Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Τέθηκε σε αργία για παράβαση καθήκοντος ο νομάρχης Καβάλας

Τέθηκε σε αργία για παράβαση καθήκοντος ο νομάρχης Καβάλας

0

Επιμέλεια: ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Έντονο προβληματισμό προκάλεσε από χθες στην κοινή γνώμη ηδιαθεσιμότητα του νομάρχη Καβάλας Θεόδωρου Καλλιοντζή από τααυτοδιοικητικάκαθήκοντά του μετά από έγγραφη επιστολή της γενικής γραμματέως τηςπεριφέρειαςΑΜΘ Θεοδώρας Κόκλα προς τον ίδιο και η οποία θέτει σε αργία τον νομάρχηλόγωπαράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
 
Τέθηκε σε αργία γιαπαράβαση καθήκοντος
 Η παράβασηκαθήκοντοςστην οποία αναφέρεται το επίσημο έγγραφο της Περιφέρειας αφορά τηνσχέσηεργασίας του νομάρχη με τον δεύτερο εξωτερικό συνεργάτη του στο ΓραφείοΤύπουτης νομαρχίας Κώστα Τσακίρη καθώς το2004 το τότε υπουργείο οικονομικών είχε επισημάνει εγγράφως στον κ.Καλλιοντζήότι η νομοθεσία δεν καλύπτει την πληρωμή δεύτερου ειδικού συνεργάτη γιατηννομαρχία Καβάλας αλλά μόνο του ενός, υποχρεώνοντάς τον έτσι βάση νόμουναπροβεί στην απόλυση του δεύτερου. Παρά την παρέμβαση του υπουργείουόπωςαναφέρει το έγγραφο της περιφέρειας ο κ. Καλλιοντζής συνέχισε νασυνεργάζεταιμε τον συγκεκριμένο υπάλληλο αμείβοντάς τον από τους πόρους τηςνομαρχίας γιατις παρερχόμενες υπηρεσίες του έως το 2006. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιοέγγραφοπου παρέλαβε πριν δύο ημέρες ο κ. Καλλιοντζής πρόκειται για μίαπαράνομηενέργεια του ιδίου η οποία επιβάλλεται να ακολουθήσει την νομική οδόενώ έωςτότε θα βρίσκεται σε αργία από τα νομαρχιακά του καθήκοντα.
 
Τι είπε ο Καλλιοντζήςστη Συνέντευξη Τύπου
Εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Καλλιοντζής παραχώρησε ΣυνέντευξηΤύπου στα ΜΜΕ της Καβάλας χθες το πρωί από κοινού με τους δύο νομικούςτουσυμβούλους ανατρέποντας με τις δηλώσεις του τις εξελίξεις και ταγεγονότα τουτελευταίου 24ώρου λέγοντας ότι:  «τοσυγκεκριμένο θέμα έχει ιστορία από το 1999 όταν βάση νομοθεσίας είχανσυστηθείτότε για την νομαρχία Καβάλας δύο θέσεις ειδικών συνεργατών από τουςοποίους οένας θα πληρωνόταν από το υπουργείο οικονομικών ενώ ο δεύτερος από τηννομαρχίαόπως όριζε ο νόμος. Τον Φεβρουάριο του 2004 η υπουργός εσωτερικώνέβγαλεαπόφαση ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε τον δεύτερο συνεργάτη αλλά δενκατήργησεμε νόμο την δεύτερη θέση. Ακολούθησε μία μεγάλη ταλαιπωρία καθώς υπήρχεσυνεχήςαλληλογραφία με το υπουργείο εσωτερικών το οποίο διαβεβαίωνε ότι θαέλυνε αυτήτη παρεξήγηση. Αν απέλυα τον δεύτερο ειδικό συνεργάτη μου ο οποίοςείναι οεπικεφαλής του Γραφείου Τύπου της νομαρχίας ο Κώστας Τσακίρης τότε ηνομαρχίαδεν θα είχε Γραφείο Τύπου το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τηνενημέρωση τωνπολιτών αλλά και φυσικά για την επικοινωνία μας με τα ΜΜΕ σχετικά μεθέματα τηςνομαρχίας. Ο κ. Τσακίρης παρέμεινε ως ειδικός συνεργάτης  αναμένοντας την αλλαγή τηςσχετικής απόφασηςαπό το υπουργείο ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που είχε προκύψεικαθώςβασιζόμενοι με βάση τις υποσχέσεις του ελεγκτικού συνεδρίου τουυφυπουργούοικονομικών ότι όταν ψηφιστεί ο νόμος θα επιτρέψουν να πληρωθούναναδρομικά όσοιήταν ειδικοί συνεργάτες και πριν την απόφαση της υπουργού εσωτερικών.Τελικά ονόμος ψηφίστηκε επιτρέποντας την συνεργασία και με τα δύο άτομα χωρίςόμως ναεπιτραπεί η πληρωμή του κ. Τσακίρη για το προηγούμενο διάστημα. Ο κ.Τσακίρηςπροσέφυγε δικαστικώς διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του και δικαιώθηκε μετηναμοιβή των 52.000 ευρώ. Την αναφορά ώστε να βρεθώ στο δικαστήριο ωςκατηγορούμενος για αυτή την υπόθεση την έκανε ο νομαρχιακός σύμβουλοςτηςαντιπολίτευσης κ. Άγγελος Σμυρλόγλου. Ηδίκη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου 2009 και η απόφαση ήταν για μένααθωωτική.Η κ. Κόκλα είχε στα χέρια της από τον Οκτώβριο του 2009 το βούλευμα τουΣυμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας με το οποίο παραπεμπόμουν  σε δίκη ως κατηγορούμενος.Για μία υπόθεσηλοιπόν για την οποία έγινε δίκη και αθωώθηκα η κ. Κόκλα με έθεσε απόχθες σεαργία».
 
«Υπομονή καιψυχραιμία» συστηνει ο δήμαρχος Καβάλας κ. Σιμιτζής
Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής απαντώντας στα όσα ανάφερε ονομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξηςΤύπου έκανετην ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι εξίσου εντυπωσιασμένος με τον κ. Θόδωρο Καλλιοντζήγια τις σημερινές  εξελίξεις. Είμαι σε συνεχήεπικοινωνία με τη γενικήγραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΘεοδώραΚόκλα καιτο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθώ σε βάθος για τιςσυγκεκριμένεςδικαστικές υποθέσεις του συνυποψηφίου μου. Αφού διαβάσω και τιςδηλώσεις του θαμπορέσω να τοποθετηθώ επί του θέματος.
Προτείνω σε όλους υπομονή και ψυχραιμία, ο αγώνας μόλιςξεκίνησε και θα είναι μακρύς».
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα ο κ. Καλλιοντζής ανακοίνωσετην υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο της Καβάλας, ενώ το όνομάτουσυμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων στους οποίους δόθηκε χρίσμααπό τηνΝ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…