Γιορτές της φύσης και του ποταμού

0

Το τετραήμερο εκδηλώσεων  Γιορτές «ΝΕΣΤΟΣ 2009» ξεκινά  την Πέμπτη 20 Αυγούστου οι με εκθέσεις βιβλίων και έργων τέχνης, προβολή ταινίας και συναυλία του Ξανθιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Χατζόπουλου.

Ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης δήλωσε για την 11η διοργάνωση των γιορτών Νέστου:

«Ζούμε τη φύση, βιώνουμε το περιβάλλον στις «ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΣ 2009» που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά, από το 1999, η Νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρία Τουριστικής Προβολής Νομού Ξάνθης, στα Στενά του Νέστου ποταμού στη Γαλάνη Ξάνθης. Γιορτές της φύσης και του ποταμού. Γιορτές που δίνουν τη δυνατότητα να βιώσουμε τη μοναδική και ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής, να ταυτιστούμε με το περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία του.

Ο Νέστος, ποτάμι ζωής για τη Θράκη, μας δέχεται κοντά του να απολαύσουμε υπαίθριες περιβαλλοντικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, extreme sports και δράσεις προστασίας της φύσης, σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στο ποτάμι, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Ένας θεσμός με χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα. Ένας θεσμός που προβάλλει τον φυσικό πλούτο και την ομορφιά του Νομού μας, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει ένα τόπο με πλούσιο φυσικό κάλλος, πολιτισμό, ιστορία, παράδοση, φιλοξενία.

Συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτή τη γιορτή, σ’ ένα τετραήμερο ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, δράσης και απόλαυσης, με τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθούμε για την επιλογή μας.»

 

Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 20 Αυγούστου, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-18.00 : Γνωρίζουμε τη φύση του Νομού Ξάνθης μέσα από τα βιβλία

 Έκθεση βιβλίου – Φύση, Οικολογία, Ιστορία, Παράδοση, Λογοτεχνία

-19.00 : Έκθεση έργων τέχνης

Ο εικαστικός θεσμός «Τέχνης Φλόγα» παρουσιάζει μια νέα συλλογή έργων τέχνης από ζωγράφους της Βορείου Ελλάδος η οποία θα παρουσιαστεί και στο επικείμενο Καλλιτεχνικό Συμπόσιο που διοργανώνει ο Εικαστικός Οργανισμός στη χώρα του Κατάρ.

-21.00 – Προβολή της περιβαλλοντικής ταινίας του Luc Besson “Home”.

Η ταινία αναφέρεται στους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξαφάνιση των ζώων, των φυτών και την εξάντληση των πρώτων υλών.

-22.30 : Συναυλία με το Γιάννη Χατζόπουλο

ένας νέος Ξανθιώτης ανερχόμενος καλλιτέχνης με καταπληκτική φωνή και τραγούδια έρχεται να ταράξει τα μουσικά δρώμενα. Μελωδίες και στίχοι συνυπάρχουν καταπληκτικά και ξυπνούν πρωτόγνωρα συναισθήματα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασελγούσε εις βάρος της 14χρονης εγγονής του

Το βράδυ της Κυρι …