Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Μέτρα προστασίας για τις κλοπές και τους βούλγαρους μικροπωλητές

Μέτρα προστασίας για τις κλοπές και τους βούλγαρους μικροπωλητές

0

Δύο προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Σελέρου σε βαθμό να διαμαρτύρονται προς τη Δημοτική αρχή, κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου που συνεδρίασε τη Δευτέρα 26 Μαΐου το απόγευμα. Το ένα αφορούσε τις πολλές κλοπές που γίνονται κυρίως σε γεωργικά μηχανήματα και το άλλο τους πολλούς βούλγαρους μικροπωλητές που έχουν «καταλάβει» το Σέλερο και κυρίως το Σάββατο στήνουν ανεξέλεγκτα ένα παζάρι, πουλώντας τις κάθε λογής πραμάτειες τους, δημιουργώντας παράλληλα ένα εκνευρισμό στους κατοίκους και ένα προβληματισμό για το ρόλο των αστυνομικών αρχών αλλά και οποιουδήποτε αρμοδίου ελεγκτικού μηχανισμού που είναι παντελώς απών.
Κάποιοι να τους φυλάνε…
Συγκεκριμένα όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Σελέρου κ. Μπηρόλ κανείς δεν ελέγχει τους βούλγαρους μικροπωλητές που πουλάνε χωρίς άδεια ότι θέλουν και σ’ όποια τιμή θέλουν. Ο Αστυνομικός Σταθμός Σελέρου αδυνατεί να επέμβει και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης αδιαφορεί. Οι βούλγαροι που είναι περίπου 50 έρχονται με αυτοκίνητα και δημιουργούν πρόβλημα στους κάτοικους που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν έξω επειδή φοβούνται.
Έτσι το Δημοτικό συμβούλιο Σελέρου αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να πάρει μέτρα τόσο για τις κλοπές όσο και για τους βούλγαρους μικροπωλητές. Επίσης να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας στέλνοντας ένα περιπολικό ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.
Και σ’ ένα άλλο θέμα έδωσε λύση το Δ.Σ. Σελέρου με ομόφωνη απόφασή του. Συγκεκριμένα αυτού του συλλόγου με 17 μέλη που πρόσφατα ιδρύθηκε με την επωνυμία «Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Δήμου Σελέρου» με έδρα – σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου – τον Δήμο Σελέρου.
Η ένσταση του Δ.Σ. αφορούσε στην αναφορά ότι ο σύλλογος είναι του Δήμου Σελέρου (όπως αναφέρεται στην επωνυμία) καθώς αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Σελέρου τον ίδρυσε ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έτσι πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να αφαιρεθεί από την επωνυμία οποιαδήποτε αναφορά στο Δήμο Σελέρου.
Να παραμείνει και να μεγαλώσει ο Δήμος Σελέρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο
Αλλά και για τη διοικητική μεταρρύθμιση μίλησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σελέρου και συγκεκριμένα στη βάση των θέσεων της ΚΕΔΚΕ. Έκριναν δε ότι τα κριτήρια που θέτει η ΚΕΔΚΕ για τις συνενώσεις των Δήμων είναι σωστά όμως οι ίδιοι δεν επιθυμούν να απορροφηθούν από κανένα άλλο δήμο. Αυτό που θα επιδιώξουν – και αυτό αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και επίσημη θέση του Δ. Σελέρου την οποία θα καταθέσει όταν κληθεί – είναι να παραμείνουν ως Δήμος και μάλιστα να ενσωματώσουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σουνίου, Πολυσίτου και των ορεινών χωριών των Κιμμερίων καθώς και την κοινότητα Σατρών. Έτσι θέλουν να είναι ο τελευταίος Δήμος που συνορεύει με τον νομό Ροδόπης.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…