Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Αγωνιώδεις προσπάθειες με παρεμβάσεις Κοντού

Αγωνιώδεις προσπάθειες με παρεμβάσεις Κοντού

0

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την διασφάλιση των εργαζομένων στα δυο συνεταιριστικά εργοστάσια ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ κι αυτός είναι και ο λόγος αναβολής των γενικών συνελεύσεων που είχαν ορισθεί για τις 30 Ιουλίου ενώ σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, ο Υπουργός Α. Κοντός διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων.
Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Κοντού σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Εργατικού κέντρου Ξάνθης Ν. Παπαχρήστου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων των εργοστασίων ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ.
Η έλλειψη προτάσεων έφερε την αναβολή
Οι προγραμματισμένες εξ αναβολής γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δυο εργοστασίων, για τις 30 Ιουλίου, αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης προτάσεων σύμφωνα με πληροφορίες κι αν παραστεί ανάγκη θα πραγματοποιηθούν εκ νέου, περί τα τέλη Αυγούστου με την 29η ως πιθανότερη ημερομηνία.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε όπως μας ενημέρωσαν οι Πρόεδροι των Σωματείων Δ. Αραμπατζής και Β. Καρασακαλίδης, ο Υπουργός τόνισε ότι κανένας εργαζόμενος δε θα μείνει στο δρόμο και γίνονται προσπάθειες τόσο απ’ την Αγροτική Τράπεζα ως μεγαλομέτοχος και στα δυο εργοστάσια όσο κι απ’ τον ίδιο, για εξεύρεση λύσης. Οι προσπάθειες γίνονται για το σύνολο των εργαζομένων αλλά ειδικά για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ πρέπει να υπάρξει ενίσχυση.
Για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων δυο μηνών στους εργαζόμενους της ΣΕΠΕΚ, ο κ. Κοντός επικοινώνησε παρουσία τους όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε και εντός της εβδομάδος θα λάβουν τους μισθούς τους. Για τη ΣΕΠΕΚ όπως αναφέρθηκε απ’ τον Υπουργό υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον αγοράς από υποψήφιους.
Συνεργασία Υπουργών
Το ειλικρινές ενδιαφέρον του ξανθιώτη Υπουργού κατέθεσαν οι Πρόεδροι των Σωματείων που όπως μας ενημέρωσαν θα έχουν και νέα συνάντηση μαζί του μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κι ελπίζουν μέχρι τότε να έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο απ’ την Αγροτική τράπεζα για το μέλλον των εργαζομένων.
Ωστόσο για να υπάρξει ολοκληρωμένη λύση απαραίτητη είναι η συνεργασία και των Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας όπως αναφέρθηκε.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται και οι νέες συνελεύσεις μπορεί να μην πραγματοποιηθούν αν μέσα στον Αύγουστο βρεθούν οι λύσεις που εναγωνίως αναζητούνται μεταξύ των οποίων φυσικά είναι και η πώληση των εργοστασίων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

Άπαντες παρόντες…