Της μελέτης…ο εξάψαλμος!

0

Σκληρό ροκ παίχτηκε μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης προχθές στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βιστονίδας! Τσολακίδης – Παραστατίδης κατακεραύνωσαν το δήμαρχο κ. Νίκο Ζλάτκο για την επιλογή του όπως είπαν να αναθέσει τη μελέτη για τη συνένωση δύο επιχειρήσεων του δήμου πληρώνοντάς την αδρά με το ποσό των 10.000 ευρώ σε οικονομολόγο – μελετητή εκ Κατερίνης και όχι στους τρεις οικονομολόγου του δήμου είτε στην Αναπτυξιακή είτε στην ΤΕΔΚ ενισχύοντας έτσι το ντόπιο επιστημονικό δυναμικό.

Είναι πολλά τα λεφτά για μελέτη …Νίκο!

Το… ποτήρι της οργής της αντιπολίτευσης ξεχείλισε…καθώς είναι η δεύτερη φορά που ο δήμαρχος κ. Ζλάτκος δείχνει την προτίμησή του σε εκτός νομού μελετητές όπως με την μελέτη για το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου που ανατέθηκε σε οικονομολόγο εκ Λαρίσης και όπως τονίστηκε μ’ αυτό τον τρόπο ο κ. Ζλάτκος αφ’ ενός απαξιώνει το ντόπιο δυναμικό αφ’ ετέρου ξοδεύει τα λεφτά του δήμου αφού σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσολακίδη και του κ. Παρασταστίδη, είναι …πολλά τα λεφτά για τέτοιου είδους μελέτη και ότι μπορούσαν να την κάνουν με πολύ λιγότερα οι οικονομολόγοι του δήμου αν τους  εμπιστευόταν ο κ. Ζλάτκος!

«Δεν μπορείτε να μας δουλεύετε και να μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να ξοδεύετε τα χρήματα του δήμου απ’ εδώ και απ’ εκεί», είπε ο κ. Τσολακίδης στον κ. Ζλάτκο όταν τέθηκε το θέμα της έγκρισης της μελέτης για τη συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων Αγροτικών (της πρώην κοινότητας Μαγικού) και Πολιτισμού της πρώην κοινότητα Πηγαδίων σε μια με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Βιστονίδας».

«Δεν μπορούσαν οι οικονομολόγοι μας να την αναλάβουν γιατί δεν έχουν ασχοληθεί με τέτοιες μελέτες και δεν έχουν χρόνο», δικαιολογήθηκε ο κ. Ζλάτκος προσθέτοντας: «Ξέρουμε τι κάνουμε…στόχος μας είναι να διαχειριστούμε όσο δυνατόν καλύτερα και το ένα ευρώ του δήμου…Νοικοκυρέψαμε το δήμο μας…Ξεχνάτε ότι μας αφήσατε 1. 350.000 υποχρεώσεις;».

Ζλάτκος: Έχω ένα μυστικό…

Η κόντρα συνεχίστηκε με τον κ. Ζλάτκο να λέει ότι αυτό γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων και τον κ. Τσολακίδη να επιμένει να μάθει για ποιο λόγο ο κ. Ζλάτκος δίνει τις μελέτες σε εκτός νομού μελετητές και τον κ. Ζλάτκο επίσης να επιμένει να το …κρατά μυστικό τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Αναζητήσεις» του Γιάννη Γκορόγια όταν δέχτηκε το ίδιο ερώτημα. Και πάλι απάντησε ότι «Υπάρχουν λόγοι…» για την προτίμησή του στο εκτός νομού επιστημονικό δυναμικό αλλά δεν αποκάλυψε ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι!

Τελικά η αντιπολίτευση ψήφισε μόνο για την μετάταξη των 8 εργαζομένων από την επιχείρηση στο Δήμο.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απορρίφθηκε η αίτηση της ΤΕΞ

Το Εφετείο Θράκη`…