Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Με επιτυχία το 4ο Πανθρακικό Οδοντιατρικό Συνέδριο

Με επιτυχία το 4ο Πανθρακικό Οδοντιατρικό Συνέδριο

0

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, στο ξενοδοχείο «Arcadia» της Κομοτηνής, η 4η Πανθρακική Οδοντιατρική Σύνοδος, που διοργάνωσαν από κοινού οι τρεις οδοντιατρικοί σύλλογοι της Θράκης. Η σύνοδος στέφθηκε από επιτυχία, αν κρίνει κανείς από την προσέλευση των μελών των τριών συλλόγων τα οποία παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου και που σύμφωνα με εκτιμήσεις άγγιξαν περίπου το ήμισυ των εγγεγραμμένων μελών των τριών συλλόγων της Θράκης.
Στις εργασίες του Συνεδρίου αναλύθηκαν από τους ομιλητές δύο βασικά θέματα, ένα επιστημονικό και ένα επαγγελματικό. Το επιστημονικό θέμα ήταν «Η κλινική προσέγγιση ενδοδοντικών περιστατικών, επιλογή θεραπευτικού σχήματος, βασισμένη στην τεκμηρίωση – αξιολόγηση αποτελέσματος», με βασικούς ομιλητές τους κυρίους Θεόδωρο Λαμπριανίδη, καθηγητή Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αστέριο Γκιώση, υποψήφιο διδάκτωρα Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθώς και ο Τσομπανίδης Γεώργιος, οδοντίατρος και μεταπτυχιακός στην Ενδοδοντία στην ίδια Σχολή. Προσκεκλημένος και επίσης ομιλητής στο 4ο Πανθρακικό Οδοντιατρικό Συνέδριο ήταν και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, κ. Αθανάσιος Κατσίκης, ο οποίος παρουσίασε και ανέπτυξε το επαγγελματικό θέμα του συνεδρίου το οποίο ήταν «Δεοντολογία εμφυτευμάτων, ιατρονομικοί παράμετροι»
. Η καθολική συμμετοχή των οδοντιάτρων, η άριστη γνώση και παρουσίαση των θεμάτων από τους ομιλητές του Συνεδρίου, οι οποίοι, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων και η επιτυχημένη οργάνωση και συνεργασία των τριών Οδοντιατρικών Συλλόγων της Θράκης, είχαν σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συνόδου. Με την λήξη των εργασιών της Συνόδου, οι σύνεδροι ανανέωσαν την συνάντησή τους, για το 2010, στην 5η Πανθρακική Οδοντιατρική Σύνοδο των Συλλόγων της Θράκης.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…