Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Εκτροχιασμός» των τοπικών υγειονομικών αρχών

 «Εκτροχιασμός» των τοπικών υγειονομικών αρχών

0

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους επιβάτες τρένου καθώς και σε υπαλλήλους του ΟΣΕ η… αναλγησία με την οποία αντιμετώπισε το Νοσοκομείο Ξάνθης και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης την περίπτωση ενός στρατιώτη!

Αρνήθηκαν να παραλάβουν άρρωστο φαντάρο

Μας μετέφεραν το γεγονός και το καταγράφουμε: Στρατιώτης ταξίδευε με τρένο του ΟΣΕ με προορισμό τη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη. Λίγο έξω από την Ξάνθη παρουσίασε συμπτώματα κόπωσης και λιποθυμίας. Άμεσα από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ που ήταν στο τρένο ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου να στείλει ασθενοφόρο για τη μεταφορά και τη νοσηλεία του στρατιώτη. Όμως από το νοσοκομείο Ξάνθης αρνήθηκαν επικαλούμενοι ως αιτιολογία ότι υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο καθώς και μη αρμοδιότητα επειδή είναι στρατιώτης και παρέπεμψαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Όμως και εκεί όταν απευθύνθηκαν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ βρήκαν κλειστές τις θύρες με το αιτιολογικό ότι αρμόδια είναι η μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη. Είδαν και απόειδαν οι υπάλληλοι και αφού η κατάσταση του στρατιώτη χειροτέρευε και δεν μπορούσαν να παράσχουν βοήθεια ενώ παράλληλα είχε δημιουργηθεί και ένα κλίμα ανησυχίας στους επιβάτες του τρένου, απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής το οποίο και ανταποκρίθηκε, στέλνοντας ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον στρατιώτη για νοσηλεία.

Το «Ε» απευθύνθηκε στον Διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Καβαρατζή προκειμένου να πληροφορηθεί για την εξέλιξη της υγείας του στρατιώτη καθώς και μήπως επρόκειτο για ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης. Ο κ. Καβαρατζής διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όμως αναφορικά με το γεγονός ζήτησε να ενημερωθεί και να μας πληροφορήσει.

Αυτό όμως που προκαλεί πραγματικά αλγεινή εντύπωση και συνάμα προβληματισμό είναι ότι οι υγειονομικές μονάδες στην Ξάνθη αρνήθηκαν να παραλάβουν ένα περιστατικό, ένα φαντάρο που υπηρετεί στον Έβρο που είχε ανάγκη βοήθειας, καλυπτόμενοι πίσω από αναρμοδιότητες, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο Κομοτηνής έπραξε το αυτονόητο!

Ποιες δικαιολογίες χωρούν μπρος στον κίνδυνο της υγείας ενός νέου παιδιού, ενός φαντάρου που υπηρετεί στα σύνορα; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη ότι ο στρατιώτης δεν προλάβαινε (ο μη γένοιτο) να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη;

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…