Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Προτάσεις απ’ την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης

Προτάσεις απ’ την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης

0

Ενισχυμένη με το Σωματείο καταστηματαρχών Ετοίμων Ενδυμάτων η ΟΕΒΕ προχωράει σε προτάσεις και διεκδικήσεις για την εξέλιξη και προβολή του εμπορικού ιστού της Ξάνθης μια εκ των οποίων είναι η διάθεση μέρους του ανταποδοτικού 2% για την πραγματοποίηση της ‘Βραδιάς των εκπτώσεων’ στα τέλη Αυγούστου.
Όλα όσα αναφέρθηκαν στη διαβούλευση για το θέμα της έλευσης του εμπορικού κέντρου στην Ξάνθη, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης στο παρελθόν όπως μας είπε ο Πρόεδρος Σ. Τσιακίρογλου.
Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κ. Τσιακίρογλου: «εμείς ως Ομοσπονδία είχαμε ανοίξει την ατζέντα και τώρα αναγκάστηκαν να έρθουν όλοι στον διάλογο. Και για την εμπορική πολεοδομία είχαμε μιλήσει και για το ωράριο και για τις αναγκαίες πεζοδρομήσεις όπως και για τα πάρκινγκ κοντά στον εμπορικό ιστό για την διευκόλυνση των καταναλωτών. Πρέπει ν’ αναδειχθεί η αγορά της Ξάνθης και να διευκολύνουμε τον επισκέπτη κι εν δυνάμει καταναλωτή όπως και τον ξανθιώτη για να προτιμήσει τον ντόπιο απ’ τον ξένο κι εκτός πόλης».
Για το Σωματείο των καταστηματαρχών Ετοίμων Ενδυμάτων μας ενημέρωσε ο κ. Τσιακίρογλου ότι θα γίνουν στο επόμενο διάστημα εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου ενώ ανέφερε ότι στα περισσότερα καταστήματα έχει αναρτηθεί το ωράριο που προτείνει η ΟΕΒΕ κι ετοιμάζονται να μπουν κι άλλοι στις τάξεις του.
Υπόγεια πάρκινγκ στο κέντρο και πεζοδρομήσεις
Στο πάγιο αίτημα της ΟΕΒΕ για την ανάγκη κατασκευής υπόγειων πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης που θα διευκολύνει τους καταναλωτές αναφέρθηκε ο κ. Τσιακίρογλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν είναι τυχαίο που ο αείμνηστος Φ. Αμοιρίδης οραματιζόταν υπόγεια πάρκινγκ μέσα στην Ξάνθη. Αυτό που υπάρχει είναι μικρό και δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Με την αποκέντρωση των πάρκινγκ διώχνουμε και τους καταναλωτές μακριά απ’ την ξανθιώτικη αγορά».
Για τις πεζοδρομήσεις ο κ. Τσιακίρογλου τόνισε ότι βοηθούν στην προβολή της αγοράς και της πόλης κι επανέλαβε τη θέση του για σύνδεση με πεζόδρομο της Παλιάς Πόλης με την αγορά.
‘Βραδιά εκπτώσεων’
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κινήσει τις διαδικασίες η Ομοσπονδία όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος για την πραγματοποίηση της ‘Βραδιάς εκπτώσεων’ η οποία αναβλήθηκε πέρυσι λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία.
Θυμίζουμε ότι η πρόταση της ΟΕΒΕ περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση των κεντρικών οδών της πόλης για κάποιες ώρες το βράδυ μιας μέρας περί τα τέλη Αυγούστου. Πρόκειται για την οδό 28ης Οκτωβρίου απ’ την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την Κεντρική πλατεία, τις οδούς Δαγκλή, Ελπίδος, Σμύρνης και Τσιμισκή μέχρι την Μ. Καραολή, Περγάμου και την παράλληλή της.
Καλή ημερομηνία θεωρείται μια απ’ τις πρώτες βραδιές της έναρξης των Γιορτών Παλιάς Πόλης οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι απ’ τις διακοπές τους αλλά θα υπάρχουν και πολλοί επισκέπτες. Για τα έξοδα της διοργάνωσης, ο ΟΕΒΕ θα προτείνει στη δημοτική αρχή τη διάθεση ενός μέρους απ’ τα εισπραχθέντα του ανταποδοτικού τέλους του 2%.
Ο κ. Τσιακίρογλου μας ανέφερε ότι ανάμεσα στα σχέδια της Ομοσπονδίας είναι και η διαφήμιση στους νομούς της Περιφέρειας για την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών στη μεγάλη γιορτή που θα θέσει την Ξάνθη στο επίκεντρο για ακόμη μια φορά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση του γεωθερμικού πεδίου

Η Περιφέρεια Αν. Μ&#…