Άντρο παραβατικότητας το Λιμνίο!

0

Σε έξαρση βρίσκεται και στην Ξάνθη, κατ’ απόλυτη αντιστοιχία με την υπόλοιπη Ελλάδα, η εγκληματικότητα και η πάσης μορφής παραβατικότητα. Αυτή είναι η διαπίστωση του διοικητή της Αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης κ. Ανδρέα Κατσιμπέρη, η οποία και τον έχει ωθήσει όπως μας πληροφορεί, σε έκτακτα μέτρα με πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας ιδιαίτερα σε «ύποπτες» περιοχές. Μια τέτοια περιοχή είναι το Λιμνίο, το οποίο έχει μεταβληθεί σε άντρο παραβατικότητας. Η φανερή εγκατάλειψη της περιοχής από πλευράς δήμου ευνοεί τη δημιουργία «φωλιάς» υπόθαλψης της εγκληματικότητας μέσα στο κέντρο της πόλης!
Συνέβη το Σάββατο στο Λιμνίο
Σαββατόβραδο και ώρα περίπου 12 τα μεσάνυχτα! Η «παραλία» βρίθει από κόσμο! Μέσα στον προαύλιο χώρο του Κολυμβητήριο γίνεται το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα που παρκάρουν. Πιο πίσω όμως στην περιοχή του Λιμνίου δυο ανήλικοι 15 και 16 ετών από το Δροσερό επιδίδονται σε πράξεις βίας. Επιτέθηκαν ασκώντας σωματική βία σε τρία επίσης ανήλικους: «με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα κινητά τηλέφωνα, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ», όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο. Κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία που ήρθε με πυρπολικό και αστυνομικού της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, οι οποίοι και συνέλαβαν του δράστες και κατέσχεσαν τα κλοπιμαία τα οποία και απέδωσαν στους κατόχους τους. «Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης» καταλήγει το αστυνομικό δελτίο.
«Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης…»
Το περιστατικό από τις αστυνομικές αρχές θεωρείται σχεδόν «καθημερινό φαινόμενο», όμως τέτοια συμβάντα δημιουργούν φοβικά σύνδρομα στην τοπική κοινωνία ενώ παράλληλα ενισχύουν ρατσιστικά φαινόμενα. «Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Τα παιδιά μας φοβούνται να περάσουν από το Λιμνίο Επιτέλους ας κάνουν κάτι με το Δροσερό…Επιτέλους ας «καθαρίσουν» το Λιμνίο από τους Δροσερίτες που το έχουν κάνει κατάληψη», λέει αγανακτισμένη μητέρα στο «Ε».
«Υπάρχει πρόβλημα με το Λιμνίο»…
… παραδέχεται η αντιδήμαρχος πρασίνου κα Σοφία Καραγιαννίδου, η οποία και βρίσκεται στο Γκρίφορντ ως μέλος της αποστολής από το Δήμο Ξάνθης. Η κα Καραγιαννίδου σημειώνει ότι στο χώρο της πισίνας έχουν γίνει παρεμβάσεις όπως κλάδεμα δέντρων, καθαρισμός του ρυακιού αλλά στο Λιμνίο επισημαίνει ότι όντως χρειάζεται εκτεταμένη και δραστική παρέμβαση και ότι η αναβάθμιση της περιοχής είναι στα σχέδια του δήμου.
Κάντε κάτι με το Δροσερό!
Πέραν της «μελλοντικής αναβάθμισης του Λιμνίου» όπως λέει η κα Καραγιαννίδου αυτό που πρέπει πρώτα πρώτα να προσεχθεί είναι η πηγή του προβλήματος που ακούει στο όνομα Δροσερό! Το γράψαμε πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε! Το Δροσερό είναι μια πληγή στο υπογάστριο της πόλης μας. Είναι ένα γκέτο που παράγει εγκληματικότητα και τη διαχέει στην πόλη και όχι μόνο. Οι …αισθητικές παρεμβάσεις σε μια περιοχή είναι …ασπιρίνες γιατί οι παράνομοι θα βρουν άλλους χώρους να δρουν. Οι παρεμβάσεις πρέπει ν’ αρχίσουν πρώτα από το Δροσερό και το πεδίο εφαρμογής τους να είναι διευρυμένο σε πολλούς τομείς Απ’ τον εκπαιδευτικό έως των υποδομών. Πρέπει να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχέδιο τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την αστυνομία για να σταματήσει πλέον το Δροσερό να είναι τροφοδότης εγκληματικότητας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση για το βιοτεχνικό πάρκο στο “ΔΕΡΑΣ”

Σήμερα 24 Σεπτεμβρ&#…