Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Καταργεί τις πτήσεις από Καβάλα η Aegean

Καταργεί τις πτήσεις από Καβάλα η Aegean

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Από1 Νοεμβρίουσταμάτησετις πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα η Aegean Airlinesαπό το αεροδρόμιοτηςΚαβάλας και πλέον η περιοχή μαςεξυπηρετείται μόνοαπό τις πτήσεις της Ολυμπιακής.
Όπωςαναδείκνυε ρεπορτάζ του «Ε» μεβάση τους οικονομικούςδείκτες της Τράπεζας της Ελλάδος, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίουτης Καβάλας αυξήθηκε εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημααπό τον Απρίλιο του 2010 που ήταν 15.4000 επιβάτες –μετους προηγούμενουςμήνεςνα είναι σε ακόμηχαμηλότεραεπίπεδα- και το Σεπτέμβριοεξυπηρετήθηκαν από το ‘Μέγας Αλέξανδρος’ 39.300επιβάτες, ενώ τον προηγούμενομήναο αντίστοιχος αριθμόςήταν52.300. Παρόλα αυτά η στρατηγική απόφαση της Aegeanνα σταματήσειτιςπτήσεις από τον αερολιμένατης Καβάλας που τοπροηγούμενοδιάστημαήταν δύο καθημερινάκαι αργότερα μειώθηκανσε μία,σχετίζεται μετην επικείμενησυνένωση μετην άλληαεροπορική ‘βαρόνη’ μετην οποία μοιράζεταιτην εγχώρια αγορά. Να σημειωθείότι η συνένωση δεν έχει εγκριθεί ακόμηαπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού,η οποία προβληματίζεταισχετικά μετο αποτέλεσματου μονοπωλιακούχαρακτήρα της συγκεκριμένηςαγοράς που θα επέλθει από τη συνένωση.
Ταδρομολόγιατης Ολυμπιακήςμεταβλήθηκαναπότη στιγμήπου σταμάτησανοι πτήσειςτης Aegeanκαι αναμένεταινα αλλάξουν και πάλι από 1η Δεκεμβρίου.Το πρόγραμμαπου θα ισχύσει λοιπόν, από την Τετάρτη είναι έτσι διαμορφωμένοώστε να υπάρχει μίαπρωινή και μίααπογευματινήπτήση, ενώ την Παρασκευή και Κυριακή, ημέρεςμετη μεγαλύτερηκίνηση θα διατεθούν και 2 βραδινά δρομολόγια.Τα δρομολόγιααυτάθα εξυπηρετήσουν επίσης και τις ποδοσφαιρικές ομάδεςΞάνθης και Καβάλας γι’ αυτό και είναι προσαρμοσμέναστις ανάγκες τους.
 
Ταδρομολόγια Καβάλα- Αθήνα- Καβάλα από 1 /12
Καθημερινάαπό Καβάλα για Αθήνα οιπτήσεις θα είναι: μίαστις 8.25 το πρωί και μίαστις 6.35 το απόγευμα.Ηεπιστροφή από Αθήνα προς Καβάλα θα πραγματοποιείταιστις 6.50 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.
ΚάθεΠαρασκευή και Κυριακή από Καβάλα διατίθεται και μίατρίτη πτήση στις 21.55 και από Αθήνα το βραδινό δρομολόγιοείναι στις 20.20.
Σεκάποιες περιπτώσεις που παρουσιάζονται κατά περίπτωσηυπάρχουν και κάποιες εξτρά πτήσεις ή μικρέςαλλαγές που ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …