Οι «μνηστήρες» του ΠΑΣΟΚ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
  
 
Στην κρησάρα της Επιτροπής Αξιολόγησης υποψηφιοτήτων τουΠΑΣΟΚ μπαίνουν οι αυτοπροτάσεις και οι ετεροπροτάσεις όσων κατέθεσανυποψηφιότητα για περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης ή δήμαρχος μέσω τηςηλεκτρονικής διαδικασίας που υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ναεκδηλωθείενδιαφέρον συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση και να «χριστούν» οιυποψήφιοιπου θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές του Νοέμβρη. Οι νομαρχιακές Επιτροπές ενημερώθηκαν χθες τοαπόγευμα για τις υποψηφιότητες στους νομούς και στις περιφέρειες καιάμεσα θασυγκληθεί σύσκεψη του οργάνου προκειμένου να γίνει μια πρώτηαξιολόγηση. Η ίδιαδιαδικασία θα ακολουθηθεί και στην περιφερειακές επιτροπές και στοτέλος τηςεβδομάδας οι γραμματείς θα κληθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης νακαταθέσουντις προτάσεις τους. Μετά απ’ όλο αυτό το «κοσκίνισμα» η ΕπιτροπήΑξιολόγησης θαανακοινώσει τελικά του «εκλεκτούς» του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες.
 
Ποιοι υπέβαλλανυποψηφιότητα στους δήμους του νομού
Σύμφωνα με την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης τρεις είναι οι υποψηφιότητες για το Δήμο Ξάνθης , 3για το δήμο Αβδήρων, 1 για τον δήμο Τοπείρου και 1 για το δήμο Μύκης
Αναλυτικά τα ονόματα
Δήμος Ξάνθης
1. Πούλιος Χρίστος
2. Μπατζακίδης Γεώργιος
3.Καλοτραπέζης Ευγένιος
Σ’ ότι αφορά τον κ. Πούλιο ήταν αναμενόμενη η κατάθεσηυποψηφιότητας αφού είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στοΔήμο Ξάνθηςπου στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Έκπληξη όμως προκάλεσε η υποψηφιότητα τουκ. ΓιώργουΜπατζακίδη, προέδρου του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης. Ο ίδιος σε δήλωσήτουεπισημαίνει ότι η υποψηφιότητά του έχει «συμβολικό και όχι, φυσικά,ουσιαστικόχαρακτήρα» και «αποτελεί μια φωνή ότι ήρθε η ώρα των επαγγελματιών τηςπόληςπου αποδεικνύουν διαρκώς τις ικανότητες τους και την αξία τους ακόμηκαι σεεποχές δύσκολες, αλλά απουσιάζουν πλήρως από τη διαχείριση τωνζητημάτων τηςπόλης».
Για το γεγονός ότι θέτει υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Εκφράζει(η υποψηφιότητά του) με τρόπο δημόσιο και ανοιχτό τον προβληματισμόμιας ομάδαςανθρώπων της Ξάνθης ενώ ο τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος όπως τοΠΑΣΟΚ είναιγνωστός και σεβαστός».
Δήμος Αβδήρων
1.Τσολακίδης Βασίλειος
2.Έρημος Μάριος
3.Παππάς Χρήστος
Δήμος Τοπείρου
1.Χατζηευαγγέλου Στέλιος
Δήμος Μύκης
1.Μποχιούζ Χουσεϊν
 
Και ενώ στους δήμους υπάρχουν μόνο αυτοπροτάσεις υποψηφίωνστην περιφέρεια υπάρχουν αυτοπροτάσεις και 5 ετεροπροτάσεις και γιαπεριφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Δηλαδή συμβαίνει νααυτοπροτείνονταικάποιοι για αντιπεριφερειάρχες και οι ίδιοι να προτείνονται γιαπεριφερειάρχεςαπό κάποιους άλλους και αυτό έχει τη σημασία του.
Από τον νομό Ξάνθης αυτοπροτάθηκαν οι εξής:
 
Περιφερειάρχης απότην Ξάνθη
1.Σγουρίδης Παναγιώτης
 
Περιφερειάρχης απόΡοδόπη
1.Γιαννακίδης Άρης (αυτοπρόταση) και ετεροπρόταση γιαδήμαρχος Κομοτηνής
 
Περιφερειάρχης από Έβρο
1.Ζαμπουνίδης Χρήστος
 
Περιφερειάρχης απόΔράμα
1. Ξανθόπουλος Γιάννης
 
Να σημειώσουμε ότι παρόλο που οι βουλευτές Δράμας καιΚαβάλας κ. Αηδόνης και Τιμοσίδης δεν κατέθεσαν υποψηφιότητα ωστόσοσύμφωνα μεπληροφορίες μας τίθενται στα υπ’ όψιν της Επιτροπής καθώς ως γνωστόνιδιαίτεραη επιλογή του περιφερειάρχη αποτελεί κεντρική επιλογή του κόμματος.
 
Αντιπεριφερειάρχεςαπό Ξάνθη
1.Καραλίδης Φώτης
2.Πεντζουρίδης Παναγιώτης
3. Χατζηγενέ Ιρφάν
Να σημειώσουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Καραλίδη ήταναναμενόμενη καθώς είναι επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης πουστηρίζει τοΠΑΣΟΚ. Όμως τόσο η υποψηφιότητα του κ. Πεντζουρίδη όσο και του κ.ΧατζηγενέΙρφάν αποτελούν εκπλήξεις. Και ο μεν πρώτος γιατί είναι η πρώτη φοράπουεκδηλώνει ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο δε δεύτερος επειδή είναι νομαρχιακόςσύμβουλος με την παράταξη του κ. Καραλίδη και μέχρι πρότινος δήλωνε ότιενδιαφέρεται για περιφερειακός σύμβουλος.
 
Αντιπεριφερειάρχες απόΡοδόπη
1.Πουρνάρα
2.
Αντιπεριφερειάρχεςαπό Έβρο
1.Ούστογλου (δήμαρχος Φερρών)
2. Γαληνός (αστυνομικός)
3.Περπερίδης (αυτοδιοικητικό στέλεχος)
 
Αντιπεριφερειάρχεςαπό Καβάλα
1.Παπακοσμάς Κώστας
2.Γερομάρκος
3. Γκρανάς
4.Πασαλίδης (αγρότης)
5.Τσιάκας (πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.)
6. Παπαδόπουλος Παναγιώτης (ετεροπρόταση)
 
Αντιπεριφερειάρχεςαπό Δράμα
1.Ξανθόπουλος Γιάννης (ετεροπρόταση)
2.Μιχαηλίδης
3.Κωνσταντινίδου Πάτυ
4. Παπαδόπουλος Γιάννης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …