Ζήστε Μάρτη…

0

Εξαγγέλθηκε ως μέτρο ενίσχυσης των μικροσυνταξιούχων, αλλά και όλων των μακροχρόνια άνεργων και πρόσφατα ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή. Όμως βρισκόμαστε στα μέσα Φλεβάρη και ακόμη δεν έχει αποσταλεί από τον ΟΑΕΔ η σχετική εγκύκλιος που να θέτει σε ισχύ την εφαρμογή του μέτρου. Ο λόγος για το …πολυθρύλητο επίδομα θέρμανσης που περιμένουν πολλοί άνεργοι στο νομό μας και καθημερινά επισκέπτονται την τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ προκειμένου να ενημερωθούν για το χρόνο καταβολής του και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.
Ζήσε Μάρτη …
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Μαζαράκη μπορεί η σχετική εγκύκλιος να μην έχει αποσταλεί αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το επίδομα θα αποδοθεί μέχρι το τέλος Φλεβάρη – αρχές Μαρτίου.
Η έκτακτη αυτή εφάπαξ οικονομική παροχή, κυμαίνεται από 100 – 200 ευρώ, με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή και ο νομός Ξάνθης συγκαταλέγεται στους νομούς που το επίδομα είναι 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι αυτοί οι νομοί είναι:
-200 ευρώ για τους κατοίκους των νομών: Αρκαδίας Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
-150 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Πρέβεζας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Τέλος, 100 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων και Χίου.
Από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίστηκε ότι η διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή για το Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Συνοχής αφορά όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ κατά την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή της σχετικής διάταξης και όχι μόνο τους μακροχρόνια ανέργους.
Αυτό που ακόμη δεν έγινε γνωστό και θα ορίζεται από την Εγκύκλιο είναι αν τελικά θα μπει το πλαφόν εισοδήματος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίθηκε το Λούνα – Παρκ στο «Ελισσώ»

Με την έγκριση απ …