Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Ποτέ δεν υποστήριξα την ίδρυση οίκων ανοχής»

«Ποτέ δεν υποστήριξα την ίδρυση οίκων ανοχής»

0

Πολύς θόρυβος έχει γίνει τελευταία στον Δήμο Βιστονίδας αναφορικά με την αδειοδότηση ή όχι οίκων ανοχής εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.
Για το θέμα μάλιστα υπήρξε αντιπαράθεση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ του Δημάρχου κ. Ζλάτκου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Τσολακίδη.
Σύμφωνα με δηλώσεις πάντως του Δημάρχου Βιστονίδας στο «Ε», το ζήτημα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και η έλευσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεωτική, δεδομένου ότι υπήρξε αίτημα ιδιώτη επιχειρηματία και με δεδομένη την μη συγκρότηση τοπικού συμβουλίου στην Γενισέα για ν’ αποφασίσει για το θέμα, το αίτημα έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε σχετική ερώτηση για το αν και κατά πόσο τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να συνάδουν με το κοινό αίσθημα των κατοίκων, ο κ. Ζλάτκος ήταν κατηγορηματικός «ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις μου να υποστηρίξω ένα τέτοιο αίτημα για ανάπτυξη αυτού του είδους της επιχειρηματικότητας». Ο Δήμαρχος Βιστονίδας διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχει νομοθετημένο δικαίωμα για έκδοση κανονιστικής απόφασης από τον κάθε Δήμο όσον αφορά την εγκατάσταση οίκων ανοχής στην διοικητική του περιφέρεια, ώστε ο κάθε Δήμος να ορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους της εγκατάστασης και της λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του κανονιστικού δικαιώματος, ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στον Δήμο για την έκδοση της σχετικής άδειας λειτουργίας οίκου ανοχής, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό ούτε από την συμπολίτευση ούτε από την αντιπολίτευση του Δήμου. Όσον αφορά το θέμα της επαναφοράς τέτοιου ζητήματος για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά πρόσφατα, ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι επρόκειτο για δύο διαφορετικά αιτήματα που κατατέθηκαν στον Δήμο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκ του μη όντως».
Αναφερόμενος στο θέμα της άρνησής του για έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου από πλευράς του Δήμου Βιστονίδας, στα όρια του οποίου βρίσκονται οι επίμαχες εκτάσεις, ο κ. Ζλάτκος ανέφερε ότι δεν θεωρεί απαραίτητη μία τέτοια κίνηση, δεδομένου ότι σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα των διεκδικήσεων της Μονής στην Βιστονίδα έχουν εκδοθεί σε επίπεδο Νομαρχίας, κάτι που καλύπτει και τις θέσεις του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε τα κίνητρα ενός τέτοιου αιτήματος ως λόγους εντυπωσιασμού.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …