Τουριστικές προσδοκίες…

0

Επίσκεψη στην πόλη μας πραγματοποίησε ο Γάλλος Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη, κ. Κριστιάν Τιμονέ, την Τρίτη 8 Απριλίου 2009. Κατά την παραμονή του στην πόλη μας ο κ. Τιμονέ επισκέφθηκε κατά σειρά την Μουφτεία και την Μητρόπολη Ξάνθης, καθώς και την Νομαρχία και το Δημαρχείο της πόλης μας, όπου έγινε δεκτός από την τοπική θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της πόλης μας.
Τον Γάλλο Πρόξενο συναντήσαμε κατά την επίσκεψή του στον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος μετά την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε, είχε σαρανταπεντάλεπτη περίπου κατ’ ιδίαν συνομιλία μαζί του.
Μετά το τέλος της οι δύο άνδρες, ενώπιον εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης έκαναν δηλώσεις, αναφορικά με το περιεχόμενο και την ουσία της συνάντησής τους.
Πρώτος μίλησε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «ιδιαίτερη τιμή, χαρά και ικανοποίηση επιφύλασσε για μένα η ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Συζητήσαμε, όπως καταλαβαίνετε, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που άπτονται βέβαια της αρμοδιότητας του Δήμου, με κυριότερα την συνεργασία στον πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό τομέα, που είναι άλλωστε κοινού ενδιαφέροντος. Τον ενημέρωσα για τον Δήμο της Ξάνθης, για τον οποίο μπορώ να πω όχι μόνο ότι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά ήξερε και ο ίδιος ήδη πάρα πολλά για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή και αισιοδοξώ πως κάποια πράγματα τα οποία τώρα συζητήσαμε, θα μπορέσουμε στο μέλλον να τα υλοποιήσουμε. Θα πρέπει να σημειώσω πάντως ότι οι συζητήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την πιθανότητα να «ανοίξει», τουριστικά, η πόρτα της Ξάνθης για τους Γάλλους τουρίστες, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «αυτό τόνισα και εγώ στην κατ’ ιδίαν μας συζήτηση και μάλιστα μου είπε ότι η περιοχή μας δεν είναι γνωστή στη Γαλλία και η προσπάθεια που έγινε και γίνεται για την προβολή γενικότερα του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας στην χώρα του ουσιαστικά αφορά την Θεσσαλονίκη, τον Όλυμπο, την Βεργίνα και την Χαλκιδική. Φυσικά του τόνισα ότι και ο τόπος μας έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές, κάτι που σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Προξένου, δίνει μεγάλες ευκαιρίες να γίνει γνωστή και η περιοχή μας. Στα πλαίσια μάλιστα των συζητήσεων για συνεργασία σε πολιτιστικά θέματα τέθηκε το θέμα της πραγματοποίησης ενός φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου στην Ξάνθη, κάτι που έτσι και αλλιώς γίνεται κάθε χρόνο και σε μία διαφορετική πόλη της Β. Ελλάδας. Πέρυσι μάλιστα φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην φιλοξενηθεί φέτος και στην Ξάνθη. Όπως επίσης θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε και την πιθανότητα κάποιων ανταλλαγών συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών, πάντα σε αυτό το πολιτιστικό επίπεδο που προανέφερα». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με το αν αποτελεί οδηγία του Γάλλου Προέδρου, κ. Νικολά Σαρκοζί, η προβολή της Ελλάδας, μιας και ο ίδιος έχει ελληνικές ρίζες, ο κ. Τιμονέ απάντησε ότι «αν υπάρχει το Γαλλικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη είναι για να δουλέψει για την Βόρεια Ελλάδα μιας και υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, κάτι που φυσικά έγινε με εντολή του Προέδρου».
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τιμονέ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη μας, επισκέφθηκε και τα γραφεία της εφημερίδα μας, όπου είχε συζήτηση με τον ιδρυτή του «ΕΜΠΡΟΣ», κ. Ιωάννη Διαφωνίδη, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …