Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Και το βιολί …βιολάκι του ο κ. Κυριακίδης

Και το βιολί …βιολάκι του ο κ. Κυριακίδης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Η ΕΑΠΑΞ και πάλι στοπροσκήνιο και εμφανής η διάσταση απόψεων αναφορικά με τον τρόπολειτουργίαςτης, μεταξύ του προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. ΑλέκουΚυριακίδη καιτου μέλους – εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης «Πολίτες για τηνΑλλαγή»-  κας ΜπέττυςΠατσίδου. Το θέμα έφτασεμέχρι το εισαγγελέα στον οποίο προσέφυγε η κα Πατσίδου για να πάρειδιάφοραοικονομικά στοιχεία επειδή  προσέκρουσεστην άρνηση του κ. Κυριακίδη αλλά και μέχρι το Δημοτικό συμβούλιο όπουυπήρξεέντονη λογομαχία μεταξύ τους και παρόλα αυτά κανέις εκ των δύο δενέβαλε νερόστο κρασί του…
 
Πρόκληση η …πρόσκληση
Νέα πρόκληση για την κα Πατσίδου που προκάλεσε εκ νέου τηναντίδραση της η …πρόσκληση του προέδρου για τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.τηςΕΑΠΑΞ στην οποία αναφέρονται ως θέματα:1) «Ενημέρωση – πορεία τηςεταιρείας και2) «Διάφορα». Έτσι σε επιστολή της αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οκ.Κυριαρίδης παρά τις παραινέσεις της συνεχίζει το …βιολί του.Συγκεκριμένα σεεπιστολή της αναφέρει: «ΕΑΠΑΞ: ανεφάρμοστος ο Ν.2190/20
 Κατόπιν πολλώνπαραινέσεων, προφορικών και γραπτών, από τη Δημοτική Σύμβουλο Ξάνθης μετους”Πολίτες για την Αλλαγή” και μέλος ΔΣ της ΕΑΠΑΞ, κας Πατσίδου, προςτη Διοίκηση της ανωνύμου, δημοτικών συμφερόντων, εταιρείας προκειμένουνασυμμορφωθεί προς τις επιταγές του Νόμου για αναλυτική (με σαφήνεια)παράθεσητων θεμάτων ημερήσιας διάταξης στην πρόσκληση ΔΣ, και επειδή η ΔιοίκησητηςΕΑΠΑΞ συνεχίζει την τακτική των προσκλήσεων με ασαφή και γενικόλογηημερήσιαδιάταξη, συνεπεία της οποίας καθίσταται αδύνατη η στοιχειοθέτηση άποψηςεπί τωνπρος συζήτηση και απόφαση θεμάτων εκ μέρους των μελών του ΔΣ,γνωστοποιούμε τηντελευταία πρόσκληση της ΕΑΠΑΞ και τη σχετική διάταξη του Νόμου πουμένειανεφάρμοστη, θέτοντας στην κρίση της κοινής γνώμης την κατάσταση».
 
«Γιατί ο κ.Κυριακίδης επιλέγει την αδιαφάνεια στην ΕΑΠΑΞ;»
Μιλώντας στο «Ε» η κα Πατσίδου επεσήμανε ότι ο κ. Κυρικίδηςδεν εννοεί να καταλάβει ότι η ΕΑΠΑΞ είναι μια εταιρεία του Δήμου ότιδιαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και ότι πρέπει να υπόκειται σε ορισμένουςκανόνεςλειτουργίας.: «Ο κ. Κυριακίδης δεν θέλει να δημοσιοποιούνται τα θέματαδεντηρεί πρακτικά και κάνει συνεδριάσεις χωρίς απαρτία. Δημιουργείπροσκόμματαόταν ζητώ να ενημερωθώ και πρέπει μέσω εισαγγελέα να παίρνω οικονομικάστοιχεία. Επιτέλους δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ΕΑΠΑΞ;Είναιεταιρεία του δήμου. Γιατί ο κ. Κυριακίδης επιλέγει την αδιαφάνεια;»,αναρωτιέται η κα Πατσίδου.
 
Δεν θα μου μάθει η καΠατσίδου γράμματα…
Στην ερώτησή της κλήθηκε από το «Ε» ν’ απαντήσει ο κ.Κυριακίδης ο οποίος είπε ότι η κα Πατσίδου δεν εννοεί να καταλάβει ότιη ΕΑΠΑΞείναι μια ανώνυμη εταιρεία και ο πρόεδρος δεν είναι υποχρεωμένος ναδημοσιοποιεί τα θέματα της εταιρείας κι αυτά που συζητούνται στοΔιοικητικό τηςσυμβούλιο γιατί αυτό δεν είναι δημοτικό συμβούλιο. Αυτό το κάνει μόνοόταν έχειειδικά θέματα όπως ισολογισμός ή προσλήψεις : «Οι Α.Ε. δεν λειτουργούνκατά τακέφι του καθενός! Δεν δίνουμε στοιχεία για να γίνονται φέϊγ βολάν…Δενθα μουμάθει η κα Πατσίδου γράμματα. Το διοικητικό συμβούλιο μιας ανώνυμηςεταιρείαςδεν είναι δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε αλλά δενείμαιυποχρεωμένος να δημοσιοποιώ προσωπικά δεδομένα…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΤΕΝΕΞ – ΕΑΠΑΞ οι «βρόγχοι» του δήμου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.grΜετά από ατελείωτες αιτιάσεις της μείζονος αντιπολί…