Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού

Μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού

0

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο αυτό της ενημέρωσης , πληροφόρησης ευαισθητοποίησης ειδικών ομάδων πληθυσμού ( Μουσουλμανική μειονότητα ,Παλιννοστούντες ,Αθίγγανοι ) στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου .
Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων προγραμμάτων που ήδη ολοκληρώθηκαν και νεότερων που θα ξεκινήσουν στο μέλλoν , είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του μέτρου 4.6 Δράση Β1 του επιχειρησιακού προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της υπαίθρου 2000-2006 “
H υλοποίηση του προγράμματος στους τρεις νομούς της Θράκης περιλαμβάνει ενημερωτικές ημερίδες συγκεντρώσεις- ομιλίες σε διάφορους δήμους και δημοτικά διαμερίσματα αυτών.
Τα θέματα των ημερίδων έχουν επιλεγεί να σχετίζονται με τις νέες μορφές απόκτηση εισοδήματος από τους αγρότες της Θράκης ,τυποποίηση-συσκευασία –προώθηση-μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ,θέματα βιολογικής καλλιέργειας ,βιολογικής κτηνοτροφίας και θέματα αγροτουρισμού .
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θράκης , δίνει βαρύτητα στην υλοποίηση αυτού του ενημερωτικού προγράμματος για την προσέγγιση των ειδικών ομάδων πληθυσμού της περιοχής.
Συνολικά θα υλοποιηθούν τριάντα έξι ημερίδες σε διάφορους δήμους της Θράκης .
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .
Οι ημερίδες ξεκινούν από τον νομό Ξάνθης την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στον Εχίνο, ακολουθούν Ωραίον, Κοτύλη ,Σάτρες , Θέρμες καθώς και χωριά της πεδινής περιοχής του νομού .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκπτώσεις για γενικό ΄ξελάσπωμα’

Ως είθισται, μετά τις γιορτές, ακολουθεί η περίοδος των εκπτώσεων που συνήθως διακαώς περι…