Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Αντιδράσεις για την κατεδάφιση του ακινήτου Βενιζέλου

Αντιδράσεις για την κατεδάφιση του ακινήτου Βενιζέλου

0

Την έντονη αντίδραση του παραρτήματος Ξάνθης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ε.Α.Ε.Α.) προκάλεσαν οι εργασίες κατεδάφισης, στο ακίνητο το οποίο περιήλθε, μετά από ανταλλαγή μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, στην ιδιοκτησία του κ. Βασίλειου Βενιζέλου, δικηγόρου και πατέρα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ε.Α. Ξάνθης επισκέφθηκε χτες το πρωί τόσο το Νομάρχη Ξάνθης, όσο και τον Εισαγγελέα Ξάνθης, επιδίδοντάς τους διαμαρτυρία αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο τα γραφεία όσο και το αρχείο του Συλλόγου από τις εργασίες κατεδάφισης που γίνονται στο πενταόροφο κτίριο της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Στην συνάντησή τους με τον κ. Παυλίδη το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Ε.Α. εξέθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, εξασφαλίζοντας την υπόσχεση του Νομάρχη Ξάνθης να προσπαθήσει ώστε να υπάρξει ανεύρεση νέου χώρου για την φιλοξενία του Συλλόγου μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε να μπορέσει να μεταστεγαστεί χωρίς προβλήματα.
Στην επίσκεψή τους στο γραφείο του Εισαγγελέα Ξάνθης, τα μέλη του Συλλόγου δεν μπόρεσαν να έχουν κάποια συνάντηση με τον εισαγγελικό λειτουργό, λόγω απουσίας του. Όμως, όπως δήλωσε στο «Ε» το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κ. Χαράλαμπος Φωτιάδης, «εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε το θέμα έτσι και θα καταθέσουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, μέσω του νομικού συμβούλου του Συλλόγου για να πετύχουμε την αναστολή των εργασιών κατεδάφισης άμεσα, ώστε να μπορέσουμε να διασώσουμε τόσο το αρχείο όσο και την οικοσκευή του Συλλόγου, η οποία στεγάζεται εκεί επί σειρά ετών, μετά από τις ενέργειες του προηγούμενου Νομάρχη Ξάνθης, κ. Παναγιώτη Σαλτούρου, οι οποίες κατέληξαν στο να μας παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Βεβαίως από την πλευρά μας διατηρούμε παράλληλα όλες τις ενστάσεις μας τόσο για την ανταλλαγή όσο και για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του κτιρίου, δεδομένου ότι εκκρεμεί ακόμη η διερεύνηση του αν και κατά πόσο ζημίωσε ή όχι το Δημόσιο η ανταλλαγή με την οποία περιήλθε στην ιδιοκτησία του κ. Β. Βενιζέλου το συγκεκριμένο ακίνητο».
Το «Ε» απευθύνθηκε και στο Νομάρχη Ξάνθης, κ. Παυλίδη, ώστε να σχολιάσει το θέμα, όμως ο τελευταίος δήλωσε ότι η υπόθεση δεν αφορά τη Νομαρχία Ξάνθης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία της εκεί ούτε έχει κάποια ευθύνη για το συγκεκριμένο κτίριο και ως εκ τούτου δεν έκανε κανένα περαιτέρω σχόλιο.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της Π.Ε.Α.Ε.Α. Ξάνθης, το οποίο απευθύνεται, πέραν του Εισαγγελέα και του Νομάρχη Ξάνθης, στον υπουργό Οικονομικών (στην ευθύνη του οποίου είναι η Κ.Ε.Δ., στην Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, στον Δήμαρχο Ξάνθης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:
«Εδώ και είκοσι χρόνια με εντολή του τότε Νομάρχη Ξάνθης , το στην Ξάνθη Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, στεγάζεται σε ισόγειο κατάστημα πολυώροφης οικοδομής, που βρίσκεται στην Ξάνθη και έχει προσόψεις στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και στην Πλατεία Ζωαγοράς. Το γραφείο του παραρτήματος, έχει πρόσοψη στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και σ ‘ αυτό φυλάσσονται τα αρχεία του Παραρτήματος δηλαδή καταστάσεις των μελών από την έναρξη της Εθνικής Αντίστασης στον Νομό της Ξάνθης, πολύτιμα έγγραφα – ντοκουμέντα που αποδείχνουν την δραστηριότητα της Εθνικής Αντίστασης στον Νομό Ξάνθης από την σύσταση της μέχρι σήμερα.
Η πολυώροφη οικοδομή στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το παράρτημα, ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και την διαχείριση της έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου Κ.Ε.Δ., η οποία όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Όλγα Σοφιανίδου, μισθώτρια άλλου καταστήματος του ιδίου ακινήτου, που έχει πρόσοψη στην Πλατεία Ζωαγοράς, με ανταλλαγή μεταβίβασε την όλη οικοδομή στους Βασίλειο Βενιζέλο, πατέρα του πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης και στην Σοφία Νικολαϊδου, επίσης δικηγόρο Θεσσαλονίκης, κατοίκους Θεσσαλονίκης.
Ακόμη με την παρούσα μας διαμαρτυρόμαστε για την περιφρόνηση μας και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση καταστροφής του αρχείου μας και της υπάρχουσας στο γραφείο μας οικοσκευής θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας κατά των παραπάνω ιδιοκτητών , του Ελληνικού Δημοσίου και της Κ.Ε.Δ.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και για την έγγραφη ενημέρωση μας».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…