Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σήκωσαν και οι Βούλγαροι …μπαϊράκι;

Σήκωσαν και οι Βούλγαροι …μπαϊράκι;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianxan@yahoo.gr
 
 
 
Προφανώς κατελήφθηαπό άκρατη …νοσταλγία και σε μια έξαρση του εθνικοπατριωτικού τουφρονήματοςδεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί και έκανε έπαρση της…Βουλγάρικης σημαίας,μετατρέποντας το παραθεριστικό οίκημα που νοικιάζει στην περιοχή τηςΣκάλαςΑβδήρων (κατοικήσιμη περιοχή δίπλα στο λιμάνι των Αβδήρων μεταξύΑβδήρων –Μυρωδάτου) σε ….βουλγαρική πρεσβεία! Και μπορεί μεν αυτό με βάση τηνελληνικήνομοθεσία να μη συνιστά κολάσιμο αδίκημα, όμως συνιστά πρόκληση η οποίαέγινε αντιληπτήαπό τους γείτονες που δημιούργησαν θέμα, καθώς αναρωτιούνται για τησκοπιμότητατης ενέργειας του βούλγαρου γείτονά τους.
 
Ύστερα ήρθαν οι….Βούλγαροι
Συνέβη την προηγούμενη βδομάδα. Όπως πληροφορηθήκαμε απόπαραθεριστές της περιοχής που είδαν την βουλγαρική σημαία, ο βούλγαροςπαραθερίζει κάθε χρόνο στην περιοχή. Το διώροφο παραθαλάσσιο σπίτι τονοικιάζεικαι μάλιστα προτίθεται να το αγοράσει. Είναι ιδιοκτήτης εργοστασίουπαρασκευήςκουρτινών και κάθε βδομάδα πηγαινοέρχεται στη Βουλγαρία φέρνοντας μαζίτουδιαφορετικά άτομα (εργαζόμενους που τους παρέχει διακοπές;). Ησυμπεριφορά τουστους γείτονες είναι καλή – όπως μας διαβεβαίωσαν – και ποτέ δεν έχει δημιουργήσει κάποιοπρόβλημα.
 
Ενοχληθήκαμε…
Εκτός απ’ αυτό…Βλέποντας τη βουλγαρική σημαία ν’ ανεμίζεικάποιοι ενοχλήθηκαν: «Μας ενόχλησε…Κανείς άλλος από μας δεν έχειελληνικήσημαία και ήρθε ο Βούλγαρος να σηκώσει βουλγαρική;», μας είπαν οιγείτονες.  Μάλιστακάλεσαν την αστυνομίαπροσπαθώντας να μάθουν αν αυτό είναι νόμιμο. Ήρθε κάποιο περιπολικόαλλά δενσταμάτησε. Το θέμα έληξε μεταξύ των γειτόνων ειρηνικά όταν ο γείτοναςβούλγαροςπείστηκε ότι δεν χρειάζεται να προκαλεί χρησιμοποιώντας σημαίες καιλάβαρα,καθώς κανείς δεν απειλείται από κανέναν ούτε η εθνικότητα ούτε ηεθνικοφροσύνητου!
 
Δεν συνιστά ποινικάκολάσιμο αδίκημα , συνιστά όμως «πρόκληση διχόνοιας»
Το «Ε» απευθύνθηκε σε νομικούς της πόλης μας προκειμένου ναμας πουν αν η ενέργεια αυτή συνιστά ποινικό αδίκημα. Μας πληροφόρησανλοιπόνότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αυτή καθαυτή η ανάρτηση σημαίαςάλλουκράτους μέσα στη χώρα μας δεν συνιστά ποινικά κολάσιμο αδίκημα. Είναιόμωςποινικά κολάσιμο και τιμωρείται με αυτόφωρο ή δικάσιμο από μονομελές αναυτήσυνδυαστεί με υποστολή της ελληνικής σημαίας ή καταστροφή της. Υπάρχειόμως καιμια παράγραφος του νόμου που εξετάζει την πρόθεση και τη σκοπιμότητατηςενέργειας και αναφέρεται σε «πρόκληση διχόνοιας». Όταν υπάρχουν κάποιεςπροϋποθέσεις (γειτονίας των χωρών κ.λ.π.), εκλαμβάνονται υπ’ όψιν απόταδικαστήρια.
 
Μπαϊράκι και οιβούλγαροι;
Και μπορεί μεν η δημοκρατία να έχει τον τρόπο νααντιπαρέρχεται τέτοιων ενεργειών όμως τουλάχιστον προβληματισμό εγείρειτογεγονός ότι μέσα στο νομό μας τελευταία πολύ συχνά άρχισαν να  χρησιμοποιούνται εθνικάσύμβολα γειτονικώνχωρών σε αντίθεση με το δικό μας εθνικό σύμβολο που πλέον μετά τηνκατάργησητης υποχρεωτικής ανάρτησης σε εθνικούς επετείους μόνο σε δημόσια κτίριαβλέπουμε την ελληνική σημαία! Έτσι μέχρι τώρα είχαμε κάποιουςθερμοκέφαλουςΠομάκους στην καταγωγή στην ορεινή περιοχή, να σηκώνουν την τουρκική σημαία, χρησιμοποιώντας το εθνικόσύμβολο τηςγείτονος Τουρκίας και υποδηλώνοντας ευσεβείς τους πόθους, τώρα μαςήρθαν καιβούλγαροι στην παραλιακή μας περιοχή και σηκώνουν κι αυτοί βουλγαρικήσημαία,  εκφράζονταςμήπως ανάλογουςευσεβείς πόθους;
Τουλάχιστον αυτοί είναι βούλγαροι και όχι έλληνες πολίτες!!!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…