Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 3ο Λύκειο

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 3ο Λύκειο

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Μια πανέμορφη και διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση οργάνωσανοι καθηγητές και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ξάνθης στη κεντρική αίθουσατουσχολείου, τη σκηνή της οποία διακόσμησαν εορταστικά προκειμένου νακαλωσορίσουνγονείς και φίλους που παραβρέθηκαν στην γιορτή τους.
Μια γιορτή στημένη με μεράκι και ενθουσιασμό η οποία προέβαλε τοπνεύμα των Χριστουγέννων, της προσφοράς και της αγάπης. Στα πλαίσια τηςεκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν τα περίτεχνα χειροποίηταχριστουγεννιάτικαστολίδια και κοσμήματα που έφτιαξαν οι μαθητές αλλά και τα έργαζωγραφικής τωνκαθηγητών. Σκοπός της διοργάνωσης του μπαζάρ ήταν η συλλογή χρημάτων,προκειμένου το σχολείο να προσφέρει ένα πηγάδι με πόσιμο νερό για ταπαιδιά τηςΤανζανίας. Στην εκδήλωση ειπώθηκε ότι και άλλα σχολεία έχουνσυνεισφέρειπροκειμένου να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς, ενώ και οιμαθητέςενθάρρυναν τη στήριξη της προσπάθειας σε μαθητές και γονείς με τοσύνθημα πουαναγραφόταν σε προτζέκτορα: «το 2ο λύκειο τακατάφερε –χτίζοντας 2πηγάδια- γιατί όχι κι εμείς;». Και πράγματι η ανταπόκριση ήτανικανοποιητική,δίνοντας στους μαθητές το κίνητρο να συνεχίσουν την προσπάθεια.
Η πιο όμορφη ‘πινελιά’ της βραδιάς ήταν η μουσική επένδυση μετραγούδια, άλλοτε χορωδιακά και άλλοτε από μεμονωμένους μαθητές πουαπέδειξαντις ικανότητές τους και την αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν. Κάλανταδιάφορα,ψαλμοί, χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και ροκ μπαλάντες, πλαισιωμέναμεόμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες στο φόντο αποδόθηκαν με θαυμαστότρόπο απότην ομάδα μουσικής του σχολείου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τωνπαρευρισκομένων.
Γιορτινή ατμόσφαιρα, όμορφη μουσική, ζεστά χαμόγελα, κέφι αλλά και συγκίνηση, ήταν τα βασικάχαρακτηριστικάτης βραδιάς για τους γονείς και τους φίλους των παιδιών
Η κ. Έλενα  Τάτσιουπου είχετην καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, κατάφερε να δημιουργήσει μιαπολύόμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα και να παρασύρει τα παιδιά και τους θεατέςστοεορταστικό πνεύμα που τόσο πολύ λείπει αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…