Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Τα Μοναστήρια της Ξάνθης» στις Γιορτές Π. Πόλης

«Τα Μοναστήρια της Ξάνθης» στις Γιορτές Π. Πόλης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Παρουσία των κεφαλών του δήμου, της νομαρχίας, τηςαστυνομίας, αλλά και μεγάλου μέρους των πολιτικών αρχών της πόλης μας,καθώςκαι του συνόλου της Μητρόπολης Ξάνθης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμωνεγκαινίασε το απόγευμα της Κυριακής, την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΤαΜοναστήρια της Ξάνθης», με την οποία η Μητρόπολη συμμετέχει στιςεκδηλώσεις τωνΓιορτών Παλιάς Πόλης, εκφράζοντας το ενδιαφέρον και τη στήριξή της στοθεσμό.
Μετά το πέρας της τελετουργίας, ο κ. Παντελεήμων εξέφρασεαυτήν ακριβώς τη στάση της Μητρόπολης, τονίζοντας ότι: «η Μητρόπολησυμμετέχειστις Γιορτές Παλιάς Πόλης θέλοντας να προβάλλει αυτό τον τόπο, τηντέχνη καιτον πολιτισμό και φέτος αναδεικνύει τα έργα της πίστης που ‘στολίζουν’την πόλημας». Αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία των σημαντικότερων μοναστηριώντηςπεριοχής και στη συνέχεια ευχήθηκε να πάνε καλά οι Γιορτές.
Ο δήμαρχος της Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, οικοδεσπότηςτης Δημοτικής Πινακοθήκης που φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας,ευχαρίστησε τοΜητροπολίτη και τη Μητρόπολη, λέγοντας ότι: «πέρα από το τεράστιοποιμαντικόσας έργο, την κοινωνική σας προσφορά και τη φιλανθρωπική δράση, με τησυμμετοχήσας στις Γιορτές Παλιάς Πόλης παρουσιάζεται το ενδιαφέρον σας για τιςτέχνεςκαι τη διάσωση του πολιτισμού του τόπου μας» και συνεχάρη όλους όσουςσυμμετείχαν στη δημιουργία και επιμέλεια της έκθεσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …