πάντως, ηπαρότρυνση της ΔΗΚΕΞ για μάξιμουμ 300 ατόμων ανά σύλλογο, ώστε ναεναλλάσσεταιτο θέαμα για τους θεατές του ξανθιώτικου καρναβαλιού φαίνεται πιορεαλιστικόφέτος, αφού αναμένεται μικρότερη συμμετοχή λόγω… του πραγματικού ΔΝΤ!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παζάρεμα για την προεκλογική προβολή των συνδυασμών

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com  Για να συμφωνήσουν τους χώρους προβολής τους…