Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Εθελούσιες μετατάξεις με το σταγονόμετρο και στη Νομαρχία Ξάνθης

Εθελούσιες μετατάξεις με το σταγονόμετρο και στη Νομαρχία Ξάνθης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Στις 8 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεωνεθελούσιων μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων από τις ΝομαρχιακέςΑυτοδιοικήσεις σεδήμους και περιφέρειες, από την οποία εξάγονται απογοητευτικάαποτελέσματα,καθώς οι νομαρχιακοί υπάλληλοι εμφανίστηκαν απρόθυμοι να μεταταχθούνεθελοντικάκαι άρα κάποιοι από αυτούς θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν το δρόμο τηςαναγκαστικής μετάταξης το φθινόπωρο (υπολογίζονται περί τις 7.000). Τουπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει ότι ο Καλλικράτης δεν προβλέπειμετακινήσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή των υπαλλήλων, αφού θαπραγματοποιούνται εντός των ορίων των νέων δήμων, ωστόσο οι υπάλληλοιδενδείχνουν καθησυχασμένοι, ανησυχώντας αφενός για τον τρόπο που θαεξελιχθεί οκύκλος των υποχρεωτικών μετατάξεων και αφετέρου για λοιπά σημεία, που,όπως λένε,αφήνει «θολά» η διοικητική μεταρρύθμιση, κυρίως όσον αφορά τονκαταμερισμό τωναρμοδιοτήτων.
Στη Νομαρχία Ξάνθης, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τηδιαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων ήταν πιο ενθαρρυντικά σε σχέση μεάλλουςνομούς αλλά και με την πανελλαδική εικόνα (μόνο 1.648 από τους 17.000υπαλλήλους ζήτησαν εθελοντική μετάταξη) αν και περιορίστηκαν επίσης σεχαμηλάεπίπεδα. Συγκεκριμένα, από τους 266 υπαλλήλους της Νομαρχίας Ξάνθης, 21κατέθεσαν αίτηση μετάταξης και η απόφασή τους υπαγορεύτηκε κυρίως απότογεγονός ότι ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα διεκδίκησης υψηλότερωναποδοχώνεφόσον έτσι προβλέπει το μισθολόγιο στην υπηρεσία που μετατάσσονται.
Κατά τα άλλα υποχώρησε το ξαφνικό «κύμα» συνταξιοδότησης πουπαρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα οι συνταξιοδοτήσειςαπό1-1-2010 να περιοριστούν στις 12 και το κλίμα να έχει ηρεμήσει τοτελευταίοδιάστημα στις υπηρεσίες της νομαρχίας.
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και η διαδικασία της απογραφής τωνδημοσίων υπαλλήλων, από την οποία προέκυψε ότι 786.000 είναι συνολικάόσοιλαμβάνουν χρήματα εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Ο πρόεδρος τουΝομαρχιακούΤμήματος ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη κ. Μπάμπης Ευστρατίου σχολιάζει το αποτέλεσμααυτόεξηγώντας ότι: «από τις 786.000 οι 60.000 είναι αιρετοί, δηλαδήβουλευτές,νομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Οι τελευταίοιόφειλαννα απογραφούν καθώς λαμβάνουν κάποια αντιμισθία παράστασης από τοδημόσιο.Ακόμη, 100.000- 120.000 είναι οι συμβασιούχοι, οι γενικοί γραμματείςτωνυπουργείων και οι σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες των αιρετών.Επομένως,600.000 είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και στην κατηγορία αυτήεντάσσονταιδήμοι, νομαρχίες, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια και ΣώματαΑσφαλείας. Οαριθμός αυτός δεν είναι εξωφρενικός αν σκεφτεί κανείς ότι στηνπλειονότητα τωνευρωπαϊκών κρατών πάνω από 9,5% είναι το αμιγές δημόσιο. Αυτό τοδιευκρινίζωγιατί ο κόσμος μπερδεύει το Δημόσιο με τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ, όπου εκείπράγματιεπιβιώνουν οι κρατικοδίαιτοι, συντηρούνται οι πελατειακές σχέσεις καιυπάρχειυπεράριθμο προσωπικό στις υπηρεσίες, καθώς και σαφώς αυξημένεςαποδοχές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…