Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ζητούν να παραμείνει η επιδότηση 12% ως έχει

Ζητούν να παραμείνει η επιδότηση 12% ως έχει

0

Σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου το απόγευμα στα γραφεία του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης με κύριο θέμα την επιδότηση του 12% του κόστους εργασίας στις Βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Σε εκκρεμότητα το θέμα της επιδότησης του 12% στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό ξεκίνησε από την Ξάνθη όταν το τοπικό ΟΑΕΔ, αρνήθηκε να αποδώσει την επιδότηση σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις που μέχρι τότε θεωρούνταν δικαιούχοι, ζητώντας  εγγράφως από την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ διευκρινήσεις για το αν ο βιοτεχνικός κλάδος και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι δικαιούχοι της επιδότησης του 12%.Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι στους γειτονικούς νομούς δεν υπήρξε τέτοια αμφισβήτηση και αποδόθηκε η επιδότηση στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Για το θέμα υπήρξαν αντιδράσεις από τους βιοτέχνες και από την ΟΕΒΕ Ξάνθης. Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έγινε γνωστή κάποια εξέλιξη αλλά καλά πληροφορημένες πηγές του «Ε» αναφέρουν ότι ο κ. Βερναδάκης, διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν απόλυτα αρνητικός σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη υπάρχουν περίπου 350 επιχειρήσεις δικαιούχοι της επιδότησης. Αν αφαιρεθούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις απομένουν 40.

Οι ΟΕΒΕ της Περιφέρειας ζητούν να παραμείνει η επιδότηση 12% ως έχει

Ο κ. Τσιακίρογλου δήλωσε για  το θέμα:«Η επιδότηση του κόστους εργασίας δόθηκε για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της Θράκης. Στη συνέχεια υπήρξε μια διασπορά των κινήτρων και σ’ άλλους νομούς της Ελλάδας. Αυτό αυτόματα λειτουργεί σε βάρος των επιχειρήσεων της Θράκης. Τώρα επιχειρείται να περικοπεί και ο βιοτεχνικός κλάδος. Αυτό αποτελεί «χτύπημα» ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης. Εμείς θα διεκδικήσουμε σθεναρά την επιδότηση έτσι όπως δινόταν. Για το σκοπό αυτό θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με όλα τα σωματεία». 

Να σημειώσουμε τέλος, ότι οι πρόεδροι  των Ομοσπονδιών κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου (Ξάνθη), Αργυρόπουλος Αργύριος (Ροδόπη), Κεβρεκίδης Κωνσταντίνος (Αντιπρόεδρος Έβρου), Χατζούλης Θωμάς (Καβάλα και Μουρμούλης Όθωνας (Δράμα), ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στη διοίκηση του ΟΑΕΔ κ. Αντζινά Νικόλαο για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και  κατόπιν εξέδωσαν ομόφωνα ψήφισμα διεκδικώντας:

1)Να παραμείνει η επιδότηση του 12% του κόστους εργασίας ως έχει.

2)Μοναδικό κριτήριο για τη συμμετοχή στην επιδότηση του μισθολογικού κόστους να αποτελεί η εγγραφή στο  Βιοτεχνικό τμήμα του αντίστοιχου επιμελητήριο.

3)Επισημαίνουμε ότι η αλλαγή των μέχρι σήμερα κριτηρίων χρηματοδότησης θα αποτελέσει πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών μας και την μείωση της απασχόλησης στην περιοχή.

4)Την άμεση καταβολή του Β’ εξαμήνου του 2007 και Α& Β εξαμήνου 2008.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θυμίσματα του Γιώργου Ταβουλτσίδη μετά από 2 χρόνια απουσίας…

2 χρόνια συμπληρώ …