Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού

Μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού

0

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο αυτό της ενημέρωσης , πληροφόρησης ευαισθητοποίησης ειδικών ομάδων πληθυσμού ( Μουσουλμανική μειονότητα ,Παλιννοστούντες ,Αθίγγανοι ) στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου .
Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων προγραμμάτων που ήδη ολοκληρώθηκαν και νεότερων που θα ξεκινήσουν στο μέλλoν , είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του μέτρου 4.6 Δράση Β1 του επιχειρησιακού προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της υπαίθρου 2000-2006 “
H υλοποίηση του προγράμματος στους τρεις νομούς της Θράκης περιλαμβάνει ενημερωτικές ημερίδες συγκεντρώσεις- ομιλίες σε διάφορους δήμους και δημοτικά διαμερίσματα αυτών.
Τα θέματα των ημερίδων έχουν επιλεγεί να σχετίζονται με τις νέες μορφές απόκτηση εισοδήματος από τους αγρότες της Θράκης ,τυποποίηση-συσκευασία –προώθηση-μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ,θέματα βιολογικής καλλιέργειας ,βιολογικής κτηνοτροφίας και θέματα αγροτουρισμού .
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θράκης , δίνει βαρύτητα στην υλοποίηση αυτού του ενημερωτικού προγράμματος για την προσέγγιση των ειδικών ομάδων πληθυσμού της περιοχής.
Συνολικά θα υλοποιηθούν τριάντα έξι ημερίδες σε διάφορους δήμους της Θράκης .
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .
Οι ημερίδες ξεκινούν από τον νομό Ξάνθης την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στον Εχίνο, ακολουθούν Ωραίον, Κοτύλη ,Σάτρες , Θέρμες καθώς και χωριά της πεδινής περιοχής του νομού .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…