123 επιτάξεις φορτηγών στην Ξάνθη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με το που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την απόφασή του γιακήρυξη των ανά τη χώρα ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών Δημόσιας Χρήσηςκαιμεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης,προκειμένου ναεφοδιαστεί με καύσιμα η αγορά, η Νομαρχία της Ξάνθης, όπως και όλες οινομαρχίες της χώρας, και συγκεκριμένα το τμήμα Συγκοινωνιών καιΜεταφορώνανέλαβε τη σύνταξη λίστας για το νομό της Ξάνθης. Ο προϊστάμενος τουτμήματοςκ. Γιώργος Πασχαλίδης μας ενημέρωσε ότι εκδόθηκαν περίπου 120 φύλλαπορείας καιπαραδόθηκαν στην αστυνομία για να προβεί στις επιδόσεις. Ο κ. ΙωακείμΤσουκνάδης, από την πλευρά του, αστυνομικός διευθυντής στην Ξάνθη, μαςπληροφόρησε ότι οι επιτάξεις ξεκίνησαν από το απόγευμα της Πέμπτης,μόλις η αστυνομία,παρέλαβε τη λίστα, αφορά σε 123 οχήματα και η παράδοση γίνεται στασπίτια τωνιδιοκτητών. Εκτίμησε δε, ότι μέχρι και το τέλος της χθεσινής ημέρας θαολοκληρωνόταν η διαδικασία των επιδόσεων.
Πάντως, γενική είναι η ομολογία ότι η Ξάνθη δεν «στέγνωσε»από καύσιμα, αφού ναι μεν υπήρξε παροδική εξάντληση σε ορισμέναπρατήρια, αλλάλόγω του γεγονότος ότι εφοδιάζονται από τις γειτονικές δεξαμενέςΚαρβάλης καιΠόρτο- Λάγος και κατά το μεγαλύτερό τους ποσοστό από φορτηγά ιδιωτικήςχρήσηςδεν συνάντησαν κατά την πλειονότητά τους, ανυπέρβλητα προβλήματα στονανεφοδιασμό.
Μόνο το μεσημέρι της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι το κέντρο τηςπόλης είχε ξεμείνει για λίγο από καύσιμα, αλλά μετά το απόγευμα η ροήκύλησεκανονικά, με τους πολίτες να μη συναντούν ιδιαίτερη δυσκολία στονανεφοδιασμότους με υγρά καύσιμα.
Στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων ωστόσο, όπωςπληροφορούμαστε, οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ΔΧ συνεχίζουν τιςδιαμαρτυρίεςκαι την απεργία παρά τις επιτάξεις, ανένδοτοι όσον αφορά στην ψήφισητου νέουνόμου που ανοίγει το επάγγελμά τους. Ανυποχώρητος όμως, φαίνεται και οπρωθυπουργός που έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών κ. Ρέππα, που ήρθεσεεπαφή με τους εκπροσώπους του, να συζητήσει διορθωτικές αλλαγές, αλλάνα μηνκάνει βήμα πίσω όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αφού η τρόικααπεφάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …