Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Αβάσταχτη ελαφρότητα» στο Επιμελητήριο

«Αβάσταχτη ελαφρότητα» στο Επιμελητήριο

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Σε φαρσοκωμωδία και μάλιστα χαμηλού επιπέδου με τραγελαφικέςκαταστάσεις να εναλλάσσονται και να προκαλούν …«γέλια και κλάμματα»αλλά καιβαθύ προβληματισμό καθώς εκθέτουν ανεπανόρθωτα ένα θεσμικό όργανο,  έχει καταντήσει το θέματου διευθυντή του ΕΒΕΞάνθης, ο οποίος στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο επικρίθηκε γιαπλαστογραφίατης υπογραφής του προέδρου προκειμένου να επιτύχει την προαγωγή κάποιαςυπαλλήλου και μάλιστα ορίστηκε νομικός σύμβουλος προκειμένου ναδιαλευκανθεί ηυπόθεση.
 
Το ΕΒΕ τωνφαντασμάτων…
Και ενώ ο κ. Ανδρικόπουλος περίμενε την απολογία τουΔιευθυντή, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ.  ορίστηκεπροθεσμία, αντ’ αυτής ήρθε στογραφείο του την περασμένη Παρασκευή μια επιστολή που έφερε την υπογραφήτουδιευθυντή και με την οποία του γνωστοποιούσε ότι άνοιξε το συρτάρι τηςυπαλλήλου (η οποία έλειπε με άδεια) για να πάρει το πρακτικό και τηνκασέτα τηςσυνεδρίασης και αυτά έλειπαν, ενώ την ίδια στιγμή άκουσε να …τρίζει μιαπόρτα,υπονοώντας ότι κάποιος την πήρε και έφυγε χωρίς να τον εντοπίσει!Επίσης ωςαιτιολογία της ενέργειάς του να πάρει την κασέτα προέβαλλε τοεπιχείρημα ότιήθελε ν’ ακούσει τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση γιατί ο ίδιος δεν ήτανπαρών. Σ’ότι αφορά όμως το ηθικόν μέρος, να ψάξει δηλαδή σε συρτάρι υπαλλήλου εναπουσίατης , ουδόλως μπήκε στη διαδικασία ο κ. διευθυντής να το αιτιολογήσει,  προφανώς μήπως θεωρείταισύνηθες και φυσιολογικόκάτι τέτοιο στο επιμελητήριο, ούτε ας πούμε εμπίπτει στην Αρχή τηςπροστασίαςπροσωπικών δεδομένων!
 
Κασέτες που κάνουνφτερά και πόρτες που τρίζουν…
Την ιστορία του διευθυντή περί της κασέτας που έκανε φτεράαπό κάποιο …φάντασμα που έκανε την πόρτα να τρίζει δεν φαίνεται να τηνπίστεψεο κ. Ανδρικόπουλος ο οποίος και ευλόγως αναρωτήθηκε απαντώντας σεσχετικήερώτηση του «Ε»:«Τόσα χρόνια καμιά κασέτα δεν χάθηκε…Γιατί τώρα καιαυτήσυγκεκριμένα; Ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο τον κ. διευθυντή  είχε έννομο συμφέρον ναεξαφανιστεί ηκασέτα;». Επίσης άλλο ένα ερώτημα είναι: Και σε τι ωφελεί τελικά τον κ. διευθυντή αυτό,  αφού και το ηχητικόντοκουμέντο να μηνυπάρχει, υπάρχουν τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία συμμετείχαν στη συνεδρίασηκαιγνωρίζουν καλά τι ειπώθηκε;  Εκτόςανκάποιοι ελπίζουν σ’ ένα ομαδικό…αλτσαχάιμερ!
Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση  έχειανατεθεί με απόφαση του Δ.Σ. σε δικηγόροκαι θα ακολυθήσει την νόμιμη διαδικασία, δηλαδή την παραπομπή στηΔικαιοσύνη.
 
Η «Αβάσταχτηελαφρότητα» του ΕΒΕ
Εντύπωση πάντως προκαλεί η γενική …ελαφρότητα με την οποίααντιμετωπίζονται κάποια σοβαρά θέματα στο Επιμελητήριο Ξάνθης και αυτόείναιένας γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τα μέλη του. Αν μη τι άλλοείναι έναθεσμικό όργανο και όλα αυτά δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το νακαταδεικνύουν έναν εκφυλισμό, μια εικόνα διοικητικής αποσάθρωσης καιπρέπει ν’αποτελέσουν βασικό κριτήριο βάσει του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν ταμέληστις προσεχείς εκλογές.
Στο μεταξύ την παραίτηση του υπέβαλλε ο πρόεδρος τουΕμπορικού Τμήματος του ΕΒΕ κ. Αθανάσιος Κριτσίνης χαρακτηρίζοντας τηνενέργειάτου ως «μια πράξη συνείδησης και ευθύνης» απέναντι στη συνεχιζόμενη «απαξίωση και υποβάθμιση τουθεσμού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…