Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Άρης Γιαννακίδης, ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρειά μας

Άρης Γιαννακίδης, ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρειά μας

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 
 
Την πρώτη του πολιτική δήλωση κάνει στο «Ε» ο ΆρηςΓιαννακίδης ως υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚδίνοντας τοστίγμα της υποψηφιότητάς του. Μιας υποψηφιότητας που πέρασε από …40κύματαμέχρι τελικά να οριστικοποιηθεί. Σ’ αυτή δεσμεύεται για «διαφάνεια,αξιοκρατία,συλλογικότητα και ισότιμη συμμετοχή» ενώ παράλληλα οριοθετεί το στόχο:«Για νατοποθετηθεί η περιφέρεια Αν. Μακ. Θράκης δυναμικά στο προσκήνιο, στηνέαοικονομία, γεωγραφία, χωροταξία».
 
Δήλωση του ΆρηΓιαννακίδη υποψήφιου περιφερειάρχη ΑΜΘ
Οι εκλογές του Νοέμβρη αποτελούν κομβικό σημείο για τομέλλον του τόπου. Οριοθετούν ουσιαστικά μία νέα πραγματικότητα στηνοποία ηπεριφέρεια πλέον θα αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό και πολιτικό κύτταρο. Σε αυτήν την προσπάθεια δενμπορεί κανείς ενεργός πολίτης να μην συμμετέχει ,να μην συνδιαμορφώνει,να μηνσυνομολογεί την πίστη σε νέα αρχή. Γυρίζουμε σελίδα όλοι μαζί. Οισυνθήκεςπλέον είναι τέτοιες που επιβάλουν την αλλαγή σε πολλά που ως τώραθεωρούσαμε ωςδεδομένα. Απευθύνουμε ένα ανοιχτό προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές,οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας ΑνατολικήςΜακεδονίας–Θράκης, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια συμφωνία για τη χάραξηκαιυλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότησήτης, γιανα διεκδικήσουμε τη θέση και το ρόλο της,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ  ΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ.
Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Χρειαζόμαστε κοντά μας υπεύθυνους, συμμέτοχους καιδημιουργικούς όλους τους πολίτες, για να συνυπογράψουμε και ναονειρευτούμε τοσυλλογικό ταξίδι στο μέλλον σε έναν κόσμο αβεβαιοτήτων και ανασφαλειώναλλά μεασφαλή πλοήγηση έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σ’ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΜΕ ΥΨΗΛΟΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
Η στήριξη που δίνει στην συλλογικό αγώνα η πλατιά κοινωνική βάση της ΑνατολικήςΜακεδονίας Θράκης αναγνώριση πως η προσπάθεια μας αυτή είναι έντιμη καιπροπάντων ρεαλιστική. Και στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να πάμετοντόπο μπροστά. Με διαφάνεια ,αξιοκρατία, συλλογικότητα και ισότιμησυμμετοχή.Κυρίως όμως όραμα και πίστη στο νέο εγχείρημα. Είμαστε βέβαιοι ότι θατακαταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.
 
Θρίλερ μέχρι τηντελευταία στιγμή
Είναι γεγονός ότι εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ αναφορικάμε τις υποψηφιότητες,  μέχρικαι λίγοπριν την ανακοίνωσή τους,  κυρίωςεξαιτίας του γεγονότος ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί που προτάθηκανκαι οιπερισσότεροι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. ΓιώργοΠαπανδρέουαρνήθηκαν πεισματικά να μεταπηδήσουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Αυτόοδήγησετον πρωθυπουργό να μετακινηθεί από την πρώτη του απόφαση να ρίξει στηνμάχη τωναυτοδιοικητικών εκλογών υπουργούς ( Καστανίδη, Μπατζελή, Μπιρμπίλη,Μαγκριώτη)και βουλευτές και να αποφασίσει τελικά να στηριχθεί στουςαυτοδιοικητικούς,γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την αξιωματική αντιπολίτευση ηοποίαέκανε λόγο για αποτυχία του πρωθυπουργού να πείσει τους υπουργούς του.Σ’ ότιαφορά την περιφέρειά μας η υποψηφιότητα Γιαννακίδη πέρασε αρκετέςδιακυμάνσεις.Αρχικά θεωρούνταν φαβορί. Όσο πλησίαζε ο καιρός αποδυναμώνονταν καθώςέπεσε στοτραπέζι η πιθανή υποψηφιότητα του βουλευτή Καβάλας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη.Όμως καιο κ. Τιμοσίδης ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν υπέκυψεστις «πιέσεις»και τελικά επιλέχθηκε ο κ. Γιαννακίδης. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Γιαννακίδης επίδύο τετραετίες νομάρχης Ροδόπης θεωρείται «δυνατό χαρτί» για το ΠΑΣΟΚκαθώςέχει μεγάλη διεισδυτικότητα στην μειονότητα αλλά έχει καιαναγνωρισιμότητακυρίως στους νομούς της Θράκης. Η επιλογή Τιμοσίδη κυρίως βασιζόταν στοότιείχε αναγνωρισιμότητα (σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων) σε Καβάλα –Δράμα.
 
Προχωρά ο ΦώτηςΚαραλίδης
Σ’ ότι αφορά τους αντιπεριφεριάρχες. Για το νομό μας βέβαιηθεωρείται η υποψηφιότητα του κ. Καραλίδη. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε»σημείωσε:«Ήταν μια επιλογή που την περιμέναμε και έχει να κάνει με τηνεπικράτησητελικώς των αυτοδιοικητικών επιλογών. Ο κ. Γιαννακίδης είναι έναςεπιτυχημένοςνομάρχης και θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για την περιφέρειάμας».
Στο μεταξύ πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Καραλίδης σχεδόν έχεικλείσει το συνδυασμό του και αυτό είναι σε γνώση του κ. Γιαννακίδης,πράγμα πουσημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν …εκπλήξεις στο όνομα του αντιπεριφεριάρχητηςΞάνθης. Να επιλεγεί δηλαδή τρίτο πρόσωπο. Αλλά όλα αυτά με επιφύλαξηγιατί στηνπολιτική το ποτέ και το πάντα δεν ισχύουν… 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…