Πιάστηκε ένα μέλος της σπείρας

0

Ανάγοντάς το σε «ζήτημα τιμής για την υπηρεσία», όπως δήλωσε στο «Ε» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κ. Παναγιώτης Μητσέλος, και μετά από συντονισμένες και «εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή ευθύνης της Α. Δ. Ξάνθης αλλά και σε όμορους νομούς, όπως και στην Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι δράστης της πρόσφατης κλοπής και των σχετικών καταστροφών που έγιναν στις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Ποταμιάς, ήταν ένας 21χρονος ημεδαπός συμπολίτης μας. Η σύλληψη του δράστη δεν ήταν δυνατή, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όμως σημαντικό μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στην κατοχή επιχείρησης εμπορίας και επεξεργασίας παλαιών μετάλλων, μετά από αναγνώρισή τους που έγινε από υπαλλήλους του Δήμου Αβδήρων, και φυσικά κατασχέθηκαν. Εναντίον του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, η οποία απεστάλη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω.
Αστυνομικοί της Α. Δ. Ξάνθης, στη συνέχεια, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, όπου βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων από κλοπές που έγιναν στην περιοχή μας και που εξιχνιάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία αντιδημάρχου του Δήμου Αβδήρων στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας και λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος την συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση της όποιας σχετικής πληροφορίας αλλά και την διενέργεια εντατικών και εκτεταμένων ερευνών ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας και άλλες υφιστάμενες υπηρεσίες της Α. Δ. Ξάνθης, η οποία και συντόνισε τις έρευνες σε κεντρικό επίπεδο.
Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης μας, κ. Μητσέλος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «εξιχνιάστηκε σήμερα η υπόθεση αυτή και εκτός αυτής, βρέθηκαν και πάρα πολλά κλοπιμαία που θα οδηγήσουν σε νέες εξιχνιάσεις και σε νέες ανακοινώσεις».
Πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για δράση της ίδιας συμμορίας, από τον οικισμό Δροσερού, η οποία έδρασε και στην προηγούμενη επιδρομή εναντίον των ίδιων εγκαταστάσεων. Οι έρευνες για την οποία είχαν οδηγήσει και τότε στη σύλληψη ενός ενόχου, ο οποίος εκτίει αυτή τη στιγμή την επιβληθείσα ποινή για την πράξη του. Ο 21χρονος φερόμενος ως ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου αρνήθηκε ν’ αποκαλύψει η Α. Δ. Ξάνθης για ευνόητους λόγους, φέρεται να είναι μέλος της ίδιας συμμορίας με τον ήδη καταδικασθέντα και είναι επίσης σεσημασμένος για πλειάδα παρόμοιων δραστηριοτήτων από την ΕΛ. ΑΣ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Α. Δ. Ξάνθης, οι έρευνες συνεχίζονται και εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι «τελικά ένα προς ένα θα συλληφθούν όλα τα μέλη της συμμορίας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…