«Καπνός» πάνω απ’ τη ΣΕΚΑΠ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Συναγερμός σήμανεστους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ όταν «κεραυνοβολήθηκαν» από τηνμεγαλομέτοχο ΑΤΕ ηοποία με έγγραφό της θέτει (όπως έχει το δικαίωμα) δύο θέματα στηγενικήσυνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου. Ήτοι: Τηναύξηση τουμετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και την υποτίμηση της μετοχής της από3 ευρώσε 30 λεπτά! «Μούδιασαν» οι εργαζόμενοι καθώς εξέλαβαν την ενέργειααυτή τηςΣΕΚΑΠ ως το γνωστό «colpogrosso» της ΑΤΕ που εφαρμόστηκεστη ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ – ΡΟΔΟΠΗ: Πρώταελέγχουμε απόλυτα μια εταιρεία και μετά ή την πουλάμε και όσο – όσο ήτηνκλείνουμε!
Την αντίθεσή του εξ’αρχής εξέφρασε με ανακοίνωση του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. ΣωκράτηςΞυνίδηςκάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις της ΑΤΕ με στόχο την ιδιωτικοποίηση τηςΣΕΚΑΠ»,ενώ στηλίτευσε τον ρόλο της Αγροτικής ως διόλου…φιλοαγροτικό!
 
Σε ρόλοεξισσοροπιστικό ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ
Ο κ. Πράτσος μιλώντας στο «Ε» προσπάθησε να αμβλύνει τιςεντυπώσεις για την ΑΤΕ λέγοντας ότι κανένας μέτοχος ούτε η ΑΤΕ ούτε ηΣΕΚΕθέλει να πουλήσει την εταιρεία. Σ’ ότι αφορά την αύξηση του μετοχικούκεφαλαίουαυτό υπαγορεύεται από τον ισολογισμό που παρουσιάζει μια απόκλιση απότον περσινόκατά 500.000 ευρώ και χρειάζεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου  και ότι αυτό προβλέπεταιαπό το άρθρο 47.
Σ’ ότι αφορά δε την υποτίμηση της μετοχής ο κ. Πράτσοςυπογραμμίζει η τιμή των 30 λεπτών και όχι των 3 ευρώ είναι αυτή πουαντιστοιχείστην εικόνα της εταιρείας και ότι ήταν υπερτιμημένη η μετοχή της καθώςηπροηγούμενη διοίκηση έκανε πλασματικούς ισολογισμούς.
 
Σιωπή από την ΣΕΚΕ
Δεν ανοίγει τα χαρτιά του προς το παρόν ο πρόεδρος της ΣΕΚΕκ. Παναγιώτης Ταρενίδης. Κληθέις από το «Ε» επιφυλάχθηκε, τονίζονταςότι η ΣΕΚΕθα μιλήσει στη γενική συνέλευση.
 
Μια γροθιά τα δύοσωματεία της ΣΕΚΑΠ
Νιώθουν στο σβέρκο τους την απειλή της ανεργίας οιεργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και αποφάσισαν τα δύο σωματεία να γίνουν ένα (ηισχύς εντη ενώσει). Τόσο ο πρόεδρος του σωματείου Εργατοτεχνιτών – υπαλλήλωνπουκατέχει και το 8% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ κ. Κώστας Γαβριηλίδης, όσο καιοπρόεδρος του σωματείου υπαλλήλων  -εργαζομένων κ. Ζαπτής Γιάννης δηλώνουν στο «Ε» αποφασισμένοι να κάνουνότιχρειαστεί και να αντιδράσουν δυναμικά προκειμένου να διαφυλάξουν τιςθέσειςεργασίας των εργαζομένων που εκπροσωπούν και να μην κλείσει η εταιρεία.
 
Υπ’ αρ. 1 κίνδυνοςγια την Ξάνθη: Ο κ. Πανταλάκης της ΑΤΕ… 
Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο ο κ. Γαβριηλίδης αποδέχτηκε ότιέκανε κάποιες διασυνδέσεις μέσω κοινού γνωστού με την τουρκική τράπεζα ZIRAAT καιότι υπάρχει προσφορά για δανειοδότηση από την εν λόγω τράπεζα με 3,5%επιτόκιοόταν την ίδια στιγμή ο κ. Πανταλάκης της ΑΤΕ όχι απλά δεν τους δανείζειαλλάούτε δέχτηκε να τους δει ως μετόχους: «Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ.Πανταλάκησαν τρίτος μέτοχος που είμαστε και ούτε καν μας δέχτηκε…Με εργαζόμενουςδενμιλάω είπε!». Ο κ. Πανταλάκης είναι ο υπ 1 κίνδυνος για την Ξάνθη…»
Σ’ ότι αφορά στη ZIRAATο κ. Γαβριηλίδης αρνήθηκε ότι έγινε με διαμεσολάβηση τουκ. Μάντατζη: « Εγώ προσωπικά έκανα την πρόταση μέσω κάποιου γνωστού πουέκανετη διασύνδεση με τη ΖΙΡΑΑΤ. Περιμένω να οριστεί ραντεβού μέσα στηνεβδομάδα. Ητράπεζα μας δέχτηκε με τους καλύτερους όρους …Ο κ. Ξυνίδης είναι στοπλευρόμας! Εμείς έχουμε στις πλάτες μας τους εργαζόμενους! Από παντού θαδανειστούμεγια να σωθεί ΣΕΚΑΠ. Ξέρουμε ότι όπου έκανε αυτό το παραμύθι η ΑΤΕ δενυπάρχειτίποτε… Δείτε ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ. Η ΣΕΚΕ δείχνει προθέσεις να βοηθήσει…Αςμαςεξηγήσει η ΑΤΕ ποιες είναι οι προθέσεις της… Είμαστε διατιθέμενοι νααγωνιστούμε…».
Να σημειώσουμε ότι το σωματείο επιδιώκει το δανεισμό για νασυμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
 
Πρόεδρος σωματείουυπαλλήλων – εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ:, Γιάννης Ζαπτής: « Η ΑΤΕαποσκοπεί ναγίνει κυρίαρχος των μετόχων.  Ανησυχούμεγιατί δεν διασφαλίζεται το εργασιακό μας μέλλον. Δεν κάνει καθαρό παιχνίδι …Είμαστε ενωμένοισαν μια γροθιά! Θα μας βρουν απέναντί τους …Θα γίνουν δυναμικέςκινητοποιήσεις».
Εν αναμονή της 30 ης Ιουνίου οπότε τα πράγματα θα γίνουν πιοξεκάθαρα αφού οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται αν επιμείνει στις θέσειςτης ηΑΤΕ να ζητήσουν αναβολή της συνέλευσης και να μεθοδεύσουν τιςκινητοποιήσουντους που έχουν κατεύθυνση από την κατάληψης της ΑΤΕ ως και κλείσιμο τουΝέστου!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…