«Παρούσα» δηλώνει η Εύα Τσακίρη

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Σπάει την σιωπή της η δήμαρχος Αβδήρων και με μια προσεκτικάδιατυπωμένη ανακοίνωση με πολλά επίπεδα ανάγνωσης, δηλώνει εμμέσως πληνσαφώς«παρούσα» στις πολιτικό γίγνεσθαι του νέου δήμου Αβδήρων: «Είμαιδιατιθεμένη ναδώσω όλες μου τις δυνάμεις υποστηρίζοντας μια ενιαία κοινή προσπάθειαπλαισιωμένη από τους πιο άξιους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν ναπροσφέρουν,που θα δουλέψουν με σύνεση και ευθύνη για τις γενιές που ακολουθούντιμώνταςτην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου», είναι το δια ταύτα τηςκαςΤσακίρη ενώ παράλληλα διαφαίνεται μια υποβόσκουσα ανησυχία και μιαπικρία γιατο δρόμο που πήραν τα πράγματα στο δήμο Αβδήρων. Παράλληλα καλεί σεσυστράτευση: « Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να σκεφθούμε το νέο Δήμομας καινα δουλέψουμε συλλογικά από κάθε πλευρά», κάτι που επιδέχεται πολλώνερμηνειώνκαι αφήνει ίσως πιθανό το ενδεχόμενο μιας υπερκομματικής κίνησης σταΆβδηρα.
 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥΑΒΔΗΡΩΝ ΕΥΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ
«Με τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Καλλικράτης»κλείνει για τον τόπο μας, τα Άβδηρα, ένα κεφάλαιο της ιστορίας του.
Από τα αρχαία χρόνια τα Άβδηρα ανεδείχθησαν ως μια από τιςεξέχουσες πόλεις. Ο τόπος μας απέκτησε φήμη και δύναμη, που στηρίχθηκεκυρίωςστη δύναμη της παραγόμενης γνώσης των κατοίκων του και αυτόαναγνωρίζεταιπαγκοσμίως. Αυτή η αντίληψη ναστηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και γνώσεις πιστεύω ότι πρέπει ναδιακρίνει τη νέα σελίδα που ξεκινά από 1-1-2011 ο νέος Δήμος Αβδήρων.
Είναι γεγονός ότι οι δυσκολίες που θα προκύψουν από τηνσταδιακή εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τις νέες αρμοδιότητες, το νέοανταγωνιστικό περιβάλλον, τα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται λόγω τηςοικονομικής κρίσης, επιβάλουν να σκεφτούμε με ωριμότητα συναισθανόμενοιτιςμεγάλες μας ευθύνες για τον τόπο μας .
Πιστεύω ότι η περίοδος που έρχεται δεν πρέπει να μαςτραυματίσει με οξύτητες και μεγάλα λόγια. Δεν πρέπει να αναλώσουμεδυνάμεις καιπόρους σε πολυέξοδες προεκλογικές εκστρατείες και διχαστικέςαντιπαραθέσεις.
Είναι η στιγμή πουόλοι πρέπει να σκεφθούμε το νέο Δήμο μας και να δουλέψουμε συλλογικάαπό κάθεπλευρά.
Ο νέος Δήμος Αβδήρωναπαιτεί συναίνεση, συνεργασία, κοινούς στόχους και οράματα, που μπορούνναδιασφαλιστούν μόνο μέσα από ενιαία κοινή προσπάθεια πλαισιωμένη απότους πιοάξιους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, που θα δουλέψουνμεσύνεση και ευθύνη για τις γενιές που ακολουθούν τιμώντας την ιστορίακαι τονπολιτισμό αυτού του τόπου.
Σ’ αυτή τηνκατεύθυνση είμαι διατιθεμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμειςυποστηρίζοντας μιατέτοια προσπάθεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…