Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πυροβόλησαν τον υπάλληλο με πλαστικές σφαίρες

Πυροβόλησαν τον υπάλληλο με πλαστικές σφαίρες

0

Συνέβη στην Ξάνθη: Άγνωστος φορώντας κράνος μπήκε μεσάνυχτα στις αρχές  της περασμένης εβδομάδας σε διανυκτερεύον φαρμακείο της πόλης και με την απειλή όπλου λήστεψε το ταμείο του φαρμακείου. Συγκεκριμένα έκανε αφαίμαξη 400 ευρώ από το ταμείο που αντιστοιχούσαν στις εισπράξεις της ημέρας. Πέρα από το γεγονός της ληστείας αυτό καθαυτό που δημιουργεί ανησυχία στους φαρμακοποιούς, προβληματισμό και ερωτηματικά δημιουργεί και ο τρόπος της ληστείας.

Τον πυροβόλησε με πλαστικές σφαίρες

Συγκεκριμένα ο άγνωστος πυροβόλησε εν ψυχρώ τον υπάλληλο με πλαστικές σφαίρες (καουτσούκ), οι οποίες ευτυχώς δεν του προξένησαν καμιά σωματική βλάβη όχι όμως και ψυχολογική αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το διαπίστωσε αργότερα.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στην αστυνομία  από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι ήταν προφανώς σοκαρισμένοι, έκλεισαν το φαρμακείο λίγα λεπτά αργότερα, επισκέφθηκαν προληπτικά το νοσοκομείο και εξέφρασαν επιφυλάξεις  για το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν διανυκτέρευση στο μέλλον. Παράλληλα αναδείχτηκε και το σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει για τα φαρμακεία της πόλης, τις νυχτερινές ώρες.

Ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Νίκος Λεοντής, επεσήμανε ότι τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία αποτελούν στόχο των κακοποιών και ότι για ν’ αντιμετωπιστεί αυτό επιβάλλεται αστυνόμευση, η οποία  – όπως είπε –  είναι ανύπαρκτη καθώς επίσης και ότι οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί πρέπει να λαμβάνουν κάποια μέτρα προστασίας  και να φροντίζουν να εξοπλίσουν τα φαρμακεία τους με τις κατάλληλες υποδομές.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…