Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Από την γρίπη των πτηνών σε αυτή των χοίρων

Από την γρίπη των πτηνών σε αυτή των χοίρων

0

Προβληματισμός έχει αρχίσει να δημιουργείται τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους πολίτες αναφορικά με το αν η γρίπη των χοίρων είναι μία πραγματική πανδημία, που εξελίσσεται επικίνδυνα, ή ένα φιάσκο που έχει σκοπό την κερδοσκοπία και την μαζική κατατρομοκράτηση και χειραγώγηση του κόσμου; Ξετυλίγοντας αυτό το «κουβάρι» την συνεχούς «πληροφόρησης» για το θέμα, μπορούμε να δούμε μερικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα, σχετικά με το πώς έχουν τα πράγματα στην πραγματικότητα.
Το καλοκαίρι του 2005 είχε κάνει την εμφάνισή της η περιβόητη γρίπη των πτηνών, η οποία όμως, είχε παρουσιαστεί και καταγραφεί στην Ευρώπη ήδη από τα μέσα του 18ου αιώνα. Πολλοί είναι οι ιοί που προσβάλλουν τα είδη των πτηνών και καταγράφονται με τις περίεργες ονομασίες όπως Η5Ν2, Η7Ν1, Η7Ν3 κ.α. Όλες οι περιπτώσεις αυτές εδώ και αρκετές δεκαετίες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά με τα συνήθη κτηνιατρικά μέτρα, όπως συμβαίνει με τις τυπικές ασθένειες που προσβάλλουν τα υπόλοιπα κατοικίδια ζώα, όπως τους σκύλους και τις γάτες. Όσο για τους 59 θανάτους από τον Η5Ν1 οφείλονται απλά στην κακή τήρηση των κανόνων υγιεινής στα ορνιθοτροφεία της Ασίας. Κάτι που συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει κατά τελευταία 200 έτη απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε. Μέσα απ’ όλους αυτούς τους ιούς οι «ειδικοί» της υγείας αναγνώρισαν έναν και μόνο, έναν ιδιαίτερα κακό, τον Η5Ν1, ο οποίος σύντομα «θα» μεταλλασσόταν και «θα» εξόντωνε μαζικά την ανθρωπότητα. Εδώ ξεκίνησε μία ομαδική ψύχωση, όπως με άλλες παλαιότερες παρόμοιες περιπτώσεις τρομο – υστερίας για δήθεν αναμενόμενες πανδημίες από τον ιό του SARS, ο οποίος δεν ήλθε ποτέ, τη σκόνη του άνθρακα και άλλες.
Τα σενάρια τότε μίλησαν για επιδημία γρίπης, που θα μπορούσε να είναι ισάξια με την Ισπανική του 1818-19, που σκότωσε μέσα σε λίγους μήνες 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους. Ο ιός, που όλοι ανακοίνωσαν ως άμεσο και επικίνδυνο δεν μεταδόθηκε βέβαια ποτέ από άνθρωπο σε άνθρωπο και φυσικά ήταν και είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Πραγματικά, οι ιοί των πτηνών υπάρχουν από πολλούς αιώνες και είναι πρακτικά ακίνδυνοι για τον άνθρωπο. Μόνο το 2004 όμως, η φαρμακευτική εταιρεία «Roche» είχε πουλήσει σκευάσματα του γνωστού «Tamiflu» αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι παραγγελίες των κοινών εμβολίων της γρίπης και άλλων αντιϊκών φαρμάκων στην Ευρώπη άγγιξαν το 1 δις ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Ο τότε πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Μπους ζήτησε απ’ το Κογκρέσο να διαθέσει εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση φαρμάκων και εμβολίων ενώ ταυτόχρονα μίλησε για στρατιωτική κινητοποίηση. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 1976, όταν ο τότε πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Φορντ, είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει μαζικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της χώρας του, επιτυγχάνοντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, λόγω των παρενεργειών των εμβολιασμών.
Η γρίπη των χοίρων εμφανίζεται σαν η νέα επερχόμενη μάστιγα, που χτυπάει ήδη αλύπητα την ανθρωπότητα. Και φυσικά όσο οι μέρες θα περνούν η υστερία και η μαζική ψύχωση θα κορυφώνεται. Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι χορηγήσεις του γνωστού Tamiflu και των άλλων αντιϊκών φαρμάκων αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες κατά 40%. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι περισσότερες χορηγήσεις έγιναν σε απολύτως υγιείς συμπατριώτες μας, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα ακόμη στην χώρα μας…
Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με τον όρο «πανδημία», χαρακτηρίζεται μία κατάσταση έξαρσης μίας επιδημίας, όταν αυτή λαμβάνει χώρα σε δύο και περισσότερες χώρες ανά ήπειρο. Βεβαίως τα προληπτικά μέτρα που παίρνονται σε επίπεδο κρατικών και διακρατικών φορέων αυτή τη στιγμή έχουν την σημασία τους, όμως η υπερβολή και η μαζική υστερία δεν συμβάλλουν θετικά παρά μόνο στα ταμεία ορισμένων φαρμακευτικών εταιρειών…

Επιμέλεια
Γιώργος Συληγαρδάκης
syliardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …