Έκαναν μια τρύπα στο νερό…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
«Απογοητευτική» ήτανη σύσκεψη της μειονότητας για τους διοργανωτές της– την Τετάρτη τοαπόγευμα στη«Χρυσή Φωλιά» –  πουαποσκοπούσε στηνλήψη απόφασης για το μέλλον της μειονοτικής παράταξης «Ισότητα για τοΔήμοΞάνθης» και γενικότερα για τη στάση της μειονότητας στιςαυτοδιοικητικέςεκλογές. Τα μέλη της μειονότητας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τουεπικεφαλήςκ. Χασάν Μαλκότς παρότι στη συνάντηση δόθηκε ένας χαρακτήρας παλλαϊκήςσύσκεψηςτης μειονότητας ίσως επειδή υπήρχε το προηγούμενο άλλων τέτοιωνσυσκέψεων.Πιθανότατα να λειτούργησε αποτρεπτικά και διχαστικά και η όλη αρνητικήπεριρρέουσα ατμόσφαιρα που φημολογείται μεταξύ του βουλευτή κ. Μαντατζηκαι τουκ. Μετέ, οι οποίοι αρκέστηκαν να στείλουν τους εκπροσώπους τους και ναδιαβάσουν τις ομιλίες τους.
 
Λίγες παρουσίες…ηχηρές απουσίες
Στο κάλεσμα Μαλκότς  -Μπαντάκ που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης ανταποκρίθηκαν θετικά οιδήμαρχοιΜύκης – Σελέρου: Αγγά και Μπηρόλ αντίστοιχα οι νομαρχιακοί σύμβουλοικύριοι:Χατζηγκενέ Δουλγκέρ και Ιρφάν Μεχμεταλή, η κα Γιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν,οι τέωςβουλευτές κύριοι Ακήφογλου Μπηρόλ και Φαϊκογλου Αχμέτ, ο πολιτευτής κ.Ζεϊμπέκ,οι τέως πρόεδροι της ΤΕΞ κύριοι Τζεμήλογλου και Αχμέτογλου και οδημοσιογράφοςκ. Ντεντέ. Αισθητή ήταν η παρουσία γυναικών αλλά και η απουσία τουβουλευτή κ.Μάντατζη,  του κ.Μετέ, του κ.Χατζηιμπράμ Ορχάν και του κ. Μπαράν Μπουρχάν αλλά και των δημοτικώνσυμβούλωνκ. Μπεκτές (παράταξη Στυλιανίδη) , Τοπ Ισμέτ και Φερντούν (παράταξηΠούλιου)και των νομαρχιακού κ. Τουρκές αλλά και άλλων επιφανών μελών τηςμειονότητας.Να σημειώσουμε ότι τη συνάντηση κάλυπταν 2 τουρκικά ΜΜΕ και τουρκόφωνεςεφημερίδες αλλά και μέρος του τοπικού Τύπου.
 
Βέλη Μάντατζη κατάΜαλκότς
Επίσημη γλώσσα της εκδήλωσης η τουρκική και πρώτος το λόγοπήρε ο κ. Μπαντάκ ο οποίος χαρακτήρισε επιτυχημένη την πορεία τουσυνδυασμούκαι γενικότερα της προσπάθειας ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τηνκαθημερινότητα της μειονότητας από τα έδρανα της αντιπολίτευσης τουΔήμουΞάνθης. Γενικότερα έδειξε θετικά διακείμενος στο να συνεχιστεί τοεγχείρημα καισ’ αυτές τις εκλογές και ο ίδιος να ξαναείναι υποψήφιος. Στη συνέχειαμίλησε οκ. Μαλκότς αφού ευχαρίστησε στα ελληνικά τα ΜΜΕ για την παρουσία τους.Επιχείρησε ένα απολογισμό του έργου της δημοτικής παράταξης, αναφέρθηκεσταθέματα που ανέδειξε ο ίδιος και ο κ. Μπαντάκ στο Δημοτικό συμβούλιο(Σαμακώβ ,προβλήματα ύδρευσης αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού στα Κιμμέρια). «Γιαχρόνια καιμεις μένουμε εδώ και πρέπει να έχουμε λόγο Αυτό το σύνολο έφερεαποτέλεσμα…»
 Παράλληλα άσκησεκριτική στη δημοτική αρχή τονίζοντας: «Δίνονται πολλά λεφτά από το δήμογιαδρόμους και  γιαπολιτιστικά στο ΚΑΠΗ ,στη ΔΕΑΞ αλλά για μας τίποτε…».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Νοτφιέ και ο κ. Αχμέτογλουενώ από την κα Σιμπέλ Οσμάνογλου (γραμματέας του κ. Μάντατζη)διαβάστηκε ημακροσκελέστατη ομιλία του.
Το δια ταύτα της ομιλίας του ήταν μεν μια επιβράβευση τουέργου της ομάδας  αλλάκαι έριξε βέληκατά του κ. Μαλκότς τονίζοντας ότι «Χάλασε την ομοψυχία» για τηναπόφασή του ναείναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009.
 
Μια τρύπα στο νερό…
Στην συνέχεια έκλεισαν οι θύρες της «Χρυσής Φωλιάς» για τουςδημοσιογράφους με το αιτιολογικό να εκφραστούν όλοι και να παρθείαπόφαση αν θασυνεχίσει να υφίσταται ο συνδυασμός πιθανότατα με άλλον επικεφαλής ή μεάλλοόνομα και άλλο διακύβευμα ή θα υπάρχει «διασπορά» συμβούλων στουςσυνδυασμούςτης πλειονότητας. Όμως απόφαση δεν πάρθηκε γιατί κανείς δεν έκανεκάποιαπρόταση και γενικά υπήρχε μια απροθυμία στο να δοθεί το «πράσινο φως»εκ νέουστη δημοτική παράταξη. Γενικά φάνηκε και από τις τοποθετήσεις μιαραθυμία καιμια αναποφασιστικότητα. Πιο ήπιων τόνων από άλλοτε ο κ. Ντεντέ απλάκαταλόγισεέλλειψη οργάνωσης, ενώ ο κ. Δουλγκέρ συνεχάρη τους δύο αιρετούς για τηνπροσπάθειά τους. Η μόνη απόφαση που πάρθηκε είναι η επανάληψη τηςσύσκεψης μετάαπό ένα 15θήμερο ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει συμμετοχή και ότι θαπαρθεί μιααπόφαση καθώς θα πιέζει ο χρόνος των εκλογών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…