Παιδιά υπό στρατιωτική επίβλεψη!

0

Ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει μόνο την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων αλλά επεκτείνει τις ευθύνες του και στη…φύλαξη των παιδιών των στελεχών του, αναδεικνύοντας έτσι το κοινωνικό του πρόσωπο! Στα πλαίσια αυτά το Δ’ Σώμα Στρατού κατασκεύασε έναν νέο Βρεφονηπιακό σταθμό στην Ξάνθη – ένα από τους 7 που λειτουργεί στο πεδίο ευθύνης του. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στην οδό Ιατρού Ανανιάδη, είναι δυναμικότητας 35 παιδιών αδιακρίτως απ’ όλες τις βαθμίδες των στελεχών του (αξιωματικοί έως ΕΠΟΠ) και η κατασκευή του στοίχισε 300 εκ. ευρώ και 60.000 ο εσωτερικός εξοπλισμός.
Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου από τον Στρατηγός Διοικητή του Δ’ Σ.Σ. κ. Ταμουρίδη, παρουσία του δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, του αντιδημάρχου αρμόδιου για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξάνθης κ. Φιλίππου, του αντιδημάρχου κ. Φωτιάδη, του ανατινομάρχη κ. Καρβουνίδη, γονιών και παιδιών.
Το θρησκευτικό τελετουργικό των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος κ. Παντελεήμων ενώ άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές. Την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων ακολούθησε η ξενάγηση. Ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός είναι στελεχωμένος από 7 άτομα σύμφωνα με το Π.Δ. που προβλέπει την επάνδρωσή του με βάση των αριθμό των παιδιών. Έχει άνετους χώρους, δύο χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ιατρείο, μαγειρείο, αναπαυτήριο και μεγάλη αυλή για παιχνίδι. Επίσης υπάρχει ειδική τουαλέτα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, δείγμα τελευταίων προδιαγραφών και επιπρόσθετα κοινωνικής ευαισθησίας.
Ο στρατηγός κ. Ταμουρίδης δήλωσε στο «Ε»: «Το ΓΕΣ τα τελευταία χρόνια διαπιστώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των παιδιών των στελεχών αποφάσισε και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα κατασκευής βρεφονηπιακών σταθμών κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά στην περιοχή του Έβρου ειδικά και σε μικρές πόλεις (Φέρρες, Σουφλί, κ.λ.π.). Στόχος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε τους επίσημους θεσμούς της πολιτείας και να αναλάβουμε το έργο αυτό αλλά να λειτουργήσουμε επικουρικά αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση προβλήματα χώρων και χωρητικότητας των σταθμών που διατίθενται»
Άδραξε την ευκαιρία ο Δήμαρχος Ξάνθης και προέτρεψε και άλλους φορείς να κατασκευάσουν παιδικούς σταθμούς για τα μέλη τους …ελαφρύνοντας το Δήμο!
Δήμαρχος: «Θέλω να συγχαρώ τον στρατηγό διοικητή του Δ.Σ.,Σ αλλά και όλους τους συνεργάτες του με τη συνδρομή των οποίων κατασκευάστηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός, ο οποίος καλύπτοντας τις ανάγκες των στελεχών του στρατού. Είναι μεγάλη βοήθεια για το δήμο Ξάνθης διότι μέχρι σήμερα οι ανάγκες καλύπτοντα από τους Παιδικούς του δήμου. Ο στρατός πρωτοπορεί και στέλνει το μήνυμα και σε άλλες ομάδες να κάνουν παιδικούς σταθμούς και να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους ή τα μέλη τους»!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεργάτες όχι αντίπαλοι!

Η παγκοσμιοποίησ…